En rulle på gång

Helgen har sprungit iväg. Jag har glömt bort bloggen helt. Idag har vi haft en heldag i Västervik. Lucas har varit på läkarbesök och sen har vi spenderat lite tid på lekterapin. 
 
I torsdags var vi på habiliteringen och provade ut rullstol till Lucas. Den är tänkt som hjälp vid förflyttning. Just nu håller han på att växa ur vagnen och alternativet är att köpa en sulky. Men vi tycker att en rulle blir mycket bättre. Lucas kommer tids nog kunna köra den själv vissa sträckor. Hans ork tar slut fortare och då är de viktigt att han kan känna att han har energi till rätt saker. Ex. om han ska till en lekpark så är de ju viktigare att han isf kanske åker rulle dit och sen faktiskt orkar vara aktiv i lekparken istället för att trötta ut sig redan innan med en promenad.
 
Allt handlar ju i slutänden om dagsform. Om några veckor så finns den tillgänglig för honom och så får vi se hur länge han behöver ha den. Det känns iaf väldigt bra. Han tyckte det var superkul och fattade rätt snart hur man skulle få den att rulla framåt.
 
 

Kommentarer
Maria sjömansfru och mamma

Är så galet imponerad av Lucas! Perfekt ju, för som du säger hellre leka järnet i lekparken än att trötta ut sig på vägen dit.

2014-04-14 @ 22:20:28
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
lillgarden.blogg.se

Så spännande och så stor han ser ut helt plötsligt! Är det den där "jag har blivit storebror" storheten man ser tro?
Låter som att en rullstol kommer bli så bra så!

2014-04-14 @ 22:43:40
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Ulrica

Vi skall också låna en rullstol till Eliaz under sommaren. Mest för att vi skall kunna åka på utflykter & han skall slippa känna oron över att bli trött i benen. Vilket märke har Lucas? Jag har kollat lite på Panthera men vet inte vilken vi kommer att få låna. Skall träffa arbetsterapeuten i början av maj.

Svar: ja vad hette den nu igen?! Kommer inte ihåg. Simba (eller Zimba) någonting.... googla på de.
Evelina

2014-04-14 @ 22:46:06
URL: http://mammaulrica.blogg.se
Linduz

Vad bra! Vilken fin med! :)

2014-04-14 @ 23:42:56
URL: http://linduz.bloggplatsen.se

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0