BVC

Idag var vi på första besöket på BVC, ja vi hade ju givetvis hembesök förra veckan. Vi har ju turen att ha bästa BVC sköterskan. Idag vägde Elias 3965 gram och 54 cm lång. Han har alltså gått upp nästan 300 gram på en vecka. Jäklar, de är nog grädde i bröstmjölken ;) Men som han ska tutta så är de väl inte så konstigt att han lägger på sig. Haha.
 
Jag och Elias promenerade in till stan idag. De var första längre promenaden jag gick. Kallt ute men skönt att få röra på sig, känns nästan som att jag har lite träningsvärk. Otränad! Men så har jag ju gått igenom en racer-förlossning också, så de kanske inte är så konstigt. Nu gäller det att sakta men säkert bygga upp kroppens muskler igen så jag slipper åka på diverse åkommor på bl.a. ryggen.
 
 

Denna tisdag

Idag fick äntligen Lucas gå till dagis igen. Det märks att han har stort behov av det. Han är fortfarande lite förkyld men nu mycket piggare och mer sitt vanliga jag igen. Hulkar gör han om kvällar, nätter och mornar. De har lugnat sig något men finns där ändå.
 
Själv har jag tagit det rätt lugnt idag. En annan nyförlöst morsa har underhållit denna nyförlösta morsan på förmiddagen. Vi satt vid varsin ände av bordet och ammade våra knoddar och snackade. Skönt att ha någon som vet precis vad man går igenom just nu. Någon att sällskapa med lite då och då :)
 
När jag hämtade Lucas på dagis idag så hade han ett par glasögon på sig. När jag skulle ta på honom ytterkläderna så råkade jag slå till med min armbåge på dem så att han fick ena sadeln (de där plupparna vid näsan) i ögat. Jag förstod inte vad som hänt just då. Men väl hemma så tittar jag i hans vänstra öga och ser att han har små blödningar i ärret på hans redan skadade vänsteröga. FAN. Ringer Västervik och pratar med både barn och ögon. Vi kommer dock fram till att de redan är kärlinväxt i ärret och när då skadan uppstod så fylls de på med blod rätt snart. Vi skulle avvakta och se hur de ser ut imorgon. Har de inte blivit sämre så är det nog ingen fara. Hej dåligt samvete!
 
Under eftermiddagen så har jag sprungit runt i huset med en besiktningsman från Anticimex. Peter har jour denna vecka och är just nu iväg på övning. Grabbarna sover, Elias vaknar väl snart och vill ha mat igen. Jag har lite jag måste passa på att göra innan mat-tanterna ska plockas fram igen!
 
 

Barnvagnspremiär

Idag var första dagen då jag och killarna var hemma ensamma. Lucas fick vara hemma från dagis idag och han har varit mycket piggare så imorgon blir det dagis igen. Vi har idag haft ett helt otroligt härligt vårväder. 11 grader och sol så det blev barnvagnspremiären för Elias. Lucas ringde hit kusin Emma och sen gav vi oss ut på en promenad. Helt underbart! Första gången jag verkligen är ute på riktigt sen Elias föddes. Eftersom vi haft sjukstuga här så har det inte blivit av tidigare. Men nu var det verkligen på tiden och så välbehövligt. Elias sov hela promenaden och lite till, Lucas lyckades också sova bort tiden ute.
 

Sjukstuga

Ja hemma hos oss gör vi inte många knop. Lucas är fortfarande hängig. Tror febern ligger och gror men vi medicinerar honom hela tiden så vi har inte riktigt koll på den. Imorgon blir de alltså inget dagis för den lille mannen. Hoppas dock att han är mycket piggare imorgon och att de kanske kan bli dags för dagis på tisdag. Nätterna är fulla med hulkningar, illamående och kräkningar, lite lugnare var de natten som var. Det kommer även stundvis om dagarna. Nu vill jag verkligen att han ska bli frisk. Han blir ju så mycket sämre eftersom kräkningarna eskalerar så enormt. 

Än så länge så har iaf jag och Elias klarat oss. Skönt de.


Mina killar

Febrigt

Här hemma är det lite sjukstuga. Peter har haft feber i flera dagar men är nu frisk. Natten till onsdag fick Lucas feber. Han mådde sen bra under dagen och idag fick han gå till dagis. Vi fick hämta honom igen efter ett par timmar då febern hittat tillbaka. De senaste nätterna har varit väldigt jobbiga. Lucas har hulkat och kräkts massor med slem och magsaft. Vi har inte köpt någon säng till honom än, så han sover just nu mellan oss. Vi tänkte ha det så i ett par veckor så han inte ska känna sig undanstött mitt i allt nytt. Men just nu är de ju bara bra så vi har koll på honom.
 
Jag hoppas jag och Elias klarar oss från feber. Tydligen är de sån där envis som sitter i flera dagar.
 
 

De första dagarna

Nu tar jag äntligen mig tid till att skriva några rader. Vi har landat här hemma. I söndags kom vi hem från BB med en ny liten familjemedlem. Tänk, jag lämnade en lägenhet och kom hem till ett hus. Galet. Flytten gick i fredags, Peter har med hjälp av några i familjen flyttat fredag och lördag så hela lägenheten är tömd. 
 
Just nu känns livet helt fantastiskt och det vilar ett stort lugn över mig. Det har gått jättebra. Det känns jättebra. Amningen fungerar (visste inte hur jag skulle eller ville göra, men det känns bra så jag fortsätter med det så länge jag känner för det), Lucas tyr sig till lillebror, det känns som hemma här i huset och jag känner ingen stress över att vi ska få ordning på allt. Det tar den tid det tar. Jag vill inte försumma bebistiden utan hinna njuta även av den. Sen går jag och plockar lite när jag känner för det.
 
Att vara tvåbarnsmorsa är ju helt fantastiskt. Nu har jag tre fina killar. Tänka sig. Jag lovar att återkomma snart igen :)
 

Elias nyfödd, precis kommit in till förlossningen.

Välkommen till världen Elias

Igår den 13/2 kl 15:58 föddes Elias i ambulansen halvvägs till Västerviks sjukhus. 3670 gram och 52 cm lång. Vi mår alla bra. Mina grabbar vet sannerligen hur de ska göra entré in i denna världen och lillebror ville ju inte vara sämre än storebror! 
 
Lucas var här en liten stund idag. Han var inte så intresserad av lillebror, han ville bara upp till lekterapin på barnavd och leka, så vi var där en stund han, jag och mormor. Nu ska han bo hos mormor ett par dagar.
 
Dessutom har Peter varit på banken idag och fått nycklarna till huset. Så nu går flyttlasset medan jag och Elias tar igen oss på BB. 
 Slutspurt

Här hemma är det slutspurt på packningen nu. Idag har jag städat av lite (bara för att de inte ska vara superdammigt när vi flyttar allt, tar ju ogärna med mig det till huset...). Högravid och nästintill orörlig har jag idag flyttat soffan och dammsugit där, skakat & rullat ihop våra stora ryamattor, tvättat, dammsugit, städat badrummet, packat lite till, packat inför Lucas övernattning hos mormor till helgen... Ja ni hör ju! Är helt slut i kroppen men än finns det lite till att göra. Det där med att vila upp sig inför förlossningen, vad är de?! Här hemma är de flyttkartonger högt och lågt.
 
Nu kan bebis gärna stanna därinne ett par dagar till så hinner vi komma in i huset innan. Vore ju typiskt och väldigt osmidigt om de skulle ske imorgon mitt på dagen! Då vi har sista mötet på banken samt överlämning av nycklarna till huset. Kom då gärna innan (så farsan hinner vara med på banken) eller helst efter lördag (så morsan o farsan hinner få in de mesta i huset). Okej?!
 
 

Sjukhusbesök och sondbyte

Igår var vi på Västerviks Sjukhus. Ja inte gjorde vi det vi egentligen borde göra - föda barn. Nä vi var där med Lucas. Han hade besök hos en hel drös med sköterskor. Det skulle kollas knappstorlek och bytas jejunostomisond och pratas om sondmaten osv. Efter det besöket så var vi givetvis på lekterapin en stund.
 
Jag var bra sugen på att åka ner ett par våningar ner till förlossningen istället för att hänga med hem ska ni veta ;)
 
Vid halv två ska jag hämta Lucas på dagis, åka till BVC och sen blir det veckans habiliteringsbad.
 
 

En påminnelse - Välkommen till Holland

Läser detta inlägg då och då, som jag skrev straxt efter Lucas föddes. Den lilla berättelsen (känd i funkisvärlden) får mig att påminnas, förundras, glädjas och gråta en skvätt. Så mycket känslor som väller upp. Så mycket minnen. Så mycket tankar. Jag älskar texten. Den är värd att läggas upp här igen. Läs, njut, begrunda och få en liten förståelse om ni inte varit där ♥♥
När saker och ting är annorlunda;

Att vänta barn är som att planera en sagolik semesterresa till Italien. Du köper guideböcker och gör upp underbara planer. Colossseum, Michelangelo, gondolerna i Venedig. Du kanske lär dig några användbara fraser på Italienska. Allt är mycket spännande.

Efter månader av spänd förväntan är det äntligen dags. Du packer dina väskor och så far Du iväg. Flera timmar senare landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: "Välkommen till Holland".

"Holland!?!,
ropar Du. "Vad menar ni med Holland? Jag har beställt en resa till Italien! Det är dit jag ska. I hela mitt liv har jag drömt om att komma till Italien".

Men flygresan har ändrats. De har landat i Holland och där måste Du vara kvar. Det viktiga är att de inte fört dig till en hemsk, ful och smutsig plats full med pest, svält och sjukdomar. Den är bara annorlunda.

Så du måste gå ut och köpa nya guideböcker. Och Du måste lära dig ett nytt språk. Och Du kommer att möta helt nya människor som Du aldrig skulle ha mött annars.

Det är bara en annorlunda plats. Tempot är långsammare än i Italien; det är inte så tjusigt. Men när du varit där ett tag och återhämtat dig så ser Du dig omkring... och Du börjar lägga märke till att Holland har väderkvarnar... och att Holland har tulpaner... och i Holland finns till och med målningar av Rembrandt.

Men alla Du känner är upptagna med att resa till och från Italien... och de talar vitt och brett om hur underbart de har det där. Och under resten av ditt liv kommer Du att säga "Ja, det var dit jag skulle ha rest. Det var det jag hade planerat".

Och den smärtan kommmer aldrig, aldrig någonsin att försvinna... därför att förlusten av den drömmen är en mycket betydelsefull förlust.

Men... om Du ägnar ditt liv åt att sörja över att Du inte kom till Italien, så blir Du aldrig fri att uppskatta och njuta av allt det sällsamma, det underbara.... med Holland.

AV: Emily Pearl Kingsley
 
 
Vi älskar dig till månen och tillbaka igen och mycket mer än så ♥♥

En trött Lucas

De var en trött Lucas jag hämtade hem från dagis igår. Först blev han jätteglad när jag kom, sen skulle han inte med hem så  jag fick typ släpa honom till bilen. Han ville absolut inte åka hem osv... ja ni vet, när inget duger helt enkelt. Väl hemma fick han kolla färdigt filmen han börjat se på morgonen. Sen kom han igång en stund innan han stupade i sängen.
 
Nattningen går så bra. Vi har nu turats om att gå och lägga honom i vår säng, visst han somnar med oss men det går oftast på ca 5 min och det tycker vi bara är mysigt. Sen lyfter vi över honom i hans säng. Han sover ju fortfarande i spjälsängen. Eftersom han snart ska få ny säng så bryr vi oss inte om att natta honom i den. Finns ingen anledning. Han ska verkligen ha en eloge den lilla killen. De gånger vi gått o lagt honom och han varit lite för pigg så har han ändå inte protesterat. Även om det vid ett par enstaka tillfällen tagit kanske 45 min innan han somnat så har han ändå verkligen försökt somna.
 
Hulkningarna och kräkningarna kommer och går om nätterna och även på morgonen. På morgonen är det i stort sett varje dag. Intensiteten nattetid varierar lite mer. Någon gång ibland så är han fri från dem nattetid medans vissa nätter kommer det tätt. Ibland bara hulkningar, ibland kräks han tillslut slem och magsaft.
 
 

Bebis & hus

Jahopp. Jag har hunnit med att dumpa trollet på dagis och även ett besök på MVC. Lillbror låg och sov i godan ro. Vi har bokat en ny besökstid om en vecka. HOPPAS INTE jag behöver gå på den :) Tänk nu kan vi säga att vi har bebis nästa vecka, även om de först isf är till slutet av veckan (om de skulle bli igångsättning). Men nej, jag ser hellre att det blir denna vecka.
 
Nu har vi ju kommit till veckan då det vankas HUSKÖP! Galet! Verkligen helgalet! På fredag är det dags. Hoppas att lillebror isf tittar ut innan så iaf Peter kan vara med på det sista med banken. Vi har fixat fullmakt till Peter ifall att jag ligger på BB. Men det är ändå ett papper som jag måste skriva på så det ska jag fixa idag.
 
Annars så ska jag väl bara vänta...
 
 

v.41

Ja nu har vi kommit till den där veckan man helst inte vill komma till ;) Haha. Eller v. 41 är väl helt ok men asså jag hoppas jag slipper nämna v. 42 denna gången. Nä då, det blir när det  blir. Vissa dagar känner jag mer förvärkar och då kan det t.o.m. vara så att "Shit, de kanske kommer igång framåt kvällen/natten/morgondagen..." Men det har ju hittills inte hänt alla de gånger tanken slagit mig så nu försöker jag inte tänka så längre. +10 dagar gick jag med Lucas och då har jag ju ett gäng kvar.
 
Bebis: Det börjar närma sig nu (allt är klart) och förlossningen kan sätta igång när som helst. En fullgången graviditet är bäst för både barnet och dig men ibland tar det lite längre tid, så håll ut! Snart kommer ni att möta ert barn för första gången.
 
Det kan vara skönt att veta att 90% av alla gravida som har passerat vecka 39+6 (v.40) har fött sitt barn innan vecka 41+6 (v.42) är över.
 
Ring alltid förlossning:
  • Vid ca tre värkar på 10 min
  • Vid vattenavgång
  • Vid blödning
  • Vid minskande eller avsaknad av fosterrörelser
  • Om du känner dig rädd eller otrygg
 

v.41, 40+2

BF

Så har vi kommit till BF dagen. Ja inte för att det händer så mycket men nu är vi verkligen snart i mål. Bara att fortsätta vänta. Jag känner mig skapligt rastlös om dagarna ska ni veta. Vill ju bara ha ut det där lilla knytet nu.
 
 

Campadre

Igår fick vi hem kläderna som vi beställt från Campadre för ett tag sen. Mycket nöjd måste jag säga! Ny mysdress till Lucas i rätt storlek och en heldress till mini i magen.
 
 
Collagebyxor, Zipjacka, Geggamoja
Heldress, Geggamoja

Hej påssjuka!

Ja nu är de inte Lucas som fått det utan de är bara lilla jag?! Va hände liksom? Haha. Har haft en svullnad i käken sen några dagar tillbaka som gradvis blivit större och ömmare/ondare. Efter att knappt ha sovit något i natt så ringde jag vårdcentralen idag och har precis varit där. Vill ju inte bli sjuk i något lagom till förlossningen så jag kände att det var nog dags att ta tag i det hela.
 
Ensidig parotit var de visst - hos barn känt som påssjuka. Helmärkligt! Säkert pga att jag är förkyld så det har då vandrat till spottkörtlarna och satt sig där. Nu hade jag tur att den är orsakad av virus vilket innebär att jag slipper äta antibiotika. Så nu knapras smärtstillande här och jag hoppas att de snart lägger ner sig. Jag har heller ingen feber vilket är skönt utan bara svullen och ont i käken, kinden upp mot örat och tendenser upp mot huvudet. Så för övrigt är jag pigg o kry!
 
Eftersom jag är vaccinerad mot det så är de troligtvis mer förkylningen som är själva orsaken till de svullna spottkörtlarna så jag smittar alltså inte med själva påssjukan. Pratade med Lucas BVC sköterska och hon trodde att de var så. Skönt att veta att jag inte smittar någon!
 
Nu ska jag snart hämta mamma vid bussen sen åker vi och hämtar bus på dagis.
 
 

Busungar

Igår hämtade jag Lucas lite tidigare från dagis och då åkte vi direkt till Pernilla & Alwa för lite lek och tjejsnack. Perfekt för att få dagen att gå eftersom jag bara går här hemma och räknar ner.
 

Inredningsinspiration

Vad jag gör? Ja föder gör jag iaf inte. Just nu hänger jag på olika sidor på nätet för att hitta inredningsinspiration. Förstår ni hur galet kul de är?! Det kliar i fingrarna medans Peter lätt börjar bygga upp en stor ångest och suckar över allt snyggt jag hittar. För honom räcker de med skalet (husväggarna) och ev. en säng, ett rangligt köksbord och ett par pinnstolar. Tur jag står för fluffet och värmen då med övrig inredning. En liten personlighet till själva skalet.
 
"Vill-ha-listan" och "Köp-listan" kan göras lång. Eller egentligen är de samma lista, men de behöver vi ju inte tala om för Peter. Han suckar så högt då. Ni vet så där högt att det liksom skaver i öronen av obehag.
 
På instagram hänger jag mest runt bland olika konton med inspirerande inredning. Nu vill jag in och piffa i huset. Vi har någorlunda bestämt tapeter, hunnit att ändra oss ett gäng gånger (eller Peter skulle nog säga att de mer är jag som gjort det...). Vi har också hunnit inreda och möblera om (eller de var visst jag som hunnit med det också...). Ja jag har ju god tid på mig att ändra mig lite till. Peter pratar mer om sådana saker som värmepumpar, värmeväxlare, ventilationsfläktar och andra konstiga ord som jag knappt kan stava till. Sånt kan väl inte ens vara i närheten av lika viktigt som inredningen?! 10 dagar till flytt.
 
Här hemma är de inte så flott. Vi lever i ett flyttkaos med flyttkartonger högt och lågt. Kala väggar och fönsterhyllor.
 

Ett par godbitar som kommer att få nya platser.

Uppdatering i garderoben

Som över en natt så har Lucas typ vuxit ur stl 92 på längden, framför allt i tröjor. De glipar vid magen och är korta i ärmarna. Alla byxor har vi fått vika ner och de är precis att han kan ha dem lite till. Har börjat ta bort även lite byxor i den storleken.
 
Förra helgen gjorde jag och Peter en beställning på kläder i stl 98. När vi insåg att han knappt kunde ha några tröjor längre. Dessa kläder har ramlat in under veckan så nu har lagret fyllts på lite iaf. Smidigt med internet vid dessa tillfällen då vi knappt har några affärer i stan som säljer barnkläder (endast Lindex o Cubus). På vissa sidor är det ju också fraktfritt och då blir det ju som att handla det i butik ;) Sen gillar ju vi att hitta kläder med det lilla extra. Kul att det börjar ramla in vårnyheter i butikerna nu.
 
 
Jeans, Name It
T-shirt, Molo
Tröja, farfarströja, piké, Polarn o. Pyret
T-shirts, Polarn o. Pyret
Jeans, farfarströja, KappAhl

v.40

Slutspurtsvecka! Ja iaf till BF. 39 fullgångna veckor igår och snart är vi i mål. Vi får se när liten behagar titta ut. Jag känner att jag börjar bli lite pirrig, ni vet typ fjärilar i magen. Förlossningen skrämmer mig inte, inte än iaf. Jag hoppas ju givetvis på en lika smidig som med Lucas. Det här pirret är mer för vad som komma skall, tänk en liten minimänniska till ska flytta in här. Hur galet är inte det?
 
Bebis: Barnets totala längd är nu 48-52 cm och väger ca 3,4 kg. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Nästan allt fosterfett är borta. Vanligtvis klipps navelsträngen ca 2-3 min efter att barnet har fötts. Då går barnet inte miste om den sista mängden blod som finns kvar i navelsträngen efter födseln. Barnets huvud kan vara kraftigt omformat efter passagen genom förlossningskanalen. Det kommer att återgå till sin runda form inom det första dygnet.
 

39+0, v.40 Nu är vi nyfikna så vi spricker!

Tjejbesök

Igår hade Lucas tjejbesök. Tur var de att Alwa kom och lekte med honom ett tag och att mamma Pernilla kom och hängde med mig. Lucas var innan så rastlös att han höll på att tjata hål i öronen på mig ;) Älskade unge. Mamma... Mamma... Mamma... Mamma... osv osv osv. om ett gäng olika och mycket fashinnerande och klocka saker. Men efter ca 3 timmar så blir de lite ömt i örat Hahaha.
 EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0