v.40

Slutspurtsvecka! Ja iaf till BF. 39 fullgångna veckor igår och snart är vi i mål. Vi får se när liten behagar titta ut. Jag känner att jag börjar bli lite pirrig, ni vet typ fjärilar i magen. Förlossningen skrämmer mig inte, inte än iaf. Jag hoppas ju givetvis på en lika smidig som med Lucas. Det här pirret är mer för vad som komma skall, tänk en liten minimänniska till ska flytta in här. Hur galet är inte det?
 
Bebis: Barnets totala längd är nu 48-52 cm och väger ca 3,4 kg. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Nästan allt fosterfett är borta. Vanligtvis klipps navelsträngen ca 2-3 min efter att barnet har fötts. Då går barnet inte miste om den sista mängden blod som finns kvar i navelsträngen efter födseln. Barnets huvud kan vara kraftigt omformat efter passagen genom förlossningskanalen. Det kommer att återgå till sin runda form inom det första dygnet.
 

39+0, v.40 Nu är vi nyfikna så vi spricker!

Kommentarer
lillgarden.blogg.se

Åh nu är det nära nära..
Spännande!
Att gå från två till tre är en upplevelse och lika stor är det att gå från tre till FYRA!!

Svar: Ja de tror jag att de är. Tror den sista tiden blir lite seg nu dock.
Evelina

2014-02-02 @ 12:37:34
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Johanna

Åh, snart har ni er lille plutt! 😍

Svar: ja äntligen :) Men tror dagarna blir sega nu! Haha.
Evelina

2014-02-02 @ 13:14:47
Sofiee

Ja nu är det nära, jag är idag i v 39+3 och har varit "färdig" med denna graviditet ett par veckor tycker jag.. ;-)
Till skillnad från dig så är jag dock inte lika lugn inför förlossningen. Fast man längtar ju tills allt är över så man får se vad det är för en liten som bott inne i magen så länge! :-)
Har du några känningar på att det skulle kunna tänkas vara på G? Här har jag inte ens en ynka liten förvärk. Blir nog övertid, gick över 14 dagar förra gången. Önskar dig stort lycka till när det väl sätter igång!

Svar: Haha... lite så känner jag också ;) Färdig med graviditeten. Denna årstid är de inte lika lätt att sysselsätta sig på. När jag väntade Lucas så kunde jag ju inta horisontalt läge fram tills det var dags ;) (född i juli). Nu har vi dessutom en lägenhet full med flyttkartonger så här finns de inte så mycket att göra heller. Lite mer att packa bara.
Asså jag har ju en del förvärkar men sen om de är mycket eller ej de vet jag egentligen inte. Samma dag som Lucas föddes så gick vi på stan. Då hade jag lite förvärkar men inte så att jag var tvungen att stanna upp o vila vid varenda en så jag misstänkte inte under dagen att de var på gång. Utan de var först straxt innan vattnet gick på kvällen som jag började ana lite. Vattnet gick 17:30, Lucas föddes 19:15. De är väl därför jag inte oroar mig, för att de gick så fort. Hade bara lustgas men tyckte att de gick att hantera... klart de gjorde ont men de var hanterbart :) Gick 10 dagar över tiden med honom o förväntar mig att jag ska gå minst en vecka till haha. Desamma till dig :)
Evelina

2014-02-02 @ 15:20:26
sofiee

oj oj det gick fort minsann!! här var det en lite mer långvarig förlossning ;-)
ja men då vet vi vad vi har att vänta oss Ö V E R T I D då med andra ord! haha. min första är också född på sommaren (aug) så jag håller med dig, sommarmånaderna är ju att föredra i väntans tider :-)

Svar: Ja de är de verkligen :) Hihi... Ja vi får se när våra unga behagar titta ut :)
Evelina

2014-02-02 @ 19:31:27
C by Caroline ❤

Åh så spännande! Lycka till med det nya lilla livet :)

Svar: Ja jättespännande! Läskigt o hur underbart som helst :)
Evelina

2014-02-02 @ 22:38:21
URL: http://cbycaroline.blogg.se
Linduz

Vad spännande! har följt ju er hela graviditeten, vilket har gått galet fort!
Kram

Svar: Ja de har gått fort, men de gör väl de när man har barn sen tidigare. De är slutspurten nu som varit seg o nu när man går o väntar så blir dagarna rätt långa... :)
Evelina

2014-02-03 @ 00:20:56
URL: http://linduz.bloggplatsen.se
Anna

Så fin! :)

Svar: Men tack snälla :) känner mig dock gigantisk nu! Rörelseförmågan är ju inte den bästa längre ;)
Evelina

2014-02-03 @ 07:49:32
URL: http://annala.blogg.se/

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0