v.36

Har ju inte haft tid att uppdatera er om lillebror. I lördags gick vi alltså in i v. 36. Spännande ska ni veta. De känns verkligen att kroppen börjar förbereda sig för förlossning nu. De töjer o spänner både här och var. Ljumskarna är inte att leka med och ibland känns det som att jag måste stå med benen i kors för att inte ungen ska åka ut. HAHA. När jag var hos BM för en vecka sen så sa hon att han hade fixerat sig. Jag sover dåligt och drömmer konstiga drömmar. Jag känner mig också väldigt stor. Tycker de är tråkigt att jag inte är lika smidig längre, speciellt för Lucas skull. Har svårt att alltid kunna leka med honom på hans nivå. Så nu vill jag ha min kropp tillbaka ;) 
 
Idag har jag också tagit fram alla stl 50 kläder och packat BB-väskan, samt skrivit en lista på de som ska packas ner precis innan vi åker. Eftersom jag gick 10 dagar över tiden med Lucas så har jag bara skjutit detta framför mig och tänkt göra de lite till. Men barnmorskan tyckte att de var hög tid för de nu ;) Om de går lika fort ev fortare denna gången så kommer jag inte ha tid att packa allt precis när vi ska åka. Lucas föddes ju i ambulansen utanför sjukhuset. Barnmorskan säger dessutom att de finns inget som tyder på att de skulle ta längre tid denna gången. Hon tror snarare, eftersom de inte är så länge sen förra förlossningen, att de kommer gå lika fort eller fortare. HJÄLP!
 
Bebis: Barnets totala längd är nu ca 46 cm och det väger ca 2,6-2,7 kg. Barnet lagrar upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till mer buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden. ibland t.o.m. en hel fot. Du ska känna fosterrörelser varje dag.
 
Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.
 

v.36, 35+1

Kommentarer
Johanna

Oh, inte många veckor kvar nu ju :)

Svar: Ja nära nu :)
Evelina

2014-01-06 @ 20:06:40
lillgarden.blogg.se

Nu är det minsann inte långt kvar...

Svar: Supernära :)
Evelina

2014-01-07 @ 16:57:30
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Maria sjömansfru och mamma

Åh så mysigt, snart får ni mysa med bebis. Tycker de senaste två månaderna som tvåbarnsmor sprungit iväg. Nog bäst att vara förberedd. Jag hade ju tur att jag packade klart kvällen före (på någon slags instinkt) då det gick i en rasande fart när vår lilla kom. Första tog lite längre tid på sig.

Svar: ja de ska bli riktigt mysigt.
Ja Lucas kom ut fort... o de är ju skönt... men blir de fortare ja då vet jag inte om vi hinner in...de gjorde vi ju inte förra gången heller dock ;) men vi var ju iaf utanför sjukhuset :P
Evelina

2014-01-09 @ 13:42:06
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0