v.37

Dagarna och veckorna lunkar på. Jag har två veckor kvar att jobba, kommer förmodligen kännas som väldigt långa veckor. Nu är längtan så stor och jag vill bara att allt ska sätta igång. Jag sover väldigt dåligt om nätterna. Förutom alla konstiga drömmar så känns det nu i kroppen att jag bara varierar mellan ryggläge och att ligga på vänster sida. Det sätter sina spår och börjar kännas i ryggen nu. Jag har till och från mycket förvärkar.
 
Bebis: Nu betraktas barnet som fullgånget. Barnets totala längd är nu ca 47 cm och väger ca 2,9 kg. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från v. 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag.
 
Den här veckan är lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar många kvinnor längta efter att föda. Det börjar bli rejält tungt och det är jobbigt att nattsömnen blir störd. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ca 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningarna stiger ju närmare förlossningen du kommer. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen.
 

v. 37, 36+1

Kommentarer
Hanna Z

Ja samma med Elliot. Dockor går helbort men vagnar är skoj att köra runt på :)

Kom på att du förresten frågade om färgåtergivningen i fotoböcker från ifolor. Med Elliots blev jag nöjd, nu är ju dom bilderna inte alls i samma kvalité dom Noomis, har lärt mig mkt mer sen dess så det blir intressant att se hur dom blir. Och Thailandsalbumet med alla turkosa färger och sånt. Så det är väl i dessa böcker dom får visa vad dom går för. haha

Och alltså, hur snabbt gick inte din graviditetet då?! Bebis är ju snart häääääär!!!

Svar: Ja nu är bebis snart här :) som jag längtar! Känner mig som en vandrande valross.... snart helt strandad haha...
Evelina

2014-01-13 @ 10:01:19
URL: http://hannaz.se
lillgarden.blogg.se

Fina fina magen... nu är det minsann inte många veckor kvar inte...

Svar: nä så spännande!
Evelina

2014-01-13 @ 19:42:38
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Malin S

Det är ju JÄTTEsnart!! :O

Svar: Ja men inte tillräckligt snart ;) haha
Evelina

2014-01-14 @ 20:39:22
URL: http://www.malinstolt.com/

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0