v.38

Jo men de rullar ju på. Någon större ändring är de väl inte på tillvaron nu. Längtar ju mer och mer efter bebis. Nu ska jag också jobba min sista vecka innan jag går hem på mammaledighet. Har mycket uppstötningar om nätterna, de känns som ett tryck över bröstet och värker i hela matstrupen (upplever de inte som vanlig halsbränna). Gör väldigt ont och pga det så sover jag väldigt dåligt.
 
Bebis: Barnets totala längd är nu ca 48 cm och väger ca 3 kg. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Förlossningen är jobbig även för barnet. Men barnet klarar detta väl och har till ex lagrat extra näring som den kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.
 
Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två-tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten.
 

Lillebror i magen v. 38, 37+1

Kommentarer
Karro

Så fin du är<3 <3 <3 Jobba och kämpa på nu denna veckan och försök sedan vila upp dig sista tiden. Inget roligt med att Lucas har börjat få kräkningar igen, ogillas stark. Sänder en massa kramar till er alla!

Svar: puss på dig fina!
Evelina

2014-01-19 @ 20:21:38
Susanne

Waow vilken fin kula! Själv har jag gått till v.38 som längst så de sista "jäsveckorna" hat jag aldrig upplevt 😊. Så nyfiken jag är nu!!!!

Svar: Ja nu är de nära! Jag kommer nog gå över tiden, om jag får gissa själv ;) haha..
Evelina

2014-01-19 @ 21:02:23
Emma

Åå, det där trycket över bröstet och värken i strupen känner jag igen, tyvärr! Har inte märkt av det så mycket på nätterna tidigare (tack och lov, är ju bara i vecka 31 än) men nu har det börjat även då. Speciellt om jag vaknar av någon annan anledning. Har du tips på hur du lindrar det får du gärna säga till :-) Allra jobbigast upplever jag nog trycker över bröstet och det blir ju oftast bättre av att sitta upp så snart sover jag väl i soffan på nätterna... Visst är det mysigt att känna de små buffarna där inne men det finns allt mycket som är mindre kul med att vara gravid oxå :p
Men nu är du snart i mål! Håller tummarna för att nu inte ska behöva vänta allt för länge!

Svar: Ja shit de är inte lätt. Jag har inte kunnat sova pga de. Kolla med apoteket om de finns något du kan ta mot refluxen?! Har också haft funderingar på att sova sittandes i soffan. Men hur skönt? ;)
Supermysigt att vara gravid. Jag har faktiskt haft en väldigt bra graviditet så jag klagar verkligen inte. Nu är de ju mest att jag längtar, de är ju därför jag vill att han ska ut NU :)
Evelina

2014-01-19 @ 21:57:58
URL: http://www.arrogantdogs.blogspot.se
lillgarden.blogg.se

Nu är det minsann inte långt kvar inte....!!

Svar: supernära :)
Evelina

2014-01-21 @ 20:33:13
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0