v.39

Oj här har morsan glömt att uppdatera er. De springer ju på som ni märker. 38 fullgångna veckor i lördags, lite drygt två veckor kvar till BF och inom fyra veckor så har vi bebis :) Som jag längtar efter förlossningen nu!! Galet mycket. (Jag ska försöka komma ihåg när de väl gäller att jag skrev just dessa orden.... När jag ligger där o kvider... eller jag menar krystar...) I fredags jobbade jag min sista dag. Märkligt men så skönt. Nu känns de verkligen att de närmar sig. Hade ju gärna vetat exakt när ungen behagar komma ut så jag kan planera lite. Jag har till och från ganska mycket förvärkar samt att jag börjat få mer molande värk som kommer ibland. Typ som mensvärk som kommer och går.
 
Bebis: Barnets totala längd är nu ca 48-50 cm och väger ca 3,2 kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn. Barnet är nu förberett för födelse. Den har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att den han fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan den har bildat egna.
 
Barnets hjärna väger ca 400 gram. Den utvecklas hela tiden och kommer inte vara helt färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.
 
Livmoderhalsen mognar inför förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går t.o.m. ner i vikt de sista veckorna för förlossningen. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.
 
 
Magen i v.39, 38+0
 
 

Kommentarer
Saea

Fina bebismagen. Det börjar verkligen närma sig. Minns den där väntan och längtan :)

Svar: Ja de sista dagarna/veckorna är lite sega måste jag säga ;)
Evelina

2014-01-27 @ 13:29:20
URL: http://www.tattines.wordpress.com
lillgarden.blogg.se

Nu är det minsann inte långt kvar inte!
Fina lilla magen, snart har du en bebis istället!

Svar: Ja helt sjukt!! :) Låg o tänkte på de när jag gått o lagt mig igår... drömde mig bort lite :) ska bli så spännande.
Evelina

2014-01-27 @ 16:35:57
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Erika

Åh va spännande att det är så nära nu! All lycka till! Kram :)

Svar: Tack snälla :)
Evelina

2014-01-29 @ 13:06:31
URL: http://emelieeriika.blogg.se
EMELIECATRINE

Du har verkligen en fin bebismage!

2014-01-29 @ 23:03:21
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/
Kaffehörnan

Vad charmig mage

Svar: Haha... stora magen :)
Evelina

2014-01-30 @ 01:08:24
URL: http://www.kaffehornan.se

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0