Ett eventuellt avslut

Just nu velar jag ganska mycket. Vet inte om jag kommer att fortsätta blogga, därav min frånvaro här. Dels så känner jag stress och press över att hela tiden ha text och bilder att lägga upp här. Sen ska det ju helst vara lite intressant också. Lucas börjar också bli så pass stor att det tar emot att skriva och lämna ut honom.
 
Nu när jag hållit mig borta härifrån så känner jag ett lugn. Ett lugn över att inte behöva uppdatera här jämt och ständigt. Visst sen känner jag ju också att jag ibland skulle vilja dela med mig om saker som händer.
 
Det är ett stort steg att ta. Att sluta. Vemodigt. Jag har skrivit i så många år. Långt innan jag fick barn. Även om bloggen växte som mest när vi fick Lucas. Det är/har varit en skön ventil att ha. Jag låter iaf bloggen ligga här. Vi får se vad som händer. Det kan hända att jag iaf inte kan hålla mig borta från att uppdatera lite ibland. Nu när vi börjat renovera lite mer så är de ju alltid kul att visa upp resultatet. Men som sagt vi får se. Jag lovar inget. Men detta är inget definitivt hej då. Detta är mer för att ni ska veta vart ni har mig just nu. Varför min frånvaro. Jag måste få fundera ett tag.
 
Så länge hittar ni mig på instagram under @evelinasidenback där jag uppdaterar när andan faller in.
 

FÖNSTERBYTE

För ett par helger sen bytte Peter alla fönster på huset. Jag var stand-in när det behövdes. Nu har vi endast foder kvar att sätta dit. Blev mycket bättre!! Skönt också med en altandörr i helglas.
 
FÖRE - EFTER
 
 
De som är kvar nu är att sätta foder och sen väntar vi på plåtslagaren som ska sätta fönsterbleck. Stor skillnad och det kommer bli grymt snyggt så fort de blir klart.

Vändningen

Idag kläckte mini koden :) Äntligen har frustrationerna gett utdelning. Dubbelt upp dessutom! Elias lyckades vända sig från rygg till mage och mage till rygg flera gånger. Heja! Så kul när det tillslut ger med sig. Han har varit på gång nu i ca en vecka, idag lyckades han äntligen få bort armen som hela tiden varit i vägen. Nu är det bara att vänta och se vad nästa grej blir att ligga och pusta, frusta och skrika över. 
 
 

4 månader

Idag blir mini hela 4 månader. Måste säga att den där tiden verkligen springer iväg. Så klart är de svårt att inte jämföra med brorsan. Elias känns redan så mycket större fortare (om ni förstår). Starkare och mer med. Allt går så mycket fortare. Detta är ju inte så konstigt. Elias är superstark i benen och står gärna upp mest hela tiden och vi håller då endast i underarmarna. Annars tränas det mest på att få till det där med vändningen. Men rumpan är lite väl i tyngsta laget. Nu har han kommit på hur man blåser bubblor och med det blir det ju även roliga ljud. Gälla tjejskrik kommer det titt som tätt. Han har hittat sina händer, än så länge är det mest att han ligger och håller i dem eller käkar på dem. Elias ligger gärna i babygymmet och slår tröttheten till så somnas det gott där. Nappen är god och snutten gosas det gärna med när det ska sovas. Elias är ett riktigt kräkbarn. (Vi fick två.) Suck.
 
Storebrorsan är en riktigt rolig prick. Igår var första gången som vi hörde att han skrattade högt åt honom när de busade. Underbart.
 
Nu får vi äntligen börja med smakportioner på riktigt. Igår hade vi grötpremiär och jag tror redan nu att detta kommer att bli ett riktigt matvrak. Han ska bara hitta rätta snittsen med tungan.
 
I veckan var vi på 4 månaderskontroll. Elias väger nu 6630 gram och är 65 cm lång. Lucas vid samma ålder; 5780 gram och 66 cm lång. Det fortsätter att skilja ungefär ett kilo mellan grabbarna.
 

Sommardagar

Shit vad tiden rullar på. Jag hinner liksom inte med. Vi har haft några dagar med väldigt fint väder. Just nu sitter jag i soffan. Utanför vräker regnet ner. Vad vi gjort om dagarna?
 
Förra veckan var de besök hos ögonläkaren för Lucas, sen har vi varit på ALV, firat mamma, solat, varit hos ortoptisten med Lucas, solat och badat, varit på ALV... Ja ungefär så.
 
Här kommer ett gäng bilder från dagen innan regnet jagade hem oss.
 
 
Elias trivs med att ligga på en filt, skutta glatt i famnen eller sova gott i vagnen under föreställningarna. Matpauser det tar vi lite där de passar. Eller snarare när paniken sätter in från en sekund till en annan.

Sittdelen

Det här med att byta till sittdel i Elias vagn var verkligen toppen! Nu går det att hålla honom på bättre humör när vi är ute och går, är på stan eller ALV. Han kan halvligga/-sitta och ligga och kika på omgivningen.
 
 

Du & Jag

 
Min bästa halva. Du gör mig hel.
 

Matvägran

Lucas matvägrar ibland. Typiskt snart blivande 3 åring. En vilja av stål.  Den som övervinner allt o gjort att han gått så långt. Han skriker o tar tag i sonden o säger att han minsann inte vill ha någon mat 😂😉 Ibland försöker han sticka iväg. Haha. En dag kom jag på honom med att han lyckats få dit en slang i knappen. Men den var öppen så magsaften rann ut. Mys nästan jämt 😂😉
 
Häromdagen frågade han Peter om han också hade en slang på magen.  Första gången den frågan kom.
 
Lucas säger ibland att han är hungrig (precis innan vi ska äta) och sen slickar han lite på de han har på tallriken och säger straxt där efter att "Nu ä ja mätt mamma". Så klart! Han hör ju hela tiden hur vi använder våra uttryck vid olika tillfällen.
 
Att gå på restaurang tillsammans kan vara totalt kaos. Ibland går de bra men ofta kaos. Lucas äter ju inte något nämnvärt. Han pillar och slickar lite på olika saker som ligger på tallriken. Vi brukar plocka ihop lite grejer från salladsbordet eller lägga lite mat från min eller Peters tallrik på en liten assiett. Nu är inte detta så populärt från hans sida längre. Han vill ju så klart få in en tallrik med mat precis som vi varje gång vi är ute och äter.  Detta går inte vi med på. Det hoppas jag att även ni förstår. Så våra restaurangbesök slutar ofta med gap och skrik. Den ska se exakt ut som våran. Han är väldigt matfixerad. När jag och Peter fått in vår mat och vi erbjuder mat från våra tallrikar så säger Lucas; "Nej tack, min mat kommer stlaxt". Detta skär så i våra hjärtan. Och nej, just nu går han inte med på att sitta och äta mosad och delad mat.
 
 

Astrid Lindgrens Värld

Både lördag och söndag har vi spenderat på ALV. Vi har haft två helt fantastiska dagar där. Det märks att Lucas får ut så mycket mer av det i år. Visst han är (än så länge) väldigt blyg inför skådespelarna och varken sjunger eller klappar med under teatrarna. MEN sen när han pratar om det så märker vi att han älskar de. En stor favorit är ju att springa ut och in i alla små hus som finns lite överallt. Skulle Lucas få välja så skulle han mycket väl kunna stå vid en och samma grind/dörr och öppna och stänga en hel dag.
 
 EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0