Mjölkersättning

I söndags introducerade vi flaskan för Elias för första gången. Jag har nu slutat amma och gått över till flaskan helt. Han tog den med en gång, inga problem alls. Själv kände jag att jag inte mådde bra i amningen och har egentligen bara försökt stå ut så länge som möjligt. 3,5 vecka blev de. Nu känns det iaf så himla skönt och en befrielse för mig. Jag känner att det där med amning inte är min grej helt enkelt. Kan inte sätta fingret exakt på vad det är, men det är få gånger jag har njutit av den. Mjölken har det inte varit någon bristningsvara på så nu väntar jag bara på att den ska försvinna.
 
Lucas fick vara med och hjälpa till under premiärdagen :)
 
 
 

Kommentarer
Linduz

Vad storebror är go med Elias. :)

Svar: ja de är han verkligen! Så härligt att se.
Evelina

2014-03-11 @ 21:16:50
URL: http://linduz.bloggplatsen.se
Monica

Storebror är duktig han!!!

2014-03-11 @ 21:28:58
Malin S

Skönt att det känns rätt. Då är det nog det ;) Ska ju inte vara nåt "ont måste", bara för att...
Så fina killar ni har <3


Svar: Ja de känns så bra!
Tack fina!
Evelina

2014-03-11 @ 22:32:31
URL: http://www.malinstolt.com/
sofiee

Herretid vad jag känner igen mig i nästan allt du skriver.. ;-)
vi verkar väldigt lika. jag känner samma med amningen, men jag har inte vågat ta steget än att sluta. min lilla äter dessutom en gång i timmen dagtid, och på nätterna går det 1,5h mellan amning. jag är helt slut. skulle mer än gärna sluta, men är så rädd för att han ska få ont i magen av ersättningen, samt hur det blir när jag slutar, mjölkstockning?? hur gör du?


Svar: Jag hade aldrig stått ut med era mattider som du beskriver. Då hade jag gått i taket. O de har jag gjort och då äter inte Elias alls lika ofta som din kille. Men jag känner som så att mår inte jag bra så kommer inte Elias må bra. Jag gav första flaskmålet till Elias i söndags. Sen ammade jag ett par mål och gav flaskan innan natten. På måndagen hade jag tänkt ge flaskan vartannat mål men det höll typ bara de två första målen. Jag kände hur mycket bättre jag mådde när jag flaskmatade än när jag ammade så jag gav honom flaskan resten av dagen. Elias tog flaskan direkt vid första målet så de har inte varit något problem.
Jag har haft väldigt mycket mjölk. Under söndagen, måndagen och tisdagen hade jag sjukt ont i brösten och de var så jag var orolig för mjölkstockning. Men jag preppade med fetvadd och duschade med varmt vatten. Sen har jag en handpump som jag pumpade ut när det spände för mycket. (Jag har haft mjölkstockning tidigare, med Lucas). Första dagen så fick jag nästan lätta på trycket en gång i timmen. Under tisdagen började jag dock märka att de äntligen släppte lite. Att det inte producerades riktigt lika mycket mjölk. Så efter hand så minskade jag antalet pumptillfällen och mängden jag pumpade ut. Igår pumpade jag ex. en gång på morgonen samt en gång på kvällen, idag har jag inte pumpat alls. Jag känner ju att de spänner ibland och att de strömmar till men inte så att de är olidligt. Så nu börjar den sina. Äntligen.

Sen kan man ju välja att trappa ner på amningen under en längre tid (några dagar, eller längre). Alltså att du varvar flask- och amingsmålen. Och att du tids nog drygar ut amningen mer och mer. Man behöver ju inte vara så snabb som jag. Har man mycket mjölk och inte tillgång till en pump så skulle jag nog rekommendera det.

Lycka till med vad du än väljer att göra. Tänk på att göra det för din egen skull och känn efter vad som är bäst för just dig.
Evelina

2014-03-12 @ 10:23:33
lillgarden.blogg.se

Känner man sig inte bekväm i amningen så blir det bara en plåga att fortsätta och det gör varken dig eller den lilla något gott! Man ska hitta det som fungerar för alla inblandade.
Med första barnet kämpa jag i tre månader. Mådde skit och sonen blev inte nöjd. matningen tog evigheter. Som en befrielse så sa vår bvc tant till mig att ge lite flaska med, hon såg att jag inte mådde bra och hon hinta lite om att sonen inte gick upp som han skulle och då blev flaskan en räddning för oss alla och när spänningen och oron släppte så kunde vi fortsätta att mys-amma istället.
Andra barnen så bara funka allt med amningen och då fortsatte vi bara. Ingen press och ingen stress.
Så länge båda mamma och barn mår bra så spelar det ingen roll hur barnet får i sig näring :)

Svar: Helt rätt!! :) Precis så jag känner!
Evelina

2014-03-13 @ 10:09:27
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Johanna - Syskon i magen, BF 25/5

Jag gillade inte heller amningen, jag hade dessutom väldigt lite mjölk, så när vi började ge Charlie flaska (efter ca två månader, att jag stod ut så länge!) var det endast en befrielse. Jag har inte bestämt mig hur jag vill göra denna gång, men jag tror jag ska ge det ett försök i alla fall... vi får se :)

Svar: Jag hade inte heller bestämt hur jag ville göra. Visste inte ens på BB när han var född. Men gav det ett försök. Det är verkligen inget för mig. Bara den här stressen av att allt ska kretsa kring mat och att man ska ha en unge hängandes vid bröstet.. No no. När Lucas föddes så pumpade jag i ett par-tre månader. Men de gör jag inte om. Inte detta heller! :P Nä tacka vet jag flaskan!
Jag tycker inte ens de är så mysigt att amma. De är få tillfällen som jag njutit av det. Känner dock hur mycket bättre jag mår när jag får flaskmata. Underbart! :)

Du kommer nog ganska snart känna vilket som passar er bäst! <3 kramar
Evelina

2014-03-13 @ 10:52:31
URL: http://bybohed.vimedbarn.se
lillgarden.blogg.se

Sv: så länge du mår bra så mår ditt barn och din omgivning bra :)

2014-03-13 @ 20:26:52
URL: http://lillgarden.blogg.se/
sofiee

Tack för ditt svar!

Jo det känns verkligen inget bra alls detta med amningen, känner mig otroligt låst och lite deprimerad..

jag får ingen tid över till att umgås med storebror och jag märker att han tycker det är jobbigt (han är ju snart 6 år och har varit endabarn med uppmärksamhet dygnet runt hela sitt liv) och det skär i mig så när jag ser att han inte är densamma längre sen bebisen kom.

Jag vill ha tillbaka min kropp igen! kunna gå iväg en stund utan att känna mig tvungen att vara hemma efter i bästa fall 1,5h då han ska äta igen.

vi testade flaska i förrgår, men det gick inget bra. vet inte om det var flaskan i sig eller om det var ersättningen han inte ville ha. tänkte göra ett försök i kväll igen.

ja helst vill man ju bara bli av med mjölken på en gång, men att fasa ut med att byta ut målen kanske är det bästa för både mig och bebisens mage..

jag hade också mjölkstockning med första och det är verkligen inget jag vill uppleva igen. det är väl därför jag är så rädd för att sluta amma. men att linda in med bröstvärmare och hålla det varmt verkar ju vara bra! jag trodde inte man "fick" pumpa ut så ofta som 1 gång i timmen, det låter ju jättebra om det funkar. (antar att du inte pumpar mer än så att det inte spänner längre då?)

Svar: ja precis då pumpar man bara de yttersta tills de slutar spänna. De är ju bra om man kan vänta längre men mina var sprängfyllda och gjorde extremt ont så jag pumpade väldigt ofta till en början men drygade rätt snart ut det.
Evelina

2014-03-14 @ 10:09:29
Ulrica

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver... Trots det är 12 resp 15 år sen sist ;) . Jag verkligen avskydde att amma, båda gångerna.
Det finns en facebook grupp som Rätten att välja flaskmatning samt en websida attflaskmata.se , gå in där om Ni behöver tips

Svar: Ja inget för mig! Som tur är så har de gått så bra att börja flaskmata, inga problem. Känns som även Elias gillar de skarpt!
Evelina

2014-03-16 @ 20:28:39
URL: http://mammaulrica.blogg.se
Erika

Så fina dina barn är! Gulligaste bilderna :)
Jag kände mig heller inte bekväm när jag ammade, så det blev bara 5 veckor och sedan flaskmatning, men min lilla mådde inte dåligt för det :) Om mamma mår bra mår bebisen bra :)

Svar: Ja så är de verkligen! Man gör som man själv känner för :)
Evelina

2014-03-18 @ 20:52:22

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0