Mitt 2010

Nu när 2010 snart är över så ska jag väl passa på att göra en återblick :) Detta har verkligen varit ett händelserikt år.


Började året med en drinkkväll med brudarna i Kalmar. Det var coctail rakt igenom!Vi hann med ett gäng härligt sköna vinterpromenader :)
Vi firade farfar som fyllde 90 år!Vi var på Kontaktlinskongress i Stockholm med klassenPåsken firade vi med kalas för några av oss hos mamma
Wille kom till världen den 20 april :)Vi hade en hejdundrande examensfest i Kalmar med underbara klassen :)
En kväll jag länge kommer att minnas!Sen var examen här med blandade känslor! Dels en lättnad att vi hade klarat det och att vi nu änligen skulle ut i arbestlivet. Samtidigt en vemodig känsla om vi skulle klara oss....Men vilken dag vi fick!


Midsommarafton firade vi hos finaste vännen Vicke ♥
Sen firade vi Min och Sandras examen hos mamma :)Sommaren spenderade vi bl.a. ett par omgångar på ÖlandÄnnu mer kalas
Vi hälsade på Vicke och hennes pojkar i VäxjöVi firade pappaLilla lillmyran blev till och här är de första magbilderna ♥ 10+4, i vecka 11Julafton med finaste familjen ♥Sen kom dagen vi länge väntat på :) Första ultraljudet då vi äntligen skulle få se vår Lillmyra för första gången...ja på bild iaf :) Vår lilla fotomodell, så underbart fin och så otroligt älskad ♥

Som jag ser fram emot 2011! Längtar tills Lillmyran behagar titta ut ♥ Tänk att 2011 blir året då jag blir mamma.
Gott nytt år alla fina ♥


Går in i vecka 14 :)

Vecka 14
Fostret: Fostret är nu ca 11 cm lång och väger ca. 60 g. Det får all sin näring från den färdigbildade moderkakan. Ögonen kommer att ligga på ansiktets framsida, öronen placeras riktigt, näsan blir mer markant och det allra första håret syns.


Det ska vänjas i tid...

Hemkommen från mamma. Har varit där och klippt mig, skönt! Var också där och åt ikapp lite då illamåendet vann över mig på lunchen, blev alltså inte så mycket i magen idag. Men nu är vi mätta och goa jag och Lillmyran :) Nu ska vi nog klara oss över natten.

För övrigt så tycker Peter att vi ska börja spela U2 högt för Lillmyran i magen så fort hon/han kan höra. Bara för att Lillmyran ska tycka om det sen ;) hahaha....eller mest för att han ska kunna spela på högsta volym även när vi blivit fler i familjen :PVår fotomodell <3


Första ultraljudet <3

Idag har vi sett vår Lillmyra för första gången :) Vilken upplevelse! Det är hittills det häftigaste jag varit med om. Jag låg bara där och log och ibland fick jag galna skrattanfall. Jag trodde aldrig att man skulle se så mycket som vi fick göra! Blev verkligen positivt överraskad och mäkta stolt över denna härliga lilla människa som just nu bor o växer i min mage. Lillmyran är förövrigt en väldigt aktiv liten prick :) Vi såg hur Lillmyran viftade med armar och ben och gjorde små skutt i magen <3 Det var också häftigt att man kunde se hjärnhalvorna, ryggraden, näsan, munnen, käken, armarna och benen. Vi räknade fingrarna och vi kunde även se tårna.

Idag blev det även lite mer verkligt för Peter vilket känns otroligt skönt :) Tänk att det är vårt älskade lilla barn som växer där inne... 12+5 fick vi idag, alltså i vecka 13 BF är beräknat till den 5 juli +/- 2 veckor. 13 cm lång (kort) är vår lilla myra.

Här kommer några bilder på vårt hjärta <3
Julafton 2010

Hade en underbar julafton hos älskade mamma där vi firade med härliga syskon o syskonbarn.... :)


God Jul

God Jul alla fina...Hoppas ni får en underbart fin helg! Ta hand om varandra <3

Dan före dopparedan :)

De var inte jobbigt någonstans när kl ringde 05:40 idag.... :) Jag (ja, eller vi...jag o lillmyran) skuttade glatt upp ur sängen. Först blev det en power-walk, någon förkortad idag för att jag skulle hinna med att städa av badrummet innan frukost och jobb. Sitter nu och smaskar på en härligt god frukost :) Jag älskar julen. Det bästa är att träffa härliga familjen, syskon o syskonbarn hemma hos mamma på julafton :) Efter det så åker vi till svärmor och fortsätter kvällen där. Ikväll efter jobbet blir det julfirande hos pappa, lika mysigt de :) Älskar gemenskapen och myset som är under julhelgen! Lovely!

I år blir det första julen med en liten lillmyra i magen :) MEN tänk nästa jul....så himla häftigt! Då får lillmyran vara med och fira på riktigt.

Nu vill vi, jag o min lilla minifamilj önska er alla en underbart härlig jul! Ta hand om varandra...tänk på att det är barnens och gemenskapens helg.

Kramar från Evelina, Peter & Lillmyran <3


Går nu in i vecka 13 - spännande!

Vecka 13
Du: Mot slutet av tredje månaden har livmodern trängt upp ur bäckenet och in i bukhålan. En erfaren barnmorska kan kanske känna den precis ovanför blygdbenet, men det är inte ovanligt att det dröjer ännu ett tag innan den känns tydligt. Illamåendet, kräkningarna och tröttheten avtar normalt runt vecka 13 men du kan fortfarande känna mer eller mindre för vissa födoämnen. En del omföderskor kan känna av fostrets rörelser, men det är väldigt ovanligt.
Fostret: Alla organ har nu bildats och nu återstår finjusteringar. Fostret kan fortfarande inte överleva utanför livmodern då organen inte är mogna. Mognaden sker under resten av graviditeten. Nu ska ditt barn växa till sig för att klara livet utanför livmodern. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen, kan även snurra runt. Fostret är ca 9 cm långt och väger ca 20-35 gram.

Bra att komma ihåg
I början av den här perioden hamnar du i något som jag kallar ”läskiga fasen”.
Antagligen har ditt illamående försvunnit helt, du mår plötsligt nästan som vanligt och tom svullnaden som du upplevde runt din mage/livmoder kan ha försvunnit spårlöst. Det är lite läskigt va?
Ska man då bli orolig? Nä, egentligen inte – men det blir man ju ändå. Eller hur?
Det är så där det ska vara. Kroppen har nu anpassat sig efter dina nya hormonnivåer som graviditeten har orsaket och under ett par veckor, tills magen och de riktiga rörelserna kommer, kommer allt att ske på insidan.
Varje sekund sker något otroligt och häpnadsväckande inne i din livmoder – du kan bara inte se det. Men vänta...för lite senare i denna period kommer du att se att det är någon som bor därinne!


Har haft bättre dagar ;)

Oj vilken morgon! Vaknade med ögonmigrän och det kändes som att jag hade världens blåtira över ena ögat och att jag var svullen i ansiktet. Huvudet bara pulserade. Kunde inte blunda för då gjorde de ont och kunde knappt titta för jag var så trött. Haha...vilken morgon. Var osäker på om migrän kan vara en grej som dyker upp under graviditeten. Brukar verkligen inte ha det ofta men nu har jag haft det 4 gånger på bara någon vecka. Undra om det kan var järnbrist?! Hm? Ja jag har ingen aning. Till råga på allt så satte kräkningarna igång efter duschen o jag fick ligga på badrummet en stund. Har varit seg, blek o trött. Hoppas på att morgondagen får en bättre start :) Jippi! MEN som jag sagt innan. Klagar inte, även om det för stunden kan vara väldigt jobbigt så skulle jag inte kunna vara lyckligare :)

Mag-tankar

Hahahaha....kan inte sluta tänka på det jag sa till Vicke och Mia härom dagen. De var så roligt. De bästa är att jag var seriös också ;)

Jag (som nu är gravid om det undgått någon) berättade för dem att jag tycker det är så roligt att magen börjar synas även när jag ligger på rygg! Jag menade givetvis att den ALLTID annars går inåt när man ligger på rygg (tänkte då någonstans att detta måste ju gälla allas härliga magar där ute). Nu börjar magen nämligen bli i höjd med bröstkorgen i ryggläge eller t.o.m så att man kan känna att den sticker upp några millimeter till ;) Sa att jag tycker att det ska bli kul att märka av den lite mer även då. Så man slipper gå runt och känna sig som att man ätit lite för mycket godsaker den senaste tiden. Hahaha....

Dessa två härliga brudar bara gapar åt mig! De börjar härja och diskutera (precis som dem vore halvspanjorskor ;) ). Mia t.om. lägger sig ner och demonstrerar att så är inte fallet alls med hennes mage! Vicke står då syster aktigt brevid och håller med, nickar väldigt tydligt jakande! Hahaha...söta de är! Nu kan de ju glädjas åt att min inåtgående mage är ett minne blott.

Fick ett fint inlägg i bloggen av Vicke härom dagen som påminde mig om hur roligt de var;
SÖT mage....som i vanliga fall buktar INÅT när du ligger på ryggen ;)...Äntligen ser din mage snart ut som min,host host...(med skillnad från att jag bara har Noblesse och Aladdin i min).PUSSSSSSSS min finaste Lina!

Som ett brev på posten...

Fick brev idag om att jag måste äta järntabletter. Nivån var tydligen inte tillräckligt bra (som för många gravida). Men det är ju bra att jag får veta de. Har faktiskt undrat de senaste dagarna om det inte kunde vara något sånt eftersom jag haft lite olika täcken på det. Så det var ju bra att få det bekräftat! Hoppas de gör susen. Ska dock inte börja med dem förrän v 20 så jag får väl vänta ett tag till.


Gravid-cravings och annat som kommer på köpet :)

Det här med cravings är ju ett kapitel för sig. Asså de är helt otroligt hur saker som man ätit varje dag helt plötsligt smakar hemskt. Alltså det går inte ens att ta det i munnen innan det kommer en kaskad av kräkningar. Helt otroligt. Har inte fått några väldigt specifika saker som jag BARA MÅSTE HA, utan det kommer och går lite från dag till dag. Kommer jag på något som jag är sugen på så MÅSTE jag ha det. Men nästa dag kan det lika gärna röra sig om något annat som MÅSTE inhandlas. Har dock en grej jag äter varje dag, det är en grov smörgås med sallad, skinka, ost, tomater, gurka och paprika. DEN är i stort sett ett måste :)

Annars har jag mest fått dela upp dagens måltider till mindre med tätare. Måste nästan äta något varannan timme annars så sjunker blodsockret och illamåendet sätter in...o hinner jag inte i tid då kommer kräkningarna som på beställning!

MEN jag klagar verkligen inte. Även om det kan vara jobbigt just för stunden så känns det som om jag är lyckligast i världen :) Dessa små egenheter hör ju till liksom. Man upptäcker något nytt varje dag känns det som :P Ibland kanske inte fullt så roliga saker ;) hahaha... Men vad står man inte ut med för Lillmyrans skull <3

De senaste veckorna i magen

Vecka 7
Du: För vissa så kommer nu de typiska graviditetssymptomen såsom illamående, kräkningar och trötthet fram på riktigt. Om du inte känner av dessa symptom - ingen fara. Det finns många som inte påverkas lika hårt av graviditetshormonerna, det är också helt normalt.
Embryot: Embryot växer med ca 1 mm per dygn och i slutet av vecka 7 är de ca 10-13 mm långt. Varje minut bildas det 100 000 nya nervceller. Hjärnan börjar dela sig i två halvor, ansiktet tar form och ögonen ses som fördjupningar på var sin sida av fostrets huvud. Embryot kan reflexmässigt röra armarna man kan ibland med hjälp av vaginalt ultraljud se att fostret rör sig med små, små rörelser.

Vecka 8
Embryot: Vid åtta veckor är embryot ca 13-15 mm långt, ungefär som ett hallon. Det ligger inneslutet i de membran som redan innehåller fostervattnet. Nu är det 10 000 gånger större än den enda befruktade cellen var 42 dagar tidigare. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad, och ansiktet antar klart mänskliga drag eftersom både överläppen, nästippen skapas samt att man kan se ögonlock.

Vecka 9
Embryot: Medan menstuationen uteblir utvecklar embryots ansikte mer och mer mänskliga anletsdrag samtidigt som bålen förlängs och och blir rakare. Den embryotiska svansen, en rest från djurlivet, förkortas och försvinner. Fostret reagerar på beröring och känseln utvecklas.

Vecka 10
Du: Din trötthet, och eventuellt illamående och kräkningar, kanske avtar men du känner säkert ett större behov av att kissa.
Fostret: Nu är embryostadiet förbi. Barnets mänskliga drag är fullt framträdande, fingrarna och tårna syns och njurarna producerar urin. Vid tio veckor är fostret ca 2,5 cm långt och väger ca 8 gram. Fostret rör sig försiktigt för att träna musklerna, fast det är alldeles för tidigt för dig att känna något ännu, och börjar kunna ändra läge i livmodern.

Den gångna veckan;
Vecka 11

Fostret: Fostret är ca 4,5-6 cm långt. Huvudet utgör nu den största delen av kroppen och utvecklingen går från huvudet och nedåt. Läpparna rör sig, pannan rynkar sig och och huvudet vrider sig. Könsorganen är färdiga på insidan.

Den kommande veckan;
Vecka 12

Fostret: Fostret väger ca 9-13 gram och är ca 7 cm långt. Lungorna är nu klara men omogna, bukspottkörteln fungerar och producerar insulin och fostret svarar på yttre stimulans med sparkar som du fortfarande inte kan känna.


Jag tycker det är urhäftigt att läsa om vad som händer inne hos Lillmyran. Tycker att det är helt otroligt att så mycket händer när fostret inte är större...ofattbart.

Bebislycka :)

En lillmyra har flyttat in i magen. Än så länge inte många centimeter stor men ändå så efterlängtad :) Har gått 11 fullgångna veckor och i denna baby-värld så är jag alltså i vecka 12. Än så länge räknar vi efter graviditetsuträknaren på nätet...får väl se vad de kommer fram till när vi ska på första ultraljudet.

Känslan att vara gravid är obeskrivlig och jag kommer nog inte ens kunna föreställa mig den dagen lillmyran ligger på bröstet. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Men lyckan är obeskrivlig. Det känns som att vi är de enda i hela världen som är med om detta hahaha....som om det aldrig hänt innan typ ;) Hahaha. Lyckan är total och som vi längtar till sommaren.

Det är beräknat kring månadsskiftet juni/juli. Så vi får väl se när lillmyran behagar titta ut...

Bortse från att rumpan putar mer än magen fortfarande :P
EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0