Lucas här!

Tjenixen!

Tänkte bara tacka för allt fint ni skriver om mig :) Jag blir så glad! Idag har jag varit med mamma, pappa och kusin Emma i Jönköping och handlat. Så här duktigt satt jag i bilstolen under resan. Sov inte så värst mycket då... och på hemresan var jag vaken heeela vägen!! :) Inte dåligt de ni! Mamma säger att man ska sova i bilen för det är så skönt, men jag tycker det är roligt att göra tvärtemot haha. Under dagen så trivdes jag mest på mammas eller pappas axel. Hur kul är det att ligga i vagnen tror ni(??), när det finns så mycket att upptäcka utanför vagnens väggar?? Nä de fick allt bära på mig! Sen somnade jag efter ett tag som en stock och de lyckades lura mig o lägga ner mig i vagnen... (men jag vann över dem många gånger innan dess....). Nu är jag iaf supertrött. Jag har däckat i soffan! Sov gott nu alla Storpruttar!!!

Kramar från LillpruttenHello alla

Nu är vi hemkomna, eller vi har stannat hos syrran en sväng för att ge Lucas mat. Passade på att socialisera lite där när vi släppte av Emma. Vi har hittat lite fint idag, mer om det senare :) Nä nu ska vi nog köra hem, (ett par kvarter bort)...


Onsdagstripp

Idag åker vi till Jönköping. Vi tar med oss Emma och åker till A6 för lite shopping :) Skönt att komma iväg lite och resten av veckan har vi något inbokat typ varje dag så vi passar på. Nästa vecka har Peter jour igen så då kommer vi inte så långt heller om vi ska åka alla tre. Vi får se om vi hittar något, är inte ute efter så mycket men de brukar ju var då det ramlar in grejer :P Ska leta efter en jacka iaf...

Hoppas ni får en bra onsdag.
Ögonsten

Emma är här och så klart passar hon på att stjäla Lucas uppmärksamhet (bokstavligt talat). Lucas låg i hennes famn när han skulle äta och kunde inte sluta titta på henne :) Så fina... Han var inte ens intresserad av flaskan när han skulle äta. En riktigt fin tjej att titta på :)
Då var han pappa

Nu har Peter blivit pappa :) Nu har jag inte ensam vårdnad längre...så nu kan han kanske börja hjälpa till med Lucas lite mer ;) Hihihi... (skoja) Jag har världens bästa pojkvän och Lucas världens bästa pappa :) Har varit hos socialen och skrivit på faderskapsintygen idag... ganska löjligt tycker jag! Men men... 


Följer sin kurva

Läkarbesöket igår gick bra. Han hade även gått upp 100g sen i torsdags så nu väger han 3980g :) Denna vecka har vi nästan någon undersökning eller möte varje dag. Idag står socialen på tur, ska dit o skriva på papper...
Besök av moster

Lucas har haft moster mys :) Min syrra Malin var här en sväng...Kollar Roomservice

Lucas kollar på Roomservice. Han gillar Johnny och Mattias lika mycket som jag :)


Läkarbesök

Lucas hade ännu en tuff kväll igår. Vid ena kvällsmålet så kräktes han upp massor med slem igen och såklart kom sonden med upp. Fy va jag lider med honom när man ska sätta i den igen... stackars liten. Tur vi fått lära oss att sätta sonden på honom annars hade det förra veckan blivit 5 resor till Västerviks sjukhus (den har kommit upp 5 gånger, antingen har han dragit ut den eller kräkts upp den...).

Idag blir det en tripp till Västervik, där väntar läkarbesök för Lucas.Trött efter en tuff kväll


Nybäddat

Nu har Lucas det nybäddat i sängen :) Här sov han gott tidigare idag!
Han är så liten i den stora sängen :) Älskade lillprutten ♥En liten filur

Vårt lilla pyre är en rätt skön kille, hihi... Han har hela tiden envisats med att han ska sova på mitt eller Peters bröst. Han somnar där efter maten och sen har vi försökt lägga honom på soffan brevid oss eller i hans egna säng. MEN det slår aldrig fel, han vaknar bara några minuter senare :P Hihi... Då tar man upp honom på bröstet igen och han somnar som en prins. Nu har vi inte tyckt att detta varit så smidigt då man gärna vill passa på att fixa saker när han sover (ja ibland iaf). Idag testade jag igen. Jag la ner honom i sin egna säng efter att han somnat på mitt bröst efter maten...ja han sover än!!! (De har nog snart gått två timmar...dock har han sovit typ HELA dagen. Gårdagen var ganska ansträngande för honom...så jag vet inte om han bara är extremt trött för han gnällde inte ens när jag la ner honom i vagnen innan...o de gör han alltid innan vi kommit igång med promenaden.) Ja vi får se hur det hela utvecklar sig... ;)

MEN just ja, bäst jag kommer till saken ;) Hihi... de var ju inte de här jag skrivit som var själva poängen :P Det där var mer runt-omkring-snack för att fylla ut inlägget lite, eller nåt. NU är det iaf så att när jag fixat allt (vi har tom hunnit laga mat och kunnat sitta ner o äta i lugn o ro) så SAKNAR jag honom. NU vill jag ha honom här sovandes i famnen hos mig... :P Min lilla goding ♥ Tur att han snart ska äta så jag får väcka honom ;)
Här sover jag som bäst ♥


Att vara mamma ♥

Några tänkvärda rader jag hittade på facebook;

Att vara mamma.

 Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.” 
* * * 
Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan. 
* * * 
Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio. 
* * * 
“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon? 
* * * 
Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter. 
* * * 
“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.”
Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.” 
* * * 
Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november. 
* * * 
Hon log med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.” 
* * * 
Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag. 
* * * 
Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi missade filmen: 
* * * 
När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det. 
* * * 
“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag. 
* * * 
Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne. 
* * * 
En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.” 
* * * 
I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”. 

* * * 

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen.. 
* * * 
Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.   
* * * 
Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.
* * *
Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet. 
* * * 
Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan. 
* * * 
Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn. 
* * * 
Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen. 
* * * 
Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar. 
* * * 
Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.
 * * * 
Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...   

"någon" är ingen mamma.

Till alla “mammor” i och alla som en gång haft en mamma. Det handlar inte bara om att vara mamma; det handlar om att uppskatta människorna i ditt liv medan de finns där hos dig....!
 


Do the pump!

Kom nyss hem. Har haft en supertrevlig dag o kväll med underbara vänner :) Vill ju bara störta i säng.... men inte! Det måste ju PUMPAS först! Jag kan säga att man är lagom upplagd för att pumpa bröstmjölk klockan halv två på natten ;) hihihi

Stackars Lucas hade en tuff kväll. Först drar han upp sonden så att vi måste sätta i den igen... sen blir han superslemmig och spyr upp en massa slem + sonden och då måste vi sätta i den igen... Stackars lilla älskling ♥ Jag lider verkligen med honom och det skär i mammahjärtat.


Finaste

Idag ska vi träffa finaste vännen :) De var alldeles för länge sen... ♥ Kanske springer ner på marknaden en sväng också (inget för mig men är de fint väder så vill man ju vara ute o då passar det ju att gå lite där...) Lucas får vi väl leta efter innan vi åker hem sen, lär inte se mycket av honom ;)Morfarmys

Igår kväll hade Lucas morfarmys :)

Kvällen

De bjöds på lax, rotfrukter i ugnen och en god limesås till middag ikväll hos pappsen och Lillemor :)
Nyss hemkommen

Idag har vi varit på Habiliteringscentret här i Vimmerby med Lucas. Vi har fått träffa kurator, sjukgymnast och arbetsterapeut som vi kommer att vara kopplade till. Nästa vecka ska vi även till en logoped.

Nu ska vi ner på stan en sväng och ikväll blir det ett besök hos pappa o Lillemor :) Vad gör ni denna fredag?! Hoppas ni får en härlig helg!


Kvalitetstid

Lucas har kvalitetstid med kusin Emma :) som han gillar så mycket!
En hektisk dag

Idag har vi varit på BVC :) Där blev det vägning och mätning av lillkillen! Idag vägde han 3880 gram och var 57 cm lång :) Duktiga killen följer fint sin kurva. (Förra veckan vägde han 3650g och vid födseln 2890g). På lördag är han sex veckor.

Vi har även varit på föräldragrupp idag. Det hade jag verkligen sett fram emot. Mycket roligt att se alla bebisar, så goa :) Hihihi... Roligt att se dem, de skriker i omgångar, pruttar, kikar, sover...ja allt de där som bebisar gör bäst :) Ja och va gjorde då Lucas jo han sov, kikade, pruttade och skrek sig igenom träffen ;) Jag hann byta två bajsblöjor!


Spännande dag :)

Idag är det dags för andra BVC besöket :) Nu ska vi se om Lucas går upp som han ska, vi höjde nämligen maten häromdagen. Efter det ska vi på första föräldraträffen sen alla föddes :) Superkul tycker jag då vi missade föräldragruppen under graviditeten pga att jag låg inlagd på sjukhus under den tiden. Mer om de kan ni läsa HÄR. Ja, de ska bli kul iaf.Hårfix

Igår var vi hos min mamma :) De var trevligt. Det blev klippning och färgning av håret för min del och sen bjöd hon på raggmunk. Shit va jag älskar vanlig husmanskost. Efter att ha ätit ute den största delen av de fyra veckorna vi låg på sjukhus så blir man skapligt trött på resturangmat :P

Idag kommer det hända grejer :) Jag har sett fram emot torsdagen :)Lucas hår sparar vi långt så länge som möjligt :) Supergulligt med små killar med lite längre hår!
Det syns så väl i Lucas utväxt att han kommer att bli en liten lintott, precis som jag hela tiden trott.


Ferrari-body

Lucas fick den coolaste bodyn av sin morfar och Lillemor :) En supersnygg Ferraribody :) Än är den några storlekar för stor men snart så... ;)
I tidningen

I helgen var vi med i tidningen på födda :) Ja, bilden blev väl okej efter många om och men :P


På vift

Idag har vi varit i Oskarshamn och träffat min faster och farfar :) Där bjöds det på god mat, fika och en skön promenad i det härliga vädret :)

Vad har ni haft för er?


Trötter

Lucas är alltid som tröttast vi morgonmålet! Tur tycker han att man kan sova sig igenom måltiden...Hänger hos farmor

Igår var vi hos Lucas farmor på eftermiddagen och kvällen. Mycket trevligt.
Och idag ska vi ut på nya äventyr :)
Snackar och pussas med mamma ♥


Att leva i ovisshet

Idag är det inte Evelina som skriver på bloggen för idag är det jag, Peter som är pappa till Lucas som gästbloggar. Det jag nu ska berätta är inte för att ni ska tycka synd om oss. Det handlar snarare om att ni ska få en liten förståelse för vad vi gått igenom dessa veckor och fortfarande går igenom.

Den 16 juli kl 19:15 föddes vår underbara son i ambulansen utanför Linköpings sjukhus, 2890 gram och 50 cm lång.  Evelina hade gått 10 dagar över tiden. Han blev efter födseln snabbt blå och togs omhand av barnläkarna. Det vi själva såg var att Lucas hade svårt att svälja slem så de fick suga honom ganska ofta, till en början var det en gång i kvarten. När vi sen har det första läkarsamtalet så berättar de om det här med slemmet men att han också är väldigt slapp i kroppen. Den riktiga chocken kom dock när läkaren sa att de skulle starta en utredning som omfattade alla möjliga tester.

För varje undersökning som görs så mår man så dåligt för man tror att det är NU de kommer att hitta det stora felet. Man förväntar sig att läkaren ska säga att Lucas har ett stort hjärtfel, skada på hjärnan eller en obotlig muskelsjukdom osv...

Läkarna är också mycket duktiga på att ta än tillbaka till ”ruta ett”. När en undersökning är gjord och den är bra så blir man så glad. Men sen säger läkarna att den undersökningen kan man inte dra så stora slutsatser av för den ser man bara lite grovt hur det ser ut, utan vi ska göra en annan och på den kan man se lite mer. Så då känns den första undersökningen helt plötsligt väldigt ointressant. Då gör de en annan undersökning som också är bra, då tänker man att det var ju skönt. Men då säger läkarna att den undersökningen kan man heller inte dra för stora slutsatser av utan vi ska göra ytterligare en undersökning, tillbaka på ”ruta ett” igen och så här håller det på i tre veckor… Lucas har nu gjort alla tester som man kan tänkas göra.

Många av alla prover som tagits tar två veckor att få något svar på och proverna är väldigt avgörande för Lucas framtid, de veckorna som man går och väntar på svar är det värsta vi varit med om.

Under den här månaden som vi varit på sjukhus så har det varit en enorm psykisk press som jag hoppas att aldrig någon annan ska behöva gå igenom. Det finns ingen som kan förstå vad vi gått igenom om man inte varit med om det själv.

Att vi nu kommer hem betyder inte att allting är bra, det finns fortfarande en stor oro inför framtiden och det kommer ta lång tid att bearbeta allt vi varit med om. Vi får helt enkelt se hur Lucas utvecklas han är ju trotsallt unik och Vår Älskade Son. 


Läs även tidigare inlägg som Evelina skrivit; Unik ♥


Gästblogg

Ni får hålla utkik under morgondagen då kommer nämligen Peter (min älskade sambo) att gästblogg här :)


Lucas här!

Hej jag heter Lucas och jag älskar att sova i vagnen, jag älskar att bada (är jag sur innan så räcker det att stoppa ner mig i vattnet så blir jag tyst), jag älskar att ligga på skötbordet (det har oftast samma effekt som badet) och bli ompysslad, jag är bäst på att rapa och prutta (slår alla karlar med hästlängder, fast när jag gör det så tycker mamma o pappa att det är sött) och jag älskar att mysa med mina kusiner (de kommer att lära mig allt de kan), jag älskar att sova (mamma o pappa tycker att jag har tonårstider). Ja jag är en väldigt social kille med andra ord :)


Smart drag

Idag har vi haft en lugn lördag :) Vi var nere på stan och gick en sväng och sen kom Kristina och Fjöke hem på fika. Mycket trevligt! :) Nu har vi bjudit in oss till syrran på middag och kommer att spendera kvällen här. Vi kom inte på vad vi skulle ha för mat och då ringde vi syrran och bjöd in oss hit ;) (Fast då låter det lite fint... Har ni ätit eller ska vi göra något ihop sen? Jag vet ju att de inte har ätit och då frågar jag bara vad vi ska komplitera med för ingredienser. PERFEKT, alltså behöver vi inte komma på vad vi ska ha till middag och vi lagar maten tillsammans och det blir mycket trevligare!) Nä dum får man inte va! Smart drag tycker vi!!! Här bjuds det på chicken hot, mycket smarrigt!

Bilden ni ser hör inte till dagens middag...

Första BVC besöket

Nu har BVC varit här och Lucas har snällt fått väga sig :) Han är imorgon 5 veckor och väger nu 3650 gram och har gått upp 145g på en vecka. Superbra!


Hänger med mormor

Idag hänger Lucas med sin mormor ♥
Senare idag kommer BVC hem på första hembesöket.Sov gott

Go natt från oss


Kommer inom kort...

Jag har fått förfrågan om förlossningsberättelse :) Jag tänkte skriva ihop den någon dag, så jag lovar att den kommer inom kort. Har bara inte haft tid och ork till det än. Men nu börjar jag bli sugen på att skriva ihop den snart. Så håll utkik :)


Tur i shopping

Asså ibland ska man ha tur. Jag har nämligen gått och tittat efter en adidasjacka och hittade denna på intersport för ett tag sen (ja när jag fortfarande var gravid...) Tänkte att den ska jag köpa någon dag... Sen har jag inte kunnat släppa den där jackan och bestämde mig äntligen för att gå in och köpa den för några veckor sen. Hittade den hängandes på rean, en kvar, i min storlek :) Som jag gillar den!!!Gårdagen

Igår tog jag med mig Lucas för första gången själv :) De kändes bra! (För er kanske de låter helkonstigt...vadå själv, de är väl inga problem?!) Men här är det lite mer pyssel och lite mer man måste ha i bakhuvudet som kan hända. OM det då händer, ja då är jag själv med det... Vi måste båda (Peter o jag) måste lära oss att hantera dessa situationer ensamma. Så dessa små trippar är viktiga för att stärka våra självförtroenden. Vi får ju inte bli hämmade av att bara åka någonstans tillsammans. Så ser det ju faktiskt inte alltid ut. Jag kommer inte gå in djupare på ämnet än så nu... ville bara att ni ska veta att allt inte är så självklart o man är på helspänd nästan hela tiden...

Jaja...vi var iaf och hälsade på min syster Carina :) Sen tog vi en sväng till mitt jobb och hälsade på brudarna där! Innan vi åkte hem så hann vi med att stanna till hos min bror för blöjbyte och påklädning av pyjamas :) En toppen eftermiddag med andra ord!

Kusinkärlek ♥


Mammas älskling ♥

Kärlek när den är som finast ♥♥♥


Boomerang

Jag köpte en röd o vitrandig tröja på Boomerang för ett tag sen, hittade även den motsvarande i blått och då på rean. Klart jag slog till :) Som jag gillar dessa tröjor!Nytt till sängen

Köpte nytt påslakanset till sängen för ett tag sen, gillar skarpt! (de är ju randigt liksom...)Ni får ursäkta den skrynkliga bäddningen, men nu är vi
barnfamilj så jag orkar inte pressa påslakanen varje dag längre!


Hänger med brudarna

Idag har Lucas haft kusinmys igen :) Och som han älskar de! ♥♥


1 månad

Idag är Lucas 1 månad ♥
Morgonmys

Lucas (och vi) älskar morgonmyset o vår säng efter första morgonmålet :)Invigning

Lucas invigde sin babysitter idag :) Där trivs han som fisken i vattnet! Nöjd kille :)Förvirrade familjen
Vi hade familjefotografering i helgen. Vi skulle ta en bild till tidningen...
Kan säga att de gick...sådär :P Hihihi...
Efter ett gäng bilder tagna i omgångar så lyckades vi väl få en bild som var helt ok!
Den kommer i Vimmerby tidningen till helgen! (Ja om jag gjorde rätt när jag laddade upp den.)


En kämpig morgon och förmiddag

Vaknade med feber och ett ömt bröst....kan bara betyda en sak! :P Nu pumpas det och varvas med vetekudde och varma duschar.

Stackars liten har varit orolig under natten och morgonen...inte konstigt då det sedan kom upp mängder med slem som vi fått suga ur hans munn. (Vi har en speciell sug hemma som vi använder i nödfall...han har problem med att svälja och får därför även sin mat genom en sond. Han får i sig ungefär 10-15 ml på flaska...men idag bråkar vi inte med flaskan...) Det gör så ont i mammahjärtat när han blir panikslagen och knappt får någon luft. Det är väldigt stressande. Nu sover han gott hos Peter...hoppas han slipper kämpa mer idag. ♥


Firat Emma :)

Idag har vi varit på kalas, vi har firat finaste Emma som fyllt 19 år :)

Det är även Emma (sista bilden) som tagit dessa fina bilder :)


Sov gott ♥

I natt ska Lillprutten få sova i sin egen säng för första gången :)Stor kille :)

Vi vägde och mätte Lucas idag, 3505 gram och 53 cm lång :) Stora killen! (Imorgon 4 veckor...)


Försöker landa

Det känns otroligt skönt att vara hemma. Samtidigt väldigt overkligt. Allt känns väldigt konstigt och vi har svårt att ta till oss att vi legat på sjukhus en månad... Det är väldigt svårt att smälta och den här tiden kommer säkerligen komma ifatt oss förr eller senare.
Han ska läras i tid!

Det här med att Lucas kusiner ska vara barnvakt i åt honom i framtiden.... ja jag tror att jag måste se över den biten! De kommer ju lära honom en massa dumheter! De har redan börjat! ;)


Hemresa :)

Idag åker vi hem :) ÄNTLIGEN, efter 4 veckor på sjukhus. Det känns verkligen skönt. Vi ska bara packa iordning allt (ni kan ju tänka er va mycket saker vi har här...) sen ska Lucas undersökas av läkare också. Hoppas kunna åka mitt på dagen någon gång.
Första bilresan

Inför gårdagens hemfärd :)
Det var ganska okej att sitta i bilbarnstolen tyckte Lucas och han sov gott i bilen :)


Kusinmys

Nu myser Lucas med två av sina kusiner, Emma och Frida :) Ni ska veta att han trivs, så härligt att se! De har fått vara med och bada och mata honom :) De ska läras i tid!

Fridas kommentar när hon sitter med Lucas i famnen;

"Tänk va underbart att kunna ligga såhär med sköna kläder och med blöja så att man kan bajsa när man vill! Och va skönt att slippa vara social och prata med folk o bara kunna sova hela tiden!"Dagpermission

Imorgon tisdag får vi äntligen åka hem på dagpermission :) Som vi längtar! Så nu är det en massa pyssel och fix för att vi ska få med alla viktiga saker hem. Skönt att komma hem och få känna av det livet lite. Det känns också tryggt att vi åker tillbaka till sjukhuset på kvällen... En lagom start innan vi åker hem "på riktigt" :)Denna cyber-värld!

Pappa är mer intresserad av datorn!


Unik ♥

Det är såklart många som frågar hur det är med Lucas och vad det är som inte är bra med honom. Det väcker säkert mycket tankar hos alla. Vi förstår att ni frågar och det känns bra, det visar att ni bryr er. Men jag har valt att inte svara på dessa kommentarer av den enkla anledningen att vi egentligen inte vet så mycket. Jag och Peter funderar mycket på hur mycket vi ska berätta om Lucas. Eftersom egentligen ingen vet, inte ens läkarna, så kommer jag inte gå djupare in på hans diagnos. Vi vill nämligen inte att folk ska googla, vi har valt att inte göra det heller då vi inte kan förhålla oss till informationen som dyker upp. Det vi vet är att Lucas är unik, det finns inget annat dokumenterat fall i hela världen. Man kan endast hitta liknade fall och dessa kan man inte jämföra med eftersom alla utvecklas olika.

Under dessa 3 veckor har det dock hänt väldigt mycket i hans utveckling. Vi får helt enkelt föjla Lucas utveckling och han får visa oss vad han klarar av i sin takt. De enda vi valt att berätta mer ingående för är vår familj och närmsta vänner och vi kommer i nuläget att stanna vid det. Jag hoppas att det respekteras och det handlar inte om att vi vill mygla om det utan vi vill undvika spekulationer. Vi tror att det annars kommer att vara så att det kommer att tolkas på många olika sätt och helt plötsligt kommer Lucas ha både det ena och det andra. Jag vill inte att andra ska "leka" forskare och leta lösningar för oss. Vi vet ju inget egentligen och vi vill inte riskera att vi hämmar hans utveckling genom att läsa sånt som kanske inte stämmer. Lucas har under dessa 3 veckor fått stå ut med en mängd olika utredningar/undersöningar/tester...ja allt man kan tänkas göra egentligen. Detta har varit en känslomässig berg-och-dalbana för oss alla och det slutar säkerligen inte här. Oron kommer alltid finnas där och det kommer att ta tid att smälta och ta in allt som hänt.

Jag vill passa på att än en gång tacka för alla fina hälsningar som ni skickar till oss. Jag har varit väldigt dålig på att svara eftersom jag inte kännt att tiden funnits. Men ni ska veta att vi uppskattar dem och det värmer.

När vi låg i Linköping fick jag ett brev skickat till mig från en läsare. Jag måste passa på att tacka för detta djupt rörande brev. Inte ett öga tort när jag läste det... Tack, det var väldigt fint gjort! ♥

Idag blir lille Lucas 3 veckor ♥


Grodan

Lucas kör Grodan-style när han sover ;) hihihi...Po.P

Nytt som Lucas (ja eller jag...) så gärna ville ha :)


Nya vagnen - BRIO

Igår hämtade vi nya vagnen :) En röd BRIO Happy som vi är mycket nöjda med (ja inte för att vi hunnit testa den så mycket än men den är väldigt snygg att se på...o det räcker ju långt!)
Duktiga killen :)

Idag har Lucas fått smaka lite bröstmjölk på flaskan :) Hela 5 ml fick han i sig! (Efter det blev han rätt trött, de är jobbigt att äta själv....) Han sondmatas annars.

De två sköterskorna som jobbar dag idag är det lite mer krut i om vi säger så. Det händer lite mer...och nu kan vi nästan känna doften av hemgång framöver. Men visst, än är det lite som vi måste lära oss. Vi har kännt oss lite hämmade av vissa sköterskor, de har kännts som att allt kommer att dra ut på tiden. Men INTE med dem som jobbar idag :) De säger att vi kan börja ha honom hela dagar o egentligen nätter med snart, mata med nappflaska, lägga honom till bröstet, gå ut med honom osv... :) SÅ skönt! Nu vet vi ju vad som gäller så nu kan jag och Peter vara lite mer på oss också.

Nu ska vi börja få ha Lucas på dagtid :) LYCKA kan jag säga! Sen tycker de också att vi kan få ta ut honom korta stunder i vagnen (fick vi veta imorse.....) Ni kan ju tro att jag blev glad ;) Hihi... det dröjde inte länge förrän jag ringde affären där vi beställt vagnen och sa att de gärna får sätta ihop den idag :) Ja, så jag och Peter ska snart åka hem och hämta den :D Jag är såååå otroligt glad över det!!! Nu kan vi snart få känna oss som en riktig familj ♥

Nu har vi också fått flytta till ett större rum :) Detta rummet ligger ute på barnavdelningen, så vi slipper ligga inne på neonatalavdelningen. Här blir vi lite mer fria och kan styra lite som vi själva vill.


Första gången...

Idag fick Lucas och vi besök av mormor (min mamma). Han fick komma in till vårt rum för första gången ett par timmar :) Då hann han med mys med sin mormor och så tog han sig ett bad som han älskar :)Flytt

Lucas blev i helgen förflyttad från Linköpings sjukhus till Västerviks sjukhus. Så nu blir det att spendera några veckor här i Västervik. Blandade känslor angående flytten men nu känns det helt ok. I Linköping så hade man fått en vardag, lärt känna dem som jobbade där plus att det hände mycket mer. Nu är man på ett nytt sjukhus, nya rutiner, ny vardag att komma in i och här händer typ ingenting... Nu när man är mer mottaglig för omgivningen så finns det typ ingen. I Linköping mitt i det värsta så kunde man känna att man inte orkade med besök, här känner vi mer att vi vill ha det för att dagarna ska gå. Samtidigt är det lite skönt att komma hit, närmare hem och det känns som vi tagit ett litet steg framåt i kampen för att få komma hem.


Allvarligt samtal ;)

Mysigt att prata med pappa ♥

EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0