De första sparkarna från Lillmyran <3

Det har nu de senaste dagarna börjat "bubbla" lite smått i magen. Jag har hela tiden varit väldigt kritisk till om jag känner något i magen, typ att nä de var nog de eller de eller de....Men i helgen har började jag känna något som jag inte kunde beskriva på annat sätt än att det måste vara Lillmyran som söker uppmärksamhet. Underbart tycker jag, som jag har längtat :) Än så länge är det bara några små små mjuka knuffar lite då och då... ska bli spännade att känna hur de förändras. Jag är iaf väldigt glad att jag nu börjar känna av min lilla älskling i magen. Längtan blir ju inte mindre nu.... <3

Nu är det bara att se fram emot att man kan känna dem när man lägger handen på magen, så Peter får känna också :)

Förlossningsdröm

I natt drömde jag att jag födde barn. Hade inte direkt ont och förlossningen gick jättebra. Värkarna kändes typ som sammandragningarna gör nu. Alltså inte alls...livmodern drog ihop sig lite, inget annat... (Tur att jag lever i den tron än så länge...då behöver jag ju inte stressa upp mig över det ;) ) Det jag var istället var stressad över var att Lillmyran kom innan den 21 juni då jag går på mammaledighet. Så jag var på BB i två dagar sen gick jag tillbaka till jobbet i hopp om att min chef skulle lägga fram förslaget att jag kunde ta mammaledigt lite tidigare. Jag vågade inte själv lägga fram förslaget eftersom jag hade ju sagt 21 juni och inget annat.

När jag vaknade så kände jag snabbt på magen; DEN ÄR JU SUPERLITEN (mot vad den kommer att vara då), jag är ju inte ens i närheten av att föda....o så blev jag lite ledsen över att det är sååååå långt kvar.... Nu längtar jag efter Lillmyran ännu mer <3


Tung dag till ända...

Tung dag...men nu börjar den dra sig mot sitt slut. Skönt tycker jag. Tröttheten är enorm och ögonlocken känns sjukt tunga.

Var tvungen att fråga Weronica på jobbet idag varför min mage blir superhård ibland. Har känt det de senaste dagarna, framförallt när jag gått och lagt mig. Fick då förklarat för mig att det tydligen var sammandragningar :P hahaha...då vet jag de :) Häftigt det här med graviditet. Nyss kände jag faktist hur livmodern drog ihop sig i en sammandragning. Innan har jag bara känt att magen helt plötsligt blivit hård. Men nu hänger jag med igen i graviditetsutvecklingen ;)

Tur att Lillmyran iaf kan få mig på bättre humör när det är mycket som snurrar i huvudet. Måste varva ner lite, inte stressa runt så dant... kan inte vara bra för lilla pyret.

Denna tunga onsdag saknar jag hjärtat ännu mer. Hade varit skönt att komma hem till en varm famn.

Sov gott fina <3 Du vet väl om att du är värdefull...

22 veckor med Lillmyran i magen <3

Vecka 22

Mamman: Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.

Bebisen: Barnet är nu cirka 26 cm och väger cirka 450 gram och lägger nu på mer än 70 g i veckan.Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Bebisen har fått sitt eget möster av sömn och vakenhet och det är drömsömnen (REM) som dominerar. Jämför inte din bebis rörelser eller aktivitet med andras bebisar. Redan nu är ditt barn unikt och har en egen personlighet. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.


Som vi längtar efter dig <3


Utan min goding....

Har haft en skön och soft söndag. Långfrukost till Nyhetsmorgon, långpromenad i det härliga vädret, tagit igen oss i soffan, lagat supergod lasange, gråtit floder till Sofias änglar och varit så där superduper irriterad på Ove Sundberg i Solsidan!!! Lovely sunday! Kvalitetstid med mina grabbar. Imorgon bitti åker min goding....tidigt....kommer hem först på fredag. Blir en låååååång vecka, bergis! Saknar honom redan. Nä nu ska jag gå och pussa och krama på honom. Svårt att ta igen hela veckan idag :P

Sov gott fina ni <3Jag o Lillmyran kommer att sakna dig... <3


Kvalitetstid med magen <3

Ikväll ligger jag och Lillmyran ensamma i soffan och myser....kan ju alltid hoppas och hålla tummarna för lite sparkar då ;) Peter är ute och roar sig med brandmännen. Jag njuter av att fredagskvällen äntligen är här. Det har varit en VÄLDIGT intensiv vecka, som gått skapligt fort. Helgen kommer väl bara springa bort med allt som ska göras.

Vi (Lillmyran och jag) får väl vänja oss vid ensamma kvällar då kommande veckor innebär endel sådana. Peter åker måndag och kommer hem fredag... :( ensamt...

Lundmyr of Sweden

Hittade lite goa Lundmyr kläder för ett par dagar sen :)Pojkvännen i shoppingtagen :)

I helgen var vi en sväng på stan. Peter hittade detta fin påslakansett på Hemtex :) Han har ett öga för det där snygga minsann ;)
Mycket nöjd!


Nu vet vi äntligen vad det är för en filur i magen :)

Som jag nämnde var vi ju på ultraljud igår. Jag har ju hela tiden velat veta barnets kön medan Peter har varit mer skeptisk till det. Jag sa att han får bestämma hur vi ska göra, för jag vill inte veta det om han inte vill.

Iaf....

När vi då var hos barnmorskan igår så frågar Peter lite fint;

Peter: Kan man se vilket kön det på barnet?
Barnmorskan lite dröjande: Ja.....jo de kan man ju......om man vill veta....Men det är det ju inte alla som vill.
Peter: Evelina vill veta men jag är inte säker på vad jag vill än.
Barnmorskan: Nä jag tycker inte att man ska säga det till bara en.
Jag: Nä de vill inte jag heller, vill inte Peter veta så vill inte jag heller veta.

Peter, efter en stund: Kan du kolla upp vad det är så du vet det säkert? Och sen får jag fundera på om jag vill veta det, säger till sen isf.
Barnmorskan: Ja, jo det kan jag...

Undersökningen fortskrider och där och då får jag en känsla som är såååå övertygande. DÅ blev jag SÅ SÄKER på att det är en pojke i magen.... Jag som HELA tiden varit HELT övertygad om att jag väntar en flicka och Peter lika så. Hon skriver ut lite bilder och för in allt i journalen.

Något roligt som hon nämnde var att det var så lätt att se genom min mage. Fostret syntes tydligen tydligare än vanligt, de var lättare att se detaljer. Vi såg t.o.m linsen i ögat på Lillmyran vilket jag som optiker tycker är superfascinerande, de var tydligen ovanligt!

Sen nämnde jag att jag fortfarande inte känt några sparkar (inte för att jag är orolig utan mer för att jag LÄNGTAR SÅÅÅÅ MYCKET!!). Hon visade snällt var fötterna låg och sa att här borde jag först känna sparkarna om Lillmyran inte flyttar på sig :) Hon sa också att hon NÄSTAN kunde garantera att jag skulle känna dem inom en vecka! (som ni förstår så hörde jag inte ordet NÄSTAN utan hon har nu LOVAT det....så nu är det som mest 6 dagar kvar....!).

När barnmorskan skrivit färdigt i journalen och tydligt visade att vi var färdiga så började jag bli lite otålig. Peter hade ju faktiskt inte frågat något mer om könet!

Jag: Peter, har du bestämt dig än?????
Peter: Öh.....Nä jag vet inte....
Jag: De måste du göra nu.
Barnmorskan: Jag kan skriva det på en lapp om ni vill och lägga den i ett kuvert så får ni göra som ni vill sen.
Peter: De blir kanonbra!!!
Barnmorskan när hon ger oss lappen: Jag är nästan helt säker, men inte hundra.
Jag: Nä de kan man ju inte vara.
Barnmorskan lite hemlighetsfullt: Ja, jo det kan man ju....

Sagt och gjort, hon skriver snällt en liten lapp och tejpar igen. Vi går en sväng på stan och disskuterar och tolka vad vi tror att hon menade...

När vi bestämmer oss för att åka hem säger jag tillslut i bilen att nu tycker jag vi öppnar och läser på lappen! Peter vad då inte sen på att hänga på.

Så vi öppnade och där stod det;
Allt blir nu så mycket verkligare :) Vilken underbar lycka, vår Lillmyra är en liten pojke :D Det spelar verkligen ingen roll om det skulle ha varit en flicka eller pojke. Att jag hela tiden har trott att de varit en flicka är mer en känsla jag har haft. Vi är sååå lyckliga! Tror också att det blev ännu mer verkligt för Peter när han nu vet ännu mer om Lillmyran. Jag ångrar inte för en sekund att vi tog reda på könet. Många säger att det är halva överraskningen vid förlossningen att inte veta om det. Men för mig är det inte så. För mig är hela överraskningen vad det är för en liten människa/personlighet som tittar ut och hur han nu ser ut. Tycker också det är väldigt praktiskt att veta könet. Nu behöver man inte leta efter könsneutrala kläder utan kan mer handla vad vi vill och även inredning.

Vi är verkligen sååå lyckliga. När vi läste lappen fick vi typ läsa tio gånger innan vi fattade vad det stod på den :) Vi trodde inte att de var sant först ;) hahaha... sen utbrister Peter: ÅÅÅÅÅåååååå en liten cyklist och hockeyspelare ;) Älskade Peter... <3

Nu ska jag njuta av livet med mina älskade pojkar <3 (Tänk att jag kan säga så nu....) :)Huvudet är till höger och man ser det i profil och genomskärning.Vilken helvändning! :)

Vilken dag det var igår! Den tog en helvändning (nja, eller något i den stilen...) Hahaha...Svårt att smälta men otroligt häftigt. I natt har jag sovit så där kan man väl säga. Två av gångerna jag har varit uppe på toaletten har jag haft väldigt svårt att somna om. Ena gången låg jag minst en timme och trillade i sängen. Passade då på att tänka på bebiskläder, bebisinredning, bebisleksaker...bebis bebis bebis.....Inte JÄTTTELÄTT att somna om med andra ord ;) Inser väl att det är bara att gilla läget och vänja sig vid det.

Klockan ringde tidigt idag då jag börjar en timme tidigare på onsdagar. Kan lätt säga att det blir en tidig kväll i sängen ;)

Hoppas ni alla får en superfin dag!

Passar på och grattar min älskade lillstrumpa, puss o kram från systeryster <3

Vecka 21

Vecka 21

Mamman: Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Bebisen: Nu är barnet ca 25 cm långt och cirka 380 gram tungt. Det har fortfarande gott om plats att röra sig fritt i din livmoder och kan sparka högt upp pch långt ner. Ibland kanske du inte känner något alls och då sparkar bebisen säkerligen in mot ryggen på dig. Födelsedatum kan fastslås med en veckas felmarginal åt vart håll mot bakgrund av huvudets storlek, som är cirka 5 cm i diameter. På flickor formas vagina, och äggstockarna innehåller redan över sex miljoner ägg. Innan hon blir fruktbar kommer antalet att vara reducerat till 3-400 ägg. På pojkar är pungen fortfarande tom.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.


Lite magbilder :)

Lillmyran får agera modell igen :) Magen växer så det knakar och det är supermysigt!
Emma fixade lite bilder på oss igår :)
Vecka 20, 19+4


Beställning på gång :)

Har hittat en rolig sida som heter Myran & Lo. Det är en tjej som bl.a. syr egna dregglisar, filtar, byxor osv till barn i härliga tyger :) Jag tycker att de ser väldigt fina ut och tänkte beställa bl.a. en filt och ett par dregglisar. Vem vet, blir jag riktigt nöjd kanske jag lägger in en senare beställning :) Ska bara fundera ut vilka tyger jag vill ha, men jag tror jag har bestämt mig nu :)

Vecka 20

Nu har äntligen halva tiden med Lillmyran i magen gått :) Nu kan vi äntligen börja räkna ner. Som vi längtar!!! <3

Vecka 20

Du: Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen. Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.
Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.
Många kvinnor börjar känna bebisen röra sig i magen.
Kanske känner du dig trött och orkeslös? Du kan behöva lite extra järn.

Bebisen:
Barnet mäter nu cirka 23 cm och väger ca 260-300 gram. Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen. Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.Din barnmorska kan nu avlyssna hjärtljuden med en doppler.
Nytt till Lillmyran <3

Vi hittade såklart lite nytt till Lillmyran på HM :)Nu börjar också Lillmyrans garderob ta fart :)


Från mina killar <3

Först kom älsklingen hem med en bukett vita tulpaner. Straxt därefter kom Fjöke med en likadan bukett :)
Vilka fina killar jag har, de vet vad jag vill ha <3 PUSS


IKEA-nytt


-Ny spegel till hallen - Hallen känns redan större.
-Sängborshyllor - Sovrummet känns komplett.
-Bokhylla - Kommer att bli en smal hylla till. Skönt att slippa alla högar med böcker på golvet.
-Ekram - Bytte ut den vita mot en ekram. Ger ett helhetsintryck i hallen.
-Fruktfat - Var i behov av ett stort o rymligt, skönt att slippa ha en massa olika skålar.
-Korgförvaring till två garderober - Lillmyran har fått en egen del i garderoben och det har blivit ording i hallen.
-Lakan och påslakan till spjälsäng - Lillmyran ska sova gott.
-Tvättlappar - Bra att torka kräks med ;) Inte för att vår Lillmyra kommer göra sånt inte...
-Badlakan till Lillmyran - De var så sött...
-Bestikställ - För att jag tvunget måste ha ett i rostfritt som matchar diskstället (de där förstår ju sig inte Peter på).

Den nakna kocken - dock påklädd

Middag med fina vänner igår! Peter var köttansvarit och jag stod för resten ;)
Det blev grekisk pyttipanna *mumma*
Släng dig i väggen Olof säger Peter när han står och fixar köttet! Men då kan ni ju ignorera det faktum att det står en flaska med färdig marinad på bänken...hm...så skulle aldrig Olof göra!


Lördag...

Halvdag på jobbet igår vilket resulterade i en eftermiddag i Linköping bland babyproffs och IKEAs saliga blandning av bra-att-ha-saker :) Mycket nöjd!

Morgonen började med besök på vårdcentralen 8:30, nu är jag ledig därifrån till på måndag :P Då är det dags igen. Fick med mig färska frallor hem till frukost dock som tröst efter en utebliven sovmorgon.

Idag har vi byggt ihop de vi köpt och piffat till (läs välbehövd städning....) Men nu är det skinande rent vilket känns skönt. Snart väntar besök av fina Kristina och Fjöke :) Det blir middag här ikväll vid 18! Just nu ser det inte ut som att den kommer att vara klar precis då. Ligger just nu i soffan, tagit en välbehövlig power-nap då natten inte bjöd på alltför mycket sömn. Soffan är för övrigt skön just nu. Sen måste jag hoppa in i duschen och sticka ner ansiktet i sminkväskan.....ja ni vet allt det där! Och sen var det visst maten ja! Den ska också göras... Men de går nog ingen nöd på våra gäster. De klarar nog av att vänta några minuter för att bli så där riktigt utsvultna...!

Lägger upp lite bilder från köpet och fixet i morgon... Ha en skön kväll mina fina <3 Ta hand om varandra det behöver vi...

De vet inte vad smärta är!

Som att det inte räckte med alla sjukhusbesök den senaste veckan...det var också dags för tandläkarbesök igår! Lagning :S Inge kul! Men jag kan ju säga en sak, jag stod över bedövningen och en sak ska de veta på folktandvården.....DE VET INTE VAD SMÄRTA ÄR!!! (ja eller de jag gick igenom med mina 2 hål var ingenting!!!!) Kan ju säga att jag hellre hade lagat ett gäng tänder till än gått igenom den senaste 1,5 veckan igen!!!  Då tycker jag verkligen inte om att gå till tandläkaren! Jag har ju bara lagt ut 2000 kr på läkarbesök/tandläkare den senaste veckan! Frikortet är mitt!!! Ihoptjänat på en vecka. Sköterskorna blir skapligt förvånade när de får se hur snabbt det gått!

Hm....bara jag inte tar i för mycket nu, lär väl låta annorlunda när jag ligger där och föder barn om ett halvår då kommer jag bara säga att jag vill ha tillbaka dessa veckor :P

Idag jobbar jag halvdag *jippi*! Sen bär det av till IKEA :) SOOOOM jag längtar! Sen ska jag bara njuta av en helg hemma...

Nähä...nu blir det en sväng till distriktssköterskan för omläggning :P Inget jag läntar till då de gärna plågar mig lite extra ;)


Är det över snart?

Jahopp....då var det dags för besök hos distriktssköterskan igen, har tid även i morgon. Idag får jag nog äntligen dränaget och stygnet borttaget :S Men jag är lite nervös hur ont det kommer att göra sen ska de ju sätta in något i såret så det inte läker ihop med en gång. Kul!

Första jobbardagen igår. Men jag har haft ont sen dess, troligen för att jag rört på mig så mycket mer än när jag varit hemma o vilat. Så nu vill jag bara ha bort det för natten har inte varit rolig o inte kvällen igår heller. Vill knappt röra mig just nu. Det rycker och svider i stygnet och såret. Det värsta är att köra bil, de gör ont... Jaja...de blir väl bättre snart!

Fullbokad dag igår, fullbokad dag idag....den är snart över. Denna morgon är en sån morgon då jag bara längtar tills det är kväll och jag får krypa ner i sängen igen. Tungt. Imorgon fredag jobbar jag halvdag! Härligt! Kan det bli IKEA då tro? Ska flirta med siss ikväll om att få låna bil :P

Tänk OM!!!!

Efter att jag och Peter ätit lite tacos började han riva i kylskåpet efter något mer att stoppa i sig....fast då mer i söttmans tecken...

Jag: Är du mer hungrig eller är du bara lite småsugen på något?
Peter: Ja lite sugen på något. Men jag har ju ätit upp alla goda bitar i paradisasken....
Jag: Släng resten då!
Peter: Nej den sparar vi, det är bra att ha när Yngve kommer... (min pappa alltså).

Peter en stund senare när han sitter med munnen full av choklad: Tänk om Vicke och jag skulle bo ihop, vad mycket choklad vi skulle äta då!!!
Jag: Ni klarar er nog väldigt bra på egen hand skulle jag tro.
Peter: Ja men tänk om vi vore ett team alltså. VA choklad det skulle bli!!!!


Vecka 19

Det har nu hunnit bli vecka 19, magen växer stadigt och jag mår bra :) LÄNGTAR verkligen till sommaren!!! Tyvärr inga sparkar ännu... har t.o.m tryckt lite på magen för att se om jag får en spark tillbaka ;)

Du: Ungefär nu brukar man ha vant sig vid graviditeten och sluppit illamående etc, men en graviditet är unik - liksom du - och alla upplever graviditet olika. Inget är rätt eller fel. En del upplever ryggont och foglossning. Kanske drömmer du mer livligt nu för tiden? Det är också vanligt att man blir mer emotionell ungefär nu vilket kan få oväntade känslor att komma upp till ytan. Livmoderns topp är nu precis under din navel. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska. Tillsammans väger livmodern, bebisen, fostervattnet och moderkakan omkring 1 kilo.
 Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, det är så klart olika från kvinna till kvinna.

Bebisen: Nu syns ögonbrynen, och bebisen har hår på huvudet. Längd omkring 20 cm och vikt knappt 250 g. Anlagen till mjölktänderna är färdiga och bakom dem bildas redan anlagen till vuxentänderna.
Vecka 19, 18+0.


Dosett nästa

God morgon mina fina!

Har sovit gott i natt , smärtstillande gör susen. Vaknade exakt kl 04 i natt då det var dags för nästa tablett-tagning. Börjar visst bli van vid dessa rutiner var sjätte timme :P Kroppen är inställd på tiderna tydligen! Skulle nästan kunna börja med en dosett känns det som :P Nej då, hoppas jag slipper äta all panodil snart o extra smärtstillande vid behov.

Nu ska jag fixa iordning mig inför nästa besök hos distriktssköterskan. Det blir omläggning och rengöring... Är hemma från jobbet en dag till, ska försöka ta mig dit imorgon. Skönt att få vila upp sig lite.
EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0