Våren är påväg :)

Härliga torsdag!!! Tycker att torsdagar är rätt sköna för då är vi verkligen nära helgen :) Oftast går dessa dagar rätt fort också.

Vi blev utan vatten igår kväll men nu har vi fått tillbaka det och jag försöker tvätta ifatt de vi inte hann igår. Hoppas den blir färdig innan jag ska åka till jobbet. Skönt iaf att jag slapp åka upp till syrran för dusch.

Dagen ser ut som så att först blir det jobb sen är det bara att åka hem och packa :D En helhelg hos fina vännen Vicke väntar :) Har dessutom halvdag imorgon så det känns väldigt bra...då kommer vi ner i tid!

Nä nu ska jag styra lite innan jag åker till jobbet! Känner att mitt tidsschema blir lite väl tajt när tvätten väl är klar! Det blir snabb upphängning :P

Längtar för övrigt till denna helg för det sägs att den ska bjuda på fantastiskt vårväder! Hoppas det blir så också. Tycker det är så svårt nu när det är mitt i övergången mellan vinter och vår. Va tusan ska man ha för jacka. Tur vi har bilen ner då kan man slänga med både vinter- och vårjacka ;)

Ha en bra dag fina!


Vecka 27 :)

Bebisen:
Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Från och med nu anger man bebisens längd från huvud till häl. I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1 kg. Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större kroppsmässigt. Huvudets omkrets är 26 cm. Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din och andras röster kring dig. 


Mamman:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet testar sina krafter. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna också av: halsbränna och tryck mot lungorna. Kring den här tiden börjar du antagligen att lägga på dig en del vikt om du inte redan gjort det. Detta gör man ungefär till vecka 36. Vikten du lägger på dig under graviditeten är inte ohälsosamt fett utan kommer att fördelas till flera ställen. Bara vikten på dina bröst kan fyrdubblas under en graviditet. En del av vikten går till kroppsvätskor som fostervatten och ökad blodmängd. Blodvolymen enbart ökar 30-50 % under din graviditet. Barnet och moderkakan väger ju en del de också. Dessutom lägger man ofta på sig några kilon extravikt i form av fettreserver inför första tiden med barnet.Egna ord:
Jag mår väldigt bra. Har lite problem med ett ben vilket jag haft sen någonstans kring vecka 16. Det är en blandning av en nerv som ligger i kläm i ländryggen och bäckenbottenuppluckring. Tycker att Lillmyran är väldigt lugn i magen. Hade förväntat mig mer aktivitet. Nog känner jag små kickar till och från hela dagarna men de är bara mysigt. Absolut inget som gjort ont än.

Magen går nu allt högre upp och jag kan känna framåt eftermiddagen/kvällen att jag är väldigt öm där revben och magen möter varandra. Eller snarare där revbenen skär in i magen :P På kvällarna är det därför oftast liggläge i soffan då jag får ganska ont om jag sitter upp. De senaste dagarna har jag också börjat känna av att jag har ont i ryggen. Sammandragningarna kommer ganska ofta men inget som känns obehagligt. Märker att när jag är ute och går så blir jag snabbt anfådd och jag får ganska ont i magen om jag går för fort. Jag måste ofta sakta ner då det spänner över magen och sammandragningarna sätter igång ännu mer.


Gosigt

Fick hem en fin filt och dregglis i veckan :) Skickat efter från denna sida...


Dior

Uppdaterade i sminkväskan igår! Alltid lika trevligt.


Underbara sommartid :)

Helgen är snart över! Något som känns toppen med den är att det äntligen är sommartid. Hör ni hur underbart det låter. Tänk att nu blir det bara ljusare ute :) Lovely.

Tyvärr känns det som att vi har sjukstuga här. Superförkylda är vi. Jag är superhes och det är inte mycket kvar till röst hos mig. Näsdukarna och halstabletterna flödar. Både Peter och jag har dragit på oss ett par ordentliga förkyldningar :P Vill bara bli frisk just nu!

Ser fram emot kommande vecka....eller snarare kommande helg :)

Beach 2011 - nja....

Ställde mig på vågen idag. +5,5 kg...det känns som att Beach 2011 är låååååångt bort... får väl rikta in mig på ett annat årtal eller decennium ;) I år blir det alltså Beach 2011 med extra allt! Here we come!!! O större ska vi bli :P

Underbara sol!

Som vi behöver dessa solstrålar som dagarna bjuder på! De är underbart härligt. Jag blir genast mycket piggare och det kan ju behövas nu när vi snart ska ställa om klockan...brukar ha lite svårt för den omställningen på våren. Trögt att komma upp de första dagarna.

Torsdag idag då! Vilket betyder att det äntligen snart är helg igen :) Peter har sin jourvecka och det innebär att jag har bussvecka till och från jobbet. Det fungerar bra. Har den senaste tiden haft spänningar i magen när jag är ute och går. Som t.ex när jag ska till o från bussen så känns det och då måste jag genast slå av på takten. Det känns som att jag får håll fast istället för att sitta i sidan så sitter det över hela magen...obehagligt!

Annars så sitter magen lite högre upp vilket märks genom att jag har svårt att sitta längre stunder utan att få luta mig lite bakåt eller lägga mig ner. Revbenen punkterar liksom mina inre organ :P Men det hör ju till! Va står jag inte ut med för min underbara lilla myra i magen <3 Igår kväll hade han en aktiv period när jag låg i soffan, verkar vara då han gör sina gymnastiska övningar. På dagarna är det mer små buffar lite då och då, speciellt när jag sitter och gör synundersökningar....tror att han tycker att jag trycker ihop honom lite när jag måste luta mig lite framåt ;) Sötnosen!

Nej nu måste jag ta tag i tanborstningen och sen traska ner till bussen. Ha en bra dag mina fina!

Vecka 26 :)

Nu är vi i vecka 26 :) Härligt! Snacka om att jag räknar ner! Hoppas verkligen att våren går fort. Just nu går jag mest omkring och fantiserar om när vi går med barnvagn ute på gatorna och gosa med vår lilla myra. <3

Bebisen:
I vecka 26 är medelkroppslängden ca 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är ca 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut med sina lungor. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Spela musik som du gillar.

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka.

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Omkring denna vecka börjar fostret öka rejält i vikt inför sin födelse.

Mamman:

Nu närmar sig livmodern de nedersta revbenen och nu går du in i den sista och tredje trimestern. Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Du bör ha gått upp mellan 7 och 10 kg vid den här veckan. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen. Försök att dricka mycket mer vatten än vad du vanligtvis gör.
Nya magbilder i vecka 25 :)

Nya magbilder :)
Vecka 25, 24+3


Lite bilder från fredagen :)

Har varit ute på en härlig promenad i vårsolen. Fick dock lunka lite sakta ibland då magen gärna ger sig till känna med extra sammandragningar och sen kändes det som att jag fick håll fast i magen liksom...lite svårt att förklara. Men skönt var det ute och man kände verkligen hur solen värmde.

Här kommer lite bilder från i fredags :)

Härliga vårsolen

Här har vi en skön helg! Den började i fredags med kalas och mys med släkten :) Riktigt roligt, bilder kommer någon gång ;)

Igår var vi en sväng på stan, tog bl.a en fika med pappa o Lillemor. Sen var vi hos svärmor och åt middag o spenderade kvällen där. Stupade sedan i säng när vi kom hem. Peter har blivit lite förkyld och ni vet ju hur det är när en kille är riktigt förkyld....jag som är gravid ska väl då inte "klaga" på mina eventuella smärtor :P

Just nu ligger vi i soffan efter en god frukost, blir snart en promenad i vårsolen :) Underbara väder. Sen måste det nog bli en städning av lägenheten...hm...inget jag känner mig så laddad inför.

Härliga fredag!

Idag ska vi till syrran (jag har ju ett gäng...men denna gång menar jag fina Carina). Där är de kalas för två av syskonbarnen :) Amanda och Anton som fyller om en vecka. Superkul att träffa alla igen, var ett tag sen nu då vi inte kunde var med sist.

För övrigt blir man rätt deppig när man tittar ut och ser att allt utanför är täckt av ett vitt lager med snö! Vart är våren? Hoppas den kommer imorgon som de har lovat! Vill kunna klä mig i tunnare kläder då det börjar bli svårt att knäppa vinterjackan...Det är precis att det går nu!!! Det är nämligen något som tar emot och de börjar bli jobbigt att försöka hålla in magen när jag drar upp dragkedjan ;)

Fick ett par bilder som fina Emma fixat på begäran :) Tycker det är en rätt häftig ruff effekt! Här hittar ni hennes fina blogg :) Det här Emma måste vi testa fler gånger ;)
Ja känn dig inblandad då jag inte har något redigeringsprogram som duger ;)


Kalasdags

Paket tills imorgon :) Härligt att träffa hela galna familjen o fira två av syskonbarnen :)


Barnböcker

Hittade några fler söta barnböcker på bokrean :) Dags att öva med Peter så vi får bort hans monotonaröst när han läser :P Annars kommer Lillmyran aldrig vilja att han läser ;)


Lyssnat på bebisens hjärtljud :)

Idag var vi på MVC, det var ett tag sen vi var där. Kul att komma tillbaka! Ser alltid fram emot dessa besök. Besöken får mig att längta ännu mer till sommaren och jag tycker det är så roligt! Hjärtat klappade fort för mamma o pappa :)

Vi tog lite blodprov o blodtryck och pratade kost och lite annat....Fick med mig en bok om amning hem som jag ska läsa till nästa gång. Ska tillbaka om 5 veckor, längtar redan!!! Tänk då är jag i vecka 30 :) Hur häftigt är inte de!

Kommer snart få lite information hemmskickad om föräldragruppen. Det ser jag fram emot att gå på.


Vecka 25 med Lillmyran - en liten milstolpe

Nu har jag äntligen gått in i vecka 25, det har varit lite av en milstolpe. Nu har jag gått 10 veckor mer än jag har kvar (alltså jag har gått 25 veckor och har 15 veckor kvar!!!) :)

Bebisen:

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gram. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar nu. Bebisen växer stadigt och har förmodligen lagt på sig nästan ett hekto sedan förra veckan. Barnets hud är fortfarande ganska tunn och ömtålig, men kroppen börjar se lite rundare ut. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade. Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården.

Mamman
:
Känns det som om dina inre organ håller på att bli mosade? Magen blir bara större, livmodern är nu stor som en fotboll! Din livmoder har vuxit ordenligt den senaste veckan. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del. Nu växer magen och blir allt tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar och det kan vara svårt att sova ibland. Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror.

Vissa gravida kvinnor har problem med ryggen. Och eftersom tyngdpunkten skjuts framåt allt mer så kompenserar många genom att luta sig bakåt. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta.

Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Det är vanligt och helt normalt. Tänk på din hållning när du sitter, går och tänk på att försöka vila mycket, för det behöver du. Kroppen brukar säga till.


I vanliga fall brukar jag skriva ihop dessa inlägg själv men denna veckan har jag lånat det av en tjej som också gjort samma sak och som skriver väldigt bra :) Hennes blogg hittar ni HÄR!

Lite nytt :)

Fick hem ljuslyktorna jag beställde när jag var på inredningspartyt förra helgen :)
Hittade också en ny duk på Hemtex igår. Superifnt blev det!


Presenten till Lillmyran

Här kommer en bild på fina presenten lillmyran fick av Kristina igår :)
*Myran sparkar som tack* <3


Trevlig kväll :)

Ikväll har Kristina gjort oss sällskap :) Det blev taco och godiskväll! Väldigt kul.

Fick en superfin present av henne, eller Lillmyran fick det rättare sagt :) Lägger upp bild och visar er imorgon!

Hoppas ni får en fin helg! <3 Jag sammandragningarna och Lillmyran ska nog gå och kojsa snart....


Magbild i vecka 24 :)

Här kommer en ny magbild när vi nu har gått in i vecka 24 :)
Som jag längtar efter vår Lillmyra <3


Vecka 24

Du: Det kan vara skönt att veta att om ditt barn skulle födas nu så har det en liten chans att klara sig. Barnet är klart men omoget och kommer isåfall behöva mycket hjälp. Kanske mår du nu bra och orkar leva vidare som vanligt, kanske känner du ett större behov av att ta det lugnt och att vila. Lyssna på din kropp och instinkt och gör vad som känns bäst för dig.

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Bebisen: Barnet lägger nu på ungefär 85 g i veckan, och väger nu omkring 550 gram och mäter cirka 30 cm. Det börjar bli trångt i magen. Barnets balansorgan har utvecklats och det kan känna vad som är upp och ned i livmodern. Nu påbörjas en viktig utvecklingsfas i hjärnan. Hjärnbarkens celler, som sysslar med det medvetna tänkandet, börjar nu att mogna.


En unge i minuten

Tittade på det nya programmet på fyran igår; "En unge i minuten". Shit vilket program, det kommer jag plåga mig själv med varje måndag. Tittade på det med en skräckblandad förtjusning ;) Härligt hela den här biten med bebis och ett nytt liv som kommer ut...tänk när den ligger där på bröstet *som jag längtar* Sen är det samtidigt lite läskigt. Tänk att man ska ta hand om en helt ny individ och uppfostra. Det är en stor uppgift, men samtidigt vilken underbar gåva. Vad jag grät till programmet igår, dels bara vetskapen om att snart är barnet ute och får ligga på mammans bröst och samtidigt över hur allt kan ändras så snabbt...stackars mamman som fick genomgå akutkejsarsnitt. Ja, tårarna de rann och rann....

Jag har heller aldrig sett Peter så lycklig över att ha snopp! Det sa han flera gånger; Jag är såååå glad över att jag har snopp!!!!

I paketet...

Fick ett paket hemskickat förra veckan :) Det innehöll en filt och två dregglisar till Lillmyran som jag beställt från Myran & Lo. Jag är jättenöjd och tror det kommer att bli toppen!


Årets bokrea

Har inte engagerat mig så mycket i årets bokrea. Har hittat några böcker, väntar också på att några ska komma hem. De dyker väl upp inom de närmsta dagarna.Hittade några söta barnböcker bl.a. "Larmet går", för Peters skull ;)


Kommer bli bortskämd av sin pappa <3

Peter har köpt sitt favoritset till Lillmyran :)


Jackan till Lillmyran

Här är jackan som jag köpte i fredags, blir fin till en tidig höst :)


Sparkarna i magen :)

Igår kväll kunde äntligen älsklingen känna sparkarna i magen :) Va härligt! Då behöver han inte känna sig så utanför. Sitter just nu i soffan och väntar på att klockan ska bli halv 11, myran sparkar för fullt :) Mysigt tycker jag!!!

Nu ska jag iväg en sväng på Inredningsparty, sen blir det middag hos pappa idag!

Härliga soliga lördag :)

God morgon fina!

Sitter i soffan och har ätit en god frukost. Peter har gett sig iväg på körkortteori (lastbil), o kommer hem om några timmar :( Skönt att han är hemma nu iaf (i 8 veckor innan han ska iväg igen). Tänkte passa på att städa lägenheten nu när han är borta och tvätten snurrar förfullt. Annars blir det nog en rätt lung dag idag. Lite kvalitetstid med Peter eftersom vi inte setts så mycket de senaste veckorna. Det innebär god mat och bara vara sen... 

Känner hur Lillmyran ger mig småknuffar ibland...vill nog ha lite uppmärksamhet ;)
Jobbade halvdag igår och fick en mysig eftermiddag på stan med fina systerdottern Emma :) Vi var ute och åt och sprang lite i affärer. Hittade en jättefin jacka till Lillmyran som kan användas tidig höst :)

Tror jag ska ta tag i den här dagen. Lägger upp bild på jackan sen! Fick också hem ett paket i veckan som ni kan få se vad det innehöll.

Nu ska jag hänga tvätt! Hoppas ni får en fin lördag! Här skiner solen härligt.Gravid i vecka 23 :)

Shit vad tiden springer iväg, tycker bara det är tisdag hela tiden då jag får vecko-uppdatera Lillmyrans tid i magen <3

Nu har vi gått in i vecka 23:

Du: Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

Kanske börjar du känna av sammandragningar, även kallade förvärkar, då livmodern drar sig samman och blir hård? Det är din livmoder som arbetar och förbereder sig inför förlossningen. Normalt varar sammandragningarna bara i en eller ett par minuter och kan kännas obehagliga. Om dom gör ont eller smärtar så ska du prata med din barnmorska. Om du inte har upplevt sammandragningar ännu så ska du inte oroa dig. För de flesta kommer dom inte förrän senare i graviditeten, runt vecka 30 och för en del kommer dom aldrig. Igen, inget är rätt eller fel.

Bebisen: Barnet mäter cirka 27 cm och väger upp emot 500 gram. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå. Barnet kan nu få hicka i livmodern och med lite tur kan mamman känna igen detta som ett rytmiskt dunk, som kan hålla på en god stund. Ett nyfött barn hickar också ofta.

Trotsar gravidmagen och kör uppknäppt

Just nu är jag trött på att inte kunna ha mer än ett par av mina vanliga byxor....utöver det så bor jag i leggings. Men bara för att man inte kan så vill man ju ännu mer!!! (Ja ni vet hur det är, är det något man inte får äta ja då måste man ju givetvis ha det!!!) Nu känner jag att jag är i behov av att komma till någon affär där de har mammakläder (då menar jag speciellt byxor....) skulle iaf vilja ha ett par mjuka jeans som jag kan ha eller ett par chinos. HM verkar ha bra mammakläder (vill ju inte lägga ner en förmögenhet på det...) Problemet med HM är att jag aldrig tidigare kunnat ha deras byxor då de är alldeles för korta i benen! Så vi får väl se hur det blir med den saken.

Idag har jag trotsat knapparna och kör uppknäppt med halvt uppdragen dragkedja! (Ja de gör väl ganska många gravida och de som nyligen fött barn...och säkert andra med för den delen.) Nu kör jag också på det spåret så får vi se hur länge de fungerar. Med vissa av mina chinos är det inga problem, men vågar inte lita på att mina jeans sitter så en hel dag :P Mina jeans känns lite väl stela (vilket jag de senaste månaderna blivit allergisk mot, det får inte vara stelt...mjuka byxor ska det vara.) Skulle heller inte vara helt fel med några gravidlinnen, något som jag använder varje dag...känns inte jättekul att behöva töja ut dem jag har. Här i stan finns iaf INGA mammakläder. Men det får bli mitt mål när jag tar mig härifrån nästa gång.

Sen var det ju det här med leggings, ja då ska man ha någon tunika som ska gå ner en bit över rumpan och även framtill...DET FÅR ABSOLUT INTE VARA FÖR KORT!!! Men alla tunikor jag har börjar på något konstigt sätt bli kortare och kortare och drar liksom upp sig framtill (och då givetvis också baktill....)... Hmm, jag undrar varför :P Anledningen heter; En mage som växer ;) Alltså också en anledning till att jag vill använda byxor mer -> för att tunikorna känns så korta.

Jaja.... ;) en liten morgontanke bara! Inget världsproblem egentligen.EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0