En ny skönhet

En ny skönhet har fått flytta in i min garderob. Favoritmärket fortsätter att leverera.
Hittade den när vi var i Linköping igår. Nöjd tjej!
 
 
Klänning, Maison Scotch
 

Snabba Cash - Livet Deluxe

Igår hade jag o Peter kvalitetstid. Jag slutade redan kl 13 och vi åkte senare på eftermiddagen till Linköping för bio. Såg Snabba Cash - Livet Deluxe. Superbra film! Helt klart. Lucas var hemma och hans favvokusin Emma o hennes Sebbe var barnvakt. De gick ingen nöd på Lucas utan han var helnöjd. Helt underbart att kunna lämna honom lite mer. Roligt för alla andra också som äntligen kan få ta hand om Lucas.
 
I eftermiddag ska Peters familj bjuda ut oss på middag på hemlig ort. Som en bröllopspresent :) Lucas ska då för första gången sova över hos min ena syster o svåger :)  Ser fram emot dagen o tror att Lucas kommer att få de jättekul.
 
 

Badpremiär

Hade kort dag på jobbet idag. VAB på eftermiddagen...men inte för sjukdom :) Idag började nämligen äntligen habiliteringsbadet igen :) Så kul! Lucas älskar de o tjatar om alla kompisar där. Många barn var de med också.
 
Lucas har nu somnat på soffan o jag ska sätta mig tillrätta snart också. En soft kväll väntar framför tv:n, precis va jag behöver. Imorgon är jag ledig på eftermiddagen! Wiihooo! :) Slutar vid ett. Jag ska jobba mina 90% i höst vilket innebär att jag är ledig en halv dag i veckan. Var tredje vecka är de fredagar. Skönt att äntligen kunna få ledig tid tillsammans med båda mina killar. Dessa helger kommer att kännas längre o vi kan smidigare åka iväg om de är något vi vill göra. Tanken är att jag ska jobba fullt tills bebis behagar titta ut i februari.
 
 

Sminkparty

Jag har haft MaryKay party hemma hos mig ikväll. Tidigt i somras så träffades vi hos en vän o gick igenom hudvårdsprodukterna. Ikväll var de dags för sminkprodukterna o öva oss på att sminka. Ena halva av ansiktet fick bli partysminkat o den andra en mer vardagslook. Häftigt! Tyckte att partysminkningen blev grymt cool :) Har aldrig lyckats med en sotning innan. Ser ju ut som jag gått en match i boxningsringen när jag försökt tidigare. Svårt dock att få de att se bra ut på bild (dessa tagna med mobilen). Stora kontraster men så kul att testa!
 
Nä nu ska jag ta min partyhalva o ta med mig piskan o smyga in i sovrummet där Peter ligger o sover...men inte länge till ;) HAHAHA!
 
 

Vigselringen

Jag älskar min ring. Tittade bara på ett ställe o valde mellan denna o en annan där diamantraden istället är i mitten. Valet föll på denna ganska fort. Den kändes så rätt. Jag är ingen guldmänniska så jag valde ringen i vitguld.
 

Höstnytt till Lucas

När vi var i Stockholm så passade vi på att uppdatera Lucas garderob med lite höstnytt. Vi var även tvungna att uppdatera lådan med extrakläder på dagis (ej på bild) då allt var urvuxet.
 

Jacka, Molo
Gröna jeans, Lindex
Blå jeans, Lindex
Manchesterbyxor, HM
Skjorta, Lindex
Collagetröja, Lindex
Långärmad piké, Lindex
Tröja, Lindex

Maison Scotch

Varje gång vi är i Stockholm så prioriteras ett besök i favoritbutiken Scotch & Soda inne i Moodgallerian. Där blir de gärna flera vändor o ett gäng kläder som provas i provhytten. Finns alltid en massa snyggt att välja ibland. Senast köpta är dessa två tröjor. Den ena finns Här.
 
 

v 17

Igår var det 16 fullgångna veckor och vi gick alltså in i v.17 (de här sättet man räknar på är ju bara helsnurrigt). Jag mår prima o hinner inte tänka så mycket på graviditeten. De är verkligen skillnad nu när man har ett barn att ta hand om samtidigt. Tiden går mycket fortare. Jag räknar inte dagarna på samma sätt, nu har jag o göra med att hålla koll på vilken vecka jag är i. Denna vecka har dock varit väldigt stressig och både för min egen o bebis skull så måste jag slå ner en växel.
 
Bebis: Barnet är nu 11-12 cm långt från huvud till stjärt o väger ca 90g i början av veckan och 120g vid veckans slut. Huvudet är ännu stort i förhållande till kroppen, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har vuxit. Underhudsfettet börjar lagras, det hjälper bebisen att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Barnet pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.
 
 

Maten

Nu har vi sovit två nätter utan matpump :) De är första gången på ca 1,5 år. Helt underbart. Nu håller vi bara tummarna att de fortsätter att gå åt rätt håll. Nu äter han 6 mål mat var tredje timme mellan 07-22. Hoppas få ner detta till fem mål mellan 07-19 istället. Känns skönt att kunna ha lite normal vardag igen. Att slippa tänka mat varje halvtimme. En stor befrielse.
 
 

Kyssen

 
 

Vigseln

När vi kom fram till restaurangen La Terraza i Alcanada så slogs vi av den otroligt vackra utsikten o platsen. Där väntade vi på prästen Magnus. När han kom så satte vi oss ner för att gå igenom alla papper o han berättade hur allt skulle gå till. Eftersom vi nu var på en plats där vi inte hade tillgång till musik o såna saker så skulle de bara ta ca 10-15 minuter. Hahaha... En riktigt speed-vigsel :)
 
Efter den lilla pratstunden så skulle vi få gå iväg o välja ut platsen för vigseln. De var lite lokala badgäster här o var så vi var ju tvungna att hitta någon plats där vi inte skulle råka få med en blekfet mage i bakgrunden ;) Vi hittade en liten udde där vi kunde vara. Vackert.
 
Tänk er att stå där o blicka ut mot de fantastiska Medelhavet samtidigt som man säger JA till den man älskar :) Precis så romantiskt som de låter.
 
Under vigseln så flikade prästen in när de var fotoläge. Hahaha... De var så roligt. Han stod där med sitt prästprat ena stunden o sen stannade han upp o ropade efter min svåger o beordrade honom att ena gången ta kort på ringen... o sen på kyssen... osv. Humor! Prästen var riktigt lättsam så vi skrattade rätt mycket.
 
Efteråt kastade Carina, Krille o Lucas risgryn på oss. De hade de fått tag i. Det var dagens höjdpunkt tyckte Lucas! Helt klart! Sen tog vi massor med bilder. Tyvärr fick vi inte så många med Lucas då han tvärvägrade vara med. Sura miner där.
 
Nu kommer en bildbomb :) Som ni väntat!!
 

När jag sitter o tittar på bilderna så kan jag skratta riktigt högt ibland. Ni skulle se vissa!! Hahaha! Eftersom man hela tiden stod o hade solen i ögonen så fick man ju kisa rätt bra. Har en hel hög med bilder där vi ser helmärkliga ut pga det!
 
Fy va jag hatar helkroppsbilder, jag vet inte vart jag ska göra av mina långa ben o armar. Känner mig inte alls bekväm... Hahaha de syns att jag inte vet vart jag ska ta vägen med mig själv.

Tiger of Sweden

Något som var välbehövligt för mig att införskaffa i Stockholm var en ny plånbok. Som jag gick runt o kände, plockade o tittade i några väl valda butiker. Hittade tillslut denna fining på NK. Mycket nöjd!
 
 
Plånbok, Tiger of Sweden
 
 

Lucas utveckling

Nu var de länge sen jag uppdaterade er om Lucas. Min lilla stora kille. Nyligen stod matchvikten på 11 kg. Tror han är ca 85 cm lång om jag inte minns fel. Lång o smal med icke existerande rumpa ;) Asså de är tur att den där lille mannen inte är blöjtorr. För kalsongerna sitter knappt uppe med blöja o skulle definitivt inte göra de utan! Hahaha. De är långt ifrån att sitta åt i midjan.
 
Vi var ju som jag skrivit tidigare uppe i Stockholm för en vecka sen. Där gjordes bl.a. en kontraströntgen. Han får under den svälja kontrastmedel o sen röntgar man för att se hur de försvinner ner i svalj, matstrupe, magsäck o tarmar. Positiva besked här. Tidigare har denna röntgen visat att hans magsäck inte arbetar ut maten i tarmarna som den ska. Den har tagit för lång tid på sig. Detta var innan operationen då man snörade åt matstrupen för att han inte skulle kunna kräkas eller få upp maten som uppstötningar alltså reflux.
 
Denna ändring förklarar de på följande vis; Innan op så kunde maten ta vägen åt två håll. Uppåt eller nedåt. Då valde den helst uppåt pga hans problem med reflux. NU när op är gjord så kan inte maten åka uppåt utan nu är enda hållet nedåt. Därför passerar troligen maten ut lättare o fortare nu än tidigare. Detta är ju för oss riktigt glada nyheter!!
 
Nu kan vi äntligen börja testa att ge mat i gastrostomin (knappen) igen och förhoppningsvis efter en tid avveckla jejunostomin (sonden in till tunntarmen) helt. Detta skulle vara en otrolig vinst för oss alla. Det skulle innebära att vi slipper mata Lucas 18 timmar/dygn, vi skulle slippa matpumpen, droppställningen o matning nattetid. Ni kan nog inte förstå vilken lycka de skulle vara. Vilka framsteg. Han skulle istället få måltider i gastrostomin. 5-6 måltider per dygn är vårt mål var tredje timme vaken tid.
 
Nu började vi sakta övergången redan när vi var i Stockholm. Vi har nu några dagar i taget ökat mängden mat i gastrostomin o minskat maten i jejunostomin. På fredag är dagen då vi kopplar bort jejunostomin om allt går som de ska. ALLTSÅ, vi kommer inte ta bort sonden än på länge. Men då är vi uppe i fulla mål med gastrostomin och vi kommer då under en längre tid utvärdera hur de fungerar. Sen när vi känner oss säkra då får de plocka bort den andra sonden.
 
Lucas är ju inget jejunostomibarn o har aldrig varit. Men de gick ju så långt förra hösten/vintern att de inte kände att de fanns någon annan utväg. Men nu känns de som att den senaste operationen i mars har gjort underverk.
 
Ska vi äntligen börja få leva ett liv utan att ständigt varje halvtimme kolla på klockan? Att slippa leva ett liv som kretsar kring sondmatning varje halvtimme. Jag hoppas o håller tummarna hårt. Jag tror verkligen på de här. Skulle det bli ett bakslag på detta så skulle jag nog bryta ihop.
 
Anledningen att vi skyndade igång denna övergången nu är också pga bebis i magen. Allt för att de ska bli smidigare när liten är född. Så jag slipper tänka på matning till Lucas varje halvtimme samtidigt som jag ska ta hand om en nyfödd. Sen skulle de vara skönt att få in Lucas i ett eget rum. Vi kan inte gärna bo alla i vårt sovrum när bebis kommer. Svårt också att ha Lucas i eget rum i större säng med en droppställning kopplad nattetid. Nä om denna matning fungerar så kommer vi bara vinna på den övergången.
 
Annars då!? Jo Lucas blir bara stadigare o stadigare. Under veckorna på Mallorca så har han växt massor i sin utveckling. Han går o springer mycket bättre. Han har börjat resa på sig utan att hålla sig i några få gånger. De går lättast när han håller någon leksak i handen annars väljer han att krypa eller hasa sig fram till något/någon som kan hjälpa honom upp. 
 
Många säger att han vuxit så mycket, blivit så lång. Där har de faktiskt inte hänt så mycket utan tror de snarare beror på att han nu inte är lika krum längre i axelpartiet o att nog blivit lite smalare. Han har rätat upp sig mer, alltså mer rak i ryggen o dragit tillbaka axlarna. Sen beror de ju givetvis på frisyren. Tycker också att han fått bort de här lite barnsliga/bebisaktiga i ansiktet. Stor kille nu ju :)
 
Snackar gör han massor o hela tiden. Långa meningar och låter mestadels som en upprepande papegoja. Han är extremt social. Hälsar o hejar. När vi var på Mallorca så ropade han "Hola" till allt o alla. Japp, han lärde sig säga hej på spanska :) De roade dem rätt bra där nere! Han älskar att sjunga o att lyssna när vi sjunger.
 
Han har stenkoll på allt som har med sjukhus o doktorer att göra. Men han är heller inte sjukhus rädd. Snarare låter han väldigt glad när vi säger att vi ska till doktorn! "Åka doktor." "Äffa Alin" (träffa Aylin, de är Lucas läkare). Min älskade lilla unge som växer så de knakar.
 
Han är envis till tusen o väldigt bestämd, men inte långtjurig. Jag är övertygad om att det är dessa egenskaper som fått honom att utvecklas så ofantligt under dessa två år. Nu har vi också börjat med att han inte får sova om dagarna. Det går jättebra så nu somnar han istället kring 18 o vaknar kring 07. Perfekt tycker vi.
 
Ja vad har jag glömt ;)
 
 

Stress stress stress

Fy denna vecka känner jag mig så stressad. Jobb jobb jobb + massor runt omkring. Längtar till fredag kväll, men då kommer jag väl slockna som en klubbad säl på soffan så fort jag kliver innanför dörren.
 
Idag var jag hos barnmorskan tidigt för att hinna dit innan jobbet.... All denna planering för att slippa vara borta från jobbet så mycket. De är vi så de räcker ändå. Med de för med sig en något stressig tillvaro när de är mycket. Lucas som denna vecka inte kunnat vara på dagis. Men de har vi ju inte vetat förrän på morgonen hur de skulle bli... Då har de vissa mornar blivit så att jag varit tvungen att raffsa ihop en hög med kläder, sondmat, sprutor o alla andra vanliga grejer så han klarar sig hos mamma. På dagis finns ju allt de där. O sen har Lucas stackars assistent också varit sjuk, vilket medför merarbete för mig på morgonen.... ;) KOM TILL BAKA NU!! DU ÄR JU MIN HJÄRNA PÅ MORGONEN hahahaha!! Sen har jag varit o hämtat Lucas hos mamma efter jobbet, den sitta o underhålla honom i 2 mil för att han inte ska somna. Hem o göra alla andra bestyr som inte sköter sig självt o däcka i soffan.
 
Nu har jag dock bestämt att han får vara hemma från dagis imorgon också. Bara för att de ska vara smidigt för mig. Jag orkar inte en sista minuten morgon till o definitivt inte en väldigt tidigt sådan. Sen kan de vara skönt för honom att vara hemma o bli förhoppningsvis helt frisk innan dagis igen (så han kan samla på sig nya baciller o sjukdomar nästa vecka) ;) hahaha! Imorgon börjar jag mycket tidigare o jag måste lämna honom hos syrran innan. Men där kommer han få de kanon. Skönt att vi nu kan lämna bort honom mer o mer. Som plusmeny så har Peter jour denna vecka.
 
Har också börjat märka på jobbet att jag är mer vimsig, glömmer saker o gör fel... Jag gör fel på sånt som för mig annars är väldigt självklart... Men de är väl stressen som tar ut sin rätt. Lilla bebis i magen... nästa vecka lovar morsan att hon ska försöka stressa ner lite o tänka lite mer på ditt bästa... Men just nu känner jag att jag inte kan koppla av alls. Hjärnan går på högvarv o de snurrar runt massor med saker i huvudet hela tiden o jag är bara orolig att jag glömt något eller kommer glömma något!
 
 

Min bröllopsklänning

Jag är verkligen jättenöjd med min bröllopsklänning. Så enkel. Så jag. Att de sen var den första klänningen o enda klänningen jag tittade på är ju helt otroligt :) Ville inte ens kolla på fler när jag hittat den. Fördelen är att den kan användas igen som sommarklänning.
 
 
Klänning, Samsøe Samsøe

Bröllopsbestyr - Hår o blommor

Så kom vi till Mallorca äntligen :) Som vi längtat efter en riktigt lång och välbehövlig semester. Att få koppla av totalt o sen ett litet bröllop som väntade runt hörnet.
 
När vi kom ner så fungerade inte våra mobiler så vi fick inte tag i syrran. Istället letade vi upp deras hotell o hoppades helt enkelt på att de skulle vara där. Tur hade vi att vi hittade dem busenkelt :) Väl uppe på deras rum så förklarade vi att vi hade planer för den kommande måndagen o att de skulle få hänga på. Vi fortsatte att berätta att de skulle vara vittnen på vårt bröllop :) Hihihi... straxt efter de så släppte vi nästa bomb o sa att Lucas minsann ska bli storebror i februari. De blev lite mycket för dem. Men chocken la sig snart. Hahaha!
 
Som sagt. Söndagen innebar inte öppet hos varken frisörer eller salonger där man fixar naglarna. Vi fick alltså ett tajt schema inför måndagen. ALLT skulle alltså fixas då på väldigt kort tid!
 
Måndagen kom o vi tog på oss ordentliga skor jag, Peter o min svåger. Sen gick vi gata upp o gata ner. Vi hittade en florist som kunde fixa blommor. De fanns inte så mycket att välja på så vi fick ta de som fanns. Hahaha, jag har inte ens någon aning om vad jag hade för blommor i min bukett ;) (Hade jag tänkt efter så hade jag bara valt de vita bolliga blommorna i buketten. Men med all stress över att hitta en frisör fortast möjliga så gav jag henne ganska fria händer. Inte helt lätt att kommunicera heller när hon knappt kunde engelska... hihi... Sen var de faktisk så att hon hade i massor med vit sky, ni vet såna där små vita utfyllnadsblommor.... DEM KLIPPTE JAG BORT!!! Hahahaha.) Sidenband o pärlor till stjälkarna hade jag med hemifrån o fixade själv precis innan vi skulle åka till vigseln. Eftersom jag o Peter var tvungna att stressa vidare till en frisör så stannade min svåger o väntade på buketten som skulle dröja någon timme. Sen tog han en riktigt snabb PW tillbaka med den :)
 
Vi hittade dock varken någon frisör eller någon som kunde fixa mina naglar. Så de var bara att bita i de sura äpplet o fixa de själv med andra ord. Ni skulle ha sett mig när jag stod o lockade håret inne på vårt badrum. Vi hade jättebra luftkonditionering i vår lägenhet men den nådde inte direkt in till badrummet. Där stod jag, svetten typ pärlades i hårbotten o ni vet ju att de typ är omöjligt att locka ett hår som bara blir mer o mer fuktigt av värmen. Jag fick gå ut o sätta mig i rummet slå på AC:n o efter en stund gå in o locka håret igen :) Tillslut ville lockarna stanna tills jag fått upp de iaf ;) Hårnålar med pärlor hade jag också med hemifrån.
 
Hade jag varit smart så hade jag såklart övat på lite olika frisyrer innan. Men eftersom vi in i de längsta trodde att vi skulle ha mer än en vecka på oss att förbereda på plats så slog tanken mig aldrig. För jag trodde ju givetvis att jag skulle få sitta i en stol o bli ompysslad. Istället fick jag slita ;)
 

En dag på dagis...

...så är förkylningen ett faktum. Japp. Lucas hann vara där i torsdags o på fredagen vaknade han med snorig näsa. Idag var han väldigt hes o svullen i halsen när han vaknade. Man har knappt hört vad han har sagt idag. Lilla killen. Jag o Peter slapp iaf att VAB:a då mamma hade tid för honom. Vi får se hur morgondagen blir. Räknar med att han ska kunna gå till dagis men avgör de först imorgon bitti.
 
Känner även hur de bränner i min hals. Inte vad jag behöver just nu men inte heller helt oväntat.
 
 
 
 

Från tanke till handling - Bröllop på Mallorca

Nu vill ni väl att jag ska skriva en riktig Askungensaga. Den skulle handla om ett romantiskt frieri som innehåller allt va de innebär.
 
Det var en gång en...
 
...men nu var de inte riktigt så de gick till. Allt började i Växjö. Vi var hemma hos våra vänner Vicke o Olof. På kvällen sitter vi i soffan o disskuterar vad som händer om den ena går bort när man bara är sambo. O börjar googla o berätta. Vi har nämligen innan sagt att vi måste skriva papper på hur vi vill ha det. Då sa O att de är bättre att ni gifter er, då behöver ni inte bekymra er. Sen var ju så klart inte V sen med att hänga på; De blir ju perfekt eftersom ni ska åka till Mallorca, då kan ni gifta er där.
 
Jag sa att om jag ska gifta mig en dag så är de precis så jag kan tänka mig att ha det. Att åka utomlands utan att någon vet om det. Varken jag eller Peter är såna som vill stå i centrum, inte ens under vårt egna bröllop. O vi gifter ju oss med o för varandra - så ingen av oss kände något behov av att dela den dagen med någon annan än Lucas.
 
Ja o så var de igång! Den kvällen började Peter att googla på ringar. Jag trodde ju aldrig att han skulle bli intresserad av förslaget så jag höll mig lite avvaktande i bakgrunden först. TILLS jag märkte att han verkligen var intresserad. Jag menar hur många gånger har jag inte fått höra att han inte vill binda sig ;) Hahahaha! Sen googlades det på bröllop på Mallorca och vi hittade sidan som Svenska Kyrkan har där.
 
Detta var den 2 juli (vi gifte oss den 22 juli).
 
Dagen därpå skickade vi iväg ett mail till Svenska Kyrkan på Mallorca för att fråga om de ens fanns något ledigt datum under tiden som vi skulle vara där. Vår önskan var att gifta oss i Alcudia och inte Palma. Sen tog vi oss an stan. Först gick vi till Skatteverket i Växjö för att skaffa en hindersprövning. Vi fick skriva i alla papper att de var tvunget att skyndas på för annars brukar de ta några veckor innan man får hem det. Vi blev också tillsagda att ringa dem veckan därpå för att snabba på dem ännu mer. När alla papper var klara gick vi för att kolla på ringar. Jag hittade min ring på första stället. En helt fantastisk ring som jag är så otroligt nöjd med. Rätt storlek fanns inte hemma så vi blev tvungna att planera in att hämta den en vecka senare. Vidare gick vi sen för att titta på klänning till mig. Den första och enda klänningen jag hittade o också provade var den som blev mitt val. Den var så rätt. Så JAG. Jag tittade inte ens i fler butiker utan var nöjd med en gång. Hur ofta händer de? Sen hittade vi skjorta och efter lite letande även shorts till Peter. Sist men inte minst så fick Lucas sina kläder.
 
Allt detta på en och samma dag. När vi stod och tittade på kläder till Lucas fick Peter ett mail med datum för vår vigsel. 29 juli-13. Där stod det också att vigsel skulle äga rum i Alcanada som ligger straxt utanför Alcudia. Ja ni läste rätt, vi hade alltså handlat typ allt innan vi visste om vi ens skulle få ett datum. Men vi sa att går inte detta vägen så får vi göra de på något annat sätt, så de löser sig alltid. Sen kände jag också en stress att vi var tvungna att ta tillvara på tiden i Växjö o försöka fixa så mycket som möjligt för sen jobbade ju jag de två sista veckorna innan resan. Det fanns ingen tid till att åka o shoppa någonstans.
 
Lördagen innan resan åkte jag till Växjö utan att någon visste om de o hämtade min ring hos V. Hon hade varit snäll o hämtat den i butiken tidigare under veckan.
 
Vår första vecka på Mallorca tillbringade vi med min syster o svåger. Vi hade föreslagit datum då vi ville vigas o de var någon gång då de fortfarande var kvar. Nu lyckades vi inte få de men vi tänkte ja ja... de får gå ändå (de åkte nämligen hem den 27 juli).
 
Onsdagen innan vi åkte till Mallorca (vi åkte hemifrån natten till lördagen) så började de strula. Vi hade efter många om och men fått ett mail där de stod att om vi skulle gifta oss i Alcudia så var vi tvungna att ha med två vittnen. HEJ PROBLEM. Hur skulle de nu gå till? I Palma var de inga problem för där hade kyrkan personer som kunde närvara som vittnen. Min syrra o svåger skulle ju inte vara kvar de tänkta datumet. Ett nytt mail skickades till dem o vi frågade om nya datum då de kunde närvara eller om de fanns någon tid i Palma.
 
Efter väntan och oro fick vi tillslut ett förslag på den 22 juli. Vi valde då kl 16. De skulle bli perfekt och de skulle kunna närvara som våra vittnen samt ta hand om Lucas o kameran :) Helt plötsligt var de mindre än en vecka kvar till bröllopet :) Helt otroligt! Den enda oron var att vi kom ner den 20 juli - en lördag. Söndag är mycket stängt. Alltså skulle vi bara ha måndag förmiddag på oss att fixa hår, naglar o blommor. Vart??
 
Kom efter ett par dagar på att de ändrade datumet för vår vigsel var perfekt då de även var vår 4 årsdag tillsammans!
 
...och sen levde dem lyckliga i alla sina dar...
 

Jag lovar att berättelsen inte slutar här... fortsättning följer så klart :) Sen måste jag passa på o tacka för alla gratulationer till både giftemål o bebis i magen. Ni är fantastiska!
 

v.16

Oj nu finns det ju så mycket att skriva om. Graviditeten, bröllopet o Lucas. Vart ska jag börja ;)
 
Igår (lördag) gick vi in i graviditetsvecka 16. 15 fullgångna. Tycker att den första tiden har gått så snabbt till skillnad mot när jag väntade Lucas. Men vi har ju haft hela sommaren fullspäckad o nu har jag ju också Lucas att tänka på. Då de dundrar fram i rasande fart. Skönt de! Magen tittade fram tidigare denna gången tycker jag, men de är ju inte så konstigt. Å andra sidan syntes den ganska tidigt med Lucas också. Jag har mått oförskämt bra hela tiden. Hade en period på några veckor då jag var tröttare än vanligt. Men de är som bortblåst. Så mycket bättre denna gången än med Lucas. 
 
Vi har hunnit med första UL (5 aug) och även läkarbesök. När vi var på UL så bjöd bebis på en riktig show. De var så underbart att se. Hickade som en tok, de såg ut som bebis åkte rutschkana i magen och suttade på sina händer. De gick t.o.m att räkna tårna o mäta den lilla fossingens längd; då 12mm liten. De är så fascinerande. Vi fick med oss fem fina bilder hem. MEN DE BÄSTA var helt klart när jag fick se att bebis lägger sitt ena ben över de andra. Ni vet så där som jag brukar lägga upp bilder på att LUCAS ALLTID GÖR. De gör alltså bebis i magen redan nu. Shit va jag skrattade när jag såg de. Helt fantastiskt.
 
Förra graviditetsveckan (v.15) var första gången jag kände där fladdret i magen. Så nu kan jag vissa stunder när jag ligger helt stilla känna att de rör sig lite där inne :) Magiskt. Ibland kan jag även framkalla de genom att putta lite på magen. Häftigit att känna de så tidigt då jag med Lucas kände de först kring v.23.
 
Bebis: Barnet är nu 10,5-11,5 cm långt mellan huvud o stjärt och väger ca 80g. Armar o ben är färdigutbildade och alla lederna fungerar. De är fullt med aktivitet i magen då fostret rullar runt, sparkar o gör volter. Har man fött barn förut så kan man börja känna att det är något som rör sig i magen. Bebisen kan svälja o suga på tummen. På huden finns ett fint fjunliknade hår, s.k. lagunohår.
 
 
 

Något ni inte vet :)

För ett tag sen blev jag utmanad av Suzette att skriva ner 10 saker ni inte vet om mig. Jag kommer inte att skriva någon lång lista utan de finns egentligen bara en sak ni inte vet om mig (eller som de flesta inte vet) som ni kanske vill veta just nu;
 
I februari så växer vår lilla familj ytterligare. Ja ni hörde rätt! De har flyttat in en liten knodd i min mage :)
 

Ser ni nåt som putar ut :)
 

Behind the scenes

Sakta men säkert kommer de komma upp mer o mer från vårt bröllop på Mallorca här. Vet att ni är många som väntar ;)
 
Vi hade ingen "riktig" fotograf med oss under bröllopet. Jag kan både sakna att vi inte hade de samt tycka att de är lite charmigt. Eftersom vi ville att allt skulle vara väldigt enkelt. Sen var vi ju ute väldigt sent också, men mer om de i ett annat inlägg. Vi visade istället min svåger hur han skulle sköta vår systemkamera på enklast möjliga sätt 10 minuter innan vigseln (en svåger som knappt hållit i någon kamera innan). Hahaha! De kallar jag att vara ute i god tid ;) Sen fick syrran ta några bilder med vår lilla digitalkamera.
 
 
Sen gick de sådär att få fokus på oss när riset skulle kastas!! Hahahaha! Men älskar bilderna ändå!
 
 

Back to work

Ja nu har vi landat hemma igen. Igår hann vi med två läkarbesök på ALB innan vi fick åka hem. Först var vi på Neuropediatriska mottagningen o efter de så träffade vi kirurgen som gjorde gastroskopin igen. Jag tänker inte gå in på vad vi gjorde/gör hos barnneurologen eller hur långt vi kommit med dessa besök. De utreder helt enkelt.
 
Idag är det första jobbdagen för mig o Peter. Vi startade ju veckan med VAB, inte helt oväntat i vår värld. Men nu ska tydligen vardagen igång igen. Jag har lite förberedelser nu på morgonen innan assistenten kommer o hjälper mig med Lucas. De blir lite nytt att gå igenom med henne nu inför hösten.
 
Nu har vi bestämt oss för att Lucas inte får sova på dagarna längre. De är helt galet. Igår somnade han ganska tidigt eftersom vi åkte bil. Kring 11 sov han ca 45 minuter och på kvällen är han ändå vaken till efter 21 innan vi lyckas få honom att somna. Han är alltså pigg fram tills dess. Sen sover han ändå bara fram till 07. Ibland längre beroende på hur länge han varit vaken. Förra veckan hade vi flera dagar då han inte fick sova och då var han vaken till ca 18. Sen sov han ca 13 timmar. Perfekt!! Precis så vill vi ha de! Han kan ju ha en dipp framåt 16-17 då man märker att han börjar bli trött, då får man vara uppfinningsrik o försöka få tiden att gå på bästa sätt.
 
Detta kommer nog innebära att jag knappt hinner träffa Lucas om kvällarna, om jag ens hinner de när jag kommer hem. Visst de är ju jättetråkigt MEN samtidigt blir detta ändå de bästa för Lucas. O när vi kommit in i detta ordentligt så kanske om jag har tur så är han vaken så jag hinner säga god natt iaf.
 
Nä nu ska jag ta tag i den här dagen.
 
 

Gastroskopi

Idag har vi spenderat ännu en dag på Astrid Lindgrens barnsjukhus och avd Q83. Lucas var först ut så vi skulle vara där vid 07. Klockan ställdes tidigt. En gastroskopi innebär en kortare sövning. När vi efter en timme fick komma till BUVA så sov han fortfarande. De tog omkring en timme innan han vaknade. Men ganska snart blev han sitt pigga jag igen o hade inte alls en tanke på att ligga där kopplad i sängen. Så klart! Han ville ju upp o gå. Vid 11 fick vi komma upp på avd igen. Han var ju helnöjd när han fick åka både till och från operationen i sängen. Då satt han upp o hade koll på allt :)
 
Vi har fått mycket positiva besked när vi varit här. De såg bra ut sen operationen och uppstötningarna Lucas hade problem med i våras en period berodde nog bara på att de var nygjort.
 
Dagens bäst var ändå besöket vi fick till på avd :) När vi låg inne på avd Q83 en vecka i mars så lärde vi känna en annan familj som också låg inne med sin son. Vi bodde ihop hela den veckan. Vi pratade om allt. De var så rätt att vi delade rum med just dem. Sen dess har vi hållit kontakten o vi hörde ju självklart av oss nu när vi skulle upp hit igen. Så idag så kom de och besökte oss :) Kändes som de var igår vi sågs samtidigt som vi hade så mycket att prata om. Det fanns ju så mycket att prata om, framför allt killarnas utveckling.
 
Eftersom Lucas mår så bra så fick vi åka tillbaka till hotellet. Så nu hänger vi här igen och imorgon blir de ett sista besök på ALB innan vi åker hemåt.
 
 
Lite skakiga o halvtaskiga bilder från mobilen. Glömde ju så klart kameran på hotellrummet.

Stenkoll

Jag fasineras ofta över vilken stenkoll denna lilla tvååring har. Igår när vi gick till o från frukosten på hotellet så lät vi Lucas gå själv. Vi lät honom också gå före oss för att först visa vägen till hissen och sen till rummet. Grejen är att vi bor på våning 4 och när man kommit upp hit så ska man igenom långa korridorer innan vi är framme vid vårt rum. Man måste också välja höger eller vänster vid två tillfällen och allt ser likadant ut. När man sen kommer fram till vår dörr så finns de ytterligare fyra dörrar att välja mellan precis intill. MEN LUCAS HAR STENKOLL. Utan att tveka valde han först höger sväng i korridoren för att ta vänster i nästa och allra längst bort så väljer han tillslut rätt dörr! Vi har testat honom flera gånger så de var verkligen ingen slump ;)
 
 
När man ska till doktorn så måste man ju som alla tanter o farbröder välja finkläderna ;)
Lucas i nya jeans o ny skjorta som han shoppat alldeles själv :)

Dagens undersökning

Idag har de varit fullt upp hela dagen. Först en stadig frukost på hotellet sen började dagens schema på Astrid Lindgrens barnsjukhus.
 
Vi började på lekterapin så att Lucas skulle få leka av sig lite. Men han ville ju heller så klart inte gå därifrån sen. Vidare till avd Q83 där Lucas skulle skrivas in (görs dagen innan operation/undersökning). Sen skulle vi prata med kirurgen och även ha narkosbedömning (morgondagens undersökning sker under narkos). Efter de var de bara att springa iväg på en snabb lunch och direkt vidare till röntgen. En kontraströntgen gjordes av svalj och magsäck. De gick bra de första minuerna tills de skulle ha honom att svälja denna kontrastvätska. Då ville han inte vara med o sammarbeta längre så klart. Vi fick tvinga i honom de o Lucas var allt annat än glad. En väldigt upprörd o ledsen kille på röntgen. När vi var klara så somnade han helt utmattad o ledsen i min famn. Lite mer snack med kirurgen innan vi slutligen kunde åka tillbaka till hotellet.
 
Nu sitter vi här. Har nyligen varit i affären o handlat lite att äta. Blir en lugn kväll. Lucas ska duscha och imorgon är han först ut vilket innebär att vi ska vara på sjukhuset kring 07.
 
I butiken här intill så har de en apelsinjuicepress där man själv kan pressa sin juice. Stort gilla på den ska ni veta! De finns inte hemma på landet ;)
 
 
 
 
 

Hej från huvudstaden

Vi har hittat till huvudstaden. Eftersom vi kom hit rätt skapligt igår så skyndade vi oss ner på stan för några timmars shopping redan då :) Nu har vi precis kommit upp på rummet igen efter en riktigt god frukost! De har jag sett fram emot. Måste vara de bästa med att bo på hotell. Helt klart.
 
Stan öppnar ca 11 idag så nu tar vi de lite lugnt innan vi strosar inåt shoppinggatorna igen. Vem som vann shoppingen igår?? De gjorde Lucas, med morsan som god två ;)
 
Lucas tjatar redan om att han ska handla. Ja så vi får se hur den här dagen slutar.
 
 
Men ni ser ju att Lucas helt klart har shoppingstil! De är min son de!
 

Stockholm nästa

Här hemma råder de packningskaos! Ni förstår inte hur tråkigt vi tycker de är att packa. De spelar ingen roll vart vi ska :) Sen är de ju inte lättare när man måste räkna med typ nästan alla sorters väder o temperaturer ;) Tidigt imorgon bitti så åker vi till Stockholm. Måndag till onsdag ska spenderas på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi bokade till en extra natt då vi annars skulle åkt upp på söndag. Men nu får vi en extra liten semesterutflykt o hinner med stan också :) Vi tror att vi kan tänkas komma hemåt på onsdag, men med sjukhusbesök så vet man aldrig. Men iaf onsdag eller torsdag.
 
Lucas ska upp för tre olika undersökningar under tre dagar. Skönt att slippa åka skyttetrafik upp, tur att de gick att lägga allt samtidigt.
 
 

Mardrömmar

Regn o rusk utanför innebär film innanför. Lucas har igår o idag somnat redan straxt efter kl 18. Detta pga att han inte sovit något under dagen. Visst var han rätt gnällig o trött de sista timmarna men annars har de gått jättebra. Nu är de väl inte så att han helt kommer att lägga av med att sova middag. Vi får helt enkelt se lite från dag till dag. Men tyvärr har sommaren o semestern inneburit andra sovrutiner. Han har kunnat vara vaken till typ 22 om kvällarna o de ger ju inte oss så mycket egen tid plus att han behöver sova fasta tider. Natten som var sov han över 13 timmar. Skönt o välbehövligt för honom.
 
De tråkiga är att båda dessa kvällar har han sovit sämre än vanligt. Man hör hur han gnäller till o från. Ibland måste vi gå in till honom o ibland går de över av sig självt. Tror han drömmer. Igår kväll vid 22-tiden så fick vi gå in o lägga oss hos honom i omgångar. Han sov väldigt oroligt. Vi hade lagt över honom i vår säng. När jag sen gick o la mig så skulle han ligga tätt tätt o hålla om mig. Men vaknade ändå stundvis o gnydde o ibland även i sömnen. Sen har resten av natten gått bra, han har dock sovit mellan oss. Tidigare nätter sen vi kommit hem så har han sovit hela nätter i sin egna säng. Hoppas denna kvällen blir fortsatt lugnare än igår o att han får sova ostört.
 
Han är säkert inne i någon period med drömmar eller nåt. Va vet jag. Sånt där kommer o går... Lucas är annars en sån som pratar mycket i sömnen (hrm...precis som sin mamma...hahahaha...).
 
 
 

Blombud

Från min fina vän Mia med familj...som jag aldrig har träffat! Ändå vet vi så mycket om varandra o känner så mycket för varandra. Som du sa; en sann vän släpper man aldrig. Men nu måste vi snart ses...de kanske blir som att köpa grisen i säcken vid de mötet, men de får man liksom ta ;) HAHAHAHA! Puss på er


Stort tack!

Oj, hej på er! Här har de inte hänt så mycket ser jag ;) Först; STORT TACK för alla gratulationer o fina kommentarer :) Jag kommer självklart att berätta mer om denna fantasiska dag o vägen dit lite senare. Vi har knappt varit hemma sen vi kom hem till Sverige. Så de har inte funnits någon tid att sitta här direkt. Nu kommer vi hålla oss hemikring ett par dagar sen blir de Stockholm till helgen.
 
Ni kommer även att få läsa mycket om resan o en hel del bilder kommer jag att bjuda på så fort jag fått ordning på dem :) Men just nu har vi vår sista semestervecka o så fort vädret bjuder på sol så passar vi på att njuta av den.
 

Första veckan hade vi sällskap av min syster o svåger :)EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0