22/7-13 sa vi JA

 


07:00 lyfter vi

...o beräknad landning strax efter 10 :) Vi sitter just nu o väntar på att få gå ombord på planet. Viktmässigt så gick väskorna igenom. Vi fastnade i säkerhetskontrollen med två av våra handbagage bara ;) Lucas grejer så klart! Men de var inga problem!! Så allt har gått väldigt smidigt hittills. Med varsin kanelbulle i magen så är vi nu redo för en fortsatt resa... Ha de nu så skönt här hemma. Vi får se om jag får till några inlägg under dessa veckor!


Nära nu!!

Har precis lagt mig i sängen. Tänkte försöka få iaf ett par timmars sömn innan klockan ringer 00:00 :) vi åker mot Landvetter vid 01 är tanken. Jag ska köra den första biten. Allt är packat o nu ser vi fram emot två underbara veckor på Mallorca! Som vi behöver detta!


Lucas presenter

Lucas fick jättemånga fina presenter :) Tänkte visa er så får ni lite tips till era små!
 
Av oss fick han BRIO tågbana, små bilar, polisbil en samling Emilfilmer o ett par djur.
Sen har han fått en sångbok/cd-skiva med låtar från Astrid Lindgrenfilmerna, extra räls till tågbanan och ett tåg med vagnar som går på batterier. En rittavla som redan är väldigt populär, en trehjuling som jag inte hunnit fota än! Yckla, säger Lucas :) Böcker, fler Astrid Lindgrenfilmer, hood-jacka, buss från Duplo, doktorsväska med riktiga grejer! Fingerfärg, kritor att rita på asfalt, hamburgare o korv och ett staffli med griffeltavla o whiteboard.

Kalas för Lucas

Igår hade vi drop-in här hemma. Eftersom vi inte bor så stort så är de lättare att folk kommer o går lite som de vill än att alla ska komma på samma gång o där med också äta samtidigt. De var folk här hela dagen :) Helbra blev det och Lucas fick många fina presenter o blev ordentligt uppassad :)
 
 
Lucas tackar för alla fina presenter!! :)
 

Lucas 2 år

Hipp hipp hurra för vår 2-åring idag!! Startade givetvis dagen med paket på sängen. När han vaknade vid halv åtta så lyfte vi över honom till vår säng. Vi sa att han nu skulle lägga sig ner på kudden o låtsas sova, för de är ju sånt man gör när man fyller år :) Så vi bäddade ner honom under täcket o gick ut. In kom vi en stund senare sjungandes :) Då låg han där o kikade på kudden hahaha.
 
 
 

Liten uppdatering

Här är de väldigt lugnt just nu o kommer nog vara så ett tag. Skönt med en liten paus :) Jag har jobbat i veckan. Den var ganska lång men nu kommer snart veckan vi längtat efter :) Idag har jag hunnit med några soltimmar o dopp i sjön! Imorgon verkar de bli mulet o då ska jag passa på att baka lite inför tisdagens dropp-in-kalas :) Svårt att få ihop något vettigt så här i semester tider. De som kommer kommer... de andra får dyka upp en annan gång!
 
Vi har åkt på en hejdundrandes förkylning här hemma. Lucas har varit förkyld ett bra tag nu även Peter. Men Lucas verkar vara på bättringsvägen. Mitt har precis börjat. Hoppas dock att de inte blir lika segdraget som deras. Just nu låter de som att jag är i målbrottet. Hes som bara den!
 
 

Ladda om

Nu har jag haft en veckas semester. Det är dags att ladda om igen. Nu väntar två veckor med jobb innan 3 veckor semester. Jag får helt enkelt se målet för efter dessa veckor väntar två veckor utomlands!
 
Om vi kom iväg till Växjö o våra vänner? :) SÅ KLART VI GJORDE!!! Efter att ha fått skjuta fram de ett par dagar så kom vi äntligen iväg. Vi var där tisdag till torsdag. Intensiva, roliga och framför allt härligt underbart galna dagar :)
 
Nu har vi hunnit vara hemma ett par dagar. I fredags strosade vi runt i Västervik. Fick iaf lördagen o söndagen vid stranden... mer får man väl inte begära i detta avlånga landet. Idag har vi varit på ALV. Mamma är här. Peter har jour denna vecka vilket innebär att Lucas inte kan vara med honom om dagarna ensam. Så denna vecka ska mormor rycka in :) De kommer att varva mellan att vara hos henne o hos oss. Blir nog en rolig vecka för Lucas.
 
 

Första badet ute

Idag har Lucas badat för första gången ute :) Det ska ni veta är stort!! Nästan 2 år gammal. Förra sommaren kunde Lucas bara vara i sitt soltält om de var täckt med filtar o badlakan. De för att få ordentligt med skugga då han var så liten o vi inte hittade några bra solglasögon till honom. Nu har vi jättebra solglasögon och de fungerar kanon. Lucas är själv så otroligt medveten o ber om dem när vi ska gå ut och kan ta på sig dem själv.
 
Vi var också oroliga över att han inte skulle tycka om att vara ute i solen en hel dag utan att kunna gå in. Men de har gått superbra! Han har inte ens valt att sitta i soltältet utan mest suttit i solen med oss. Tidigare när vi varit hemma hos mormor, farmor eller morfar så har han hellre velat vara inne. Detta har gjort att vi varit lite oroliga över vår utlandsresa... MEN ingen fara där :) Känns helt underbart att äntligen kunna få känna sig lite vanlig. Att kunna bada med sitt barn som man ska kunna... Älskade unge!
 
 
Ja jag bjuder på den här dagen till ära :P
 

Utflykt

Eftersom Lucas låg o hostade massor under natten o även var ganska hostig o snorig på morgonen så skippade vi Växjö...idag också :( Nu längtar vi något enormt efter våra vänner! Håll tummarna för att vi faktiskt kommer iväg imorgon.
 
Vi bestämde under morgonen att vi inte kunde gå hemma o inte gör något denna dagen också. Vi började spåna på olika förslag o kom på att vi skulle passa på att göra lite olika utflykter i närområdet. Sagt o gjort, vi ringde mormor och åkte ut på vår lilla rutt. Vi fick alltså en helt fantastisk dag :)
 
Virum älgpark - Här började vår utflykt. Safari i älgparken där man fick mata, klappa och pussa på älgarna :)
Sjukt kul o rekommenderas verkligen. Positivt överraskad o dagens höjdpunkt.
 

Bullerbyn - Detta blev andra anhalten. Här kan man fika, strosa runt i fimmiljön och hälsa på kaninerna.
Du kan hoppa i höskullen och gunga. Här gjorde vi ett snabbt stopp innan vi åkte vidare.
 
 
Mariannelunds karamellkokeri - På vägen så låg karamellkokeriet och vi var ju inte sena med att springa in där en snabbis innan vi fortsatte :) Goda karameller i alla möjliga härliga färger.
 
Katthult - Här finns det fik och en liten gårdsbutik som man kan handla i. Man strosar även här runt i filmmiljön, tittar på hönorna och njuter av den Småländska idyllen.
 

Ingebo Hagar - Detta blev vårt sista stopp. En EKO-gård precis utanför Vimmerby. Här finns det får, kaniner, hönor, ankor mm. Mysig miljö med vandringsled. De har även ett EKO-café där man kan fika eller köpa mat. Jag kan varmt rekommendera deras vedungsbakade pizzor! Kommer säkerligen åka tillbaka dit.
 

Som sagt en helt fantastisk dag! Något ni borde veta är att de är inte bara dessa platser som är riktigt typiskt Småländska. Vägarna som man färdas på mellan dessa platser är minst lika sevärda o idylliska. Krokiga vägar där man får se hela vår fantaskiska natur vi har här :)EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0