Uppskjutna planer

Tanken var att vi idag skulle ha åkt till vänner i Växjö. Men eftersom Lucas blev förkyld o fick feber nu i helgen så fick vi skjuta på de. Idag har han dock varit feberfri o sitt vanliga jag. Han är hes o näsan rinner. Förhoppningen är att vi ska kunna åka imorgon istället. Vi har ställt in oss på de iaf, de är packat o nu hoppas vi att natten är bra o att Lucas blir bättre.
 
 

Dagsutflykt

Nu har jag gått på semester... en vecka iaf innan de är dags att gästspela lite på jobbet igen. Lagom till sommarlov/semester så verkar de som att Lucas åkt på en förkylning. Hoppas den ger med sig. Man riktigt hör hur ont i halsen han har.
 
Imorgon är de tänkt att göra en utflykt till Peters bror Mogge o hans Lisa över dagen. Vi får se vad vi gör. Om de blir stan eller något annat de vet vi inte än. Till Norrköping ska vi iaf så de blir tidig morgon o sen kväll. På dit- o hemresan så hittar ni mig sovandes i baksätet ;)
 
 
Men va tusan ska jag ha på mig?! Asså de vädret...så svårt att klä sig!
Jag får väl ta med mig ombyten precis som Lucas ;)
 

Semester på intåg

Idag är de sista dagis dagen för Lucas innan han går på 6 veckors sommarlov. Shit va han kommer att sakna dagis ;) Peter jobbar sin sista dag idag. Sen har han semester/föräldraledig i 6 veckor. Jag jobbar två dagar till. Sen är de faktiskt också min tur att ha lite semester. Jag har semester v 27, jobbar v 28-29 och semester v 30-32.
 
Jag kan säga att min kropp redan har gått på semester. Trött, seg o längtar verkligen efter kommande vecka. Så välbehövlig. Ser fram emot kommande veckor :) Åh snälla låt oss hinna njuta av dem innan de snabbt är över.
 
Nä nu ska jag sätta igång här hemma. Lucas assistent kommer vilken minut som.
 
 
 

Heldag på Astrid Lindgrens Värld

Idag har jag och Lucas tillsammans med min lillasyster Sandra o hennes Alva haft en heldag på ALV. Perfekt väder o lagom med folk. Gäller ju att passa på nu innan parken fylls till både bredd o höjd med besökare ;) Idag gick de ju iaf att få plats på teatrarna. Fördelen med att bo så nära ALV är ju att man verkligen kan välja vart man ska gå. Favorit teatrarna kanske?! Eller koncentrera oss på enstaka miljöer?! Idag hängde vi hos Bröderna Lejonhjärta, vid Stora Scenen där det var Allsång och sen i nya Emilmiljön. Nästa gång kanske de blir något annat :)
 
Morgonen startade jag o Lucas med en joggingrunda o kvällen avslutade vi med en PW tillsammans med Pernilla o Alwa. Tanken var inte att Lucas skulle följa med ikväll. Var rädd att han skulle somna vilket skulle förstöra kvällen. MEN ungen satt här hemma o var ledsen samtidigt som han upprepade "Inga mamma... inga!!! Inga mamma... INGA! (springa mamma...springa). Samtidigt försökte han öppna in till cykelkärran. Tror han gillar när jag springer o han får sitta o ha de skönt i cykelkärran. Ja så mammahjärtat kunde ju inte annat än ta med denna lilla kille på en runda. Dock så var jag noga med att informera om att de inte skulle bli något springande ;) Vem var vaken hela rundan? Vem är fortfarande vaken? Vem har fått ny energi så här på kvällskvisten?
 
 
Tyvärr glömde jag att ta med kameran idag. Typiskt då jag hade kunna få många fina bilder medan man fortfarande ser något bland allt folk ;)
 

Presenter

Lucas fyller ju två år om drygt en månad. Sitter o funderar på vad han kan önska sig av oss o släkten. Men asså jag har idétorka. Några uppslag har vi kommit på som ex; sängkläder (modell större), trehjuling, Astrid Lindgren filmer (blu-ray)...ja sen kommer vi inte så mycket längre. Ge mig tips o idéer, tack! :) idétorka.se
 
 
 

Älskade unge!

 

Midsommarafton

Midsommarafton tillbringade vi med min systerdotter Emma och hennes Sebbe :)
 
 
 
 

Glad Midsommar

Hoppas ni alla får en härlig midsommar i vårt avlånga land! Här har vi börjat dagen med en joggingtur jag o Lucas. Inte för att han tillförde så mycket mer än mer flås åt mig ;) Nu ska jag slänga mig i duschen o sen blir de frukost. Efter de så kan firandet börja :)
 
 

Snart långhelg

God morgon! Har lite tid över att sitta här denna morgon. Hade med mig mamma hem igår pga att Peter har jour denna vecka o jag skulle på ett MaryKay-party igår efter jobbet. Mamma hade Lucas o har nu sovit över. Jag hade en supertrevlig kväll med härliga tjejer :)  WinWin skulle man kunna säga! Idag stänger vi vid 16, skönt att sluta ett par timmar tidigare iaf.
 
Idag blir de dagis för Lucas igen. Som han älskar dagis. Stackarn har ju snart sommarlov också, hur ska de går ;) Nu ska vi fortsätta med morgonbestyren här. Skönt med långhelg snart! Nä nu blir de frukost för denna kurrande mage.
 
 

Köket

Här kommer efter förfrågan fler bilder på köket. Ursäkta skärpan i de dåliga ljuset.
 
 
Ett vanligt tråkigt lägenhetskök. (Ser några luftbubblor på bilden, svårt att se o få bort dem ordentligt.)
 

Heldag hos mormor

Idag har jag o Lucas varit lediga. Tur hade vi med vädret också så dagen spenderade vi hos mamma/mormor. Tyvärr är inte Lucas så förtjust i att vara ute. Vet inte om han ändå tycker de är jobbigt att vara ute i ljuset en längre stund trots solglasögon och hatt/keps. Kanske är värmen... ingen aning. Men så fort vi är hos någon där han kan gå in så är han hellre inne. Bara ute korta stunder. Vi får se hur detta blir när vi åker utomlands :P men å andra sidan så kommer han inte kunna springa ut o in när vi ligger på stranden o kanske är mer nöjd då. Jaja... de återstår att se.
 
 
 
 
 
 

Destination; Alcudia, Mallorca

Första dagarna i maj så bokade vi en resa. Nu är de fem veckor kvar tills vi åker :) Hur underbart? Vi ska till Alcudia, Mallorca och vi längtar! Vi åker den 20 juli och blir borta i två härliga veckor. Det kommer att bli semester. Skönt för oss att äntligen komma hemifrån på riktigt.
 
Det är ju inte så att vi bokar en sista minuten resa direkt. Det är lite som ska fixas med läkarintyg och annat som ska igenom. Vi måste t.ex. få med oss sondmaten i handbagaget på planet. Intyg på de. Ja så de är ju inte så att vi sitter o snickrar ihop en resa hemma i godan ro. Nä här tänker vi charter ut i fingerspetsarna. De ska vara smidigt och lätt att få hjälp om de skulle behövas. Nu har de som hjälpte oss att boka pratat med Ving, som i sin tur pratat med flygbolaget för att få det att gå igenom. Inga problem. Vi valde också Alcudia eftersom de ska vara väldigt barnvänligt och lätta att ta sig fram. Vi ville slippa de kuperade och alltför många hål i trottoarerna för att förhoppningsvis Lucas ska kunna ta sig fram lite själv.
 
Sen har vi ju valt en plats där de är bra sjukvård om så skulle behövas. Ögonläkarna vi är kopplade till här hemma säger att vi valt ett bra ställe att åka till. De finns en jättebra ögonklinik men mycket bra läkare. Ja de här ögonen är ju en nervös del i det hela. Vi har fått en ögonsalva att använda om de blir akut och instruktioner för när vi bör söka läkarvård. Men som vi alltid sagt så ska vi inte hindras av Lucas, utan vi gör de vi vill göra på vårt sätt :) Lucas ska med och jag ska bli brun så detta kommer att bli kanonbra :)
 
Första veckan kommer vi ju inte ens behöva ta hand om Lucas då vi har sällskap där nere ;) Alltså har jag all tid i världen att ligga i horisontalt läge o bara njuta. Hahahaha! Undra om sällskapet tänker desamma?!
 
 
Ja o så klart måste man ju inhandla nya bikini tills dess :) De är ju inte tråkigt att mina tidigare bikinis är för stora och att jag därför har varit tvungen att köpa nya. Inte tråkigt alls.
 

Ute dag

Igår var de riktigt skräpväder o morgondagen ska tydligen inte bli vidare värst heller enligt prognosen. Men idag har vi haft en riktigt bra mellandag. Färg har vi fått o hela dagen har spenderats ute i solen i bikini :) Underbara sommar, när den visar sig från sin bästa sida.
 

Vår lilla pajas! Han förstår så väl när vi skrattar åt honom! :) Hahahaha.

Sommarnytt

Lucas har uppdaterat sin sommargarderob lite. Eftersom han dreglar rätt mycket så går de åt rätt mycket t-shirts. De blir gärna fula uppe vid halskanten. Dregglis kör vi med när han har nappen, alltså när han ska sova. Sen har vi uppdaterat med lite linnen också och några nya solhattar.
 
 
Plaggen på översta bilderna, HM och den nedre, Po.P.
 
 
 

Uppfräschning!

Hade en uppfräschning av köket häromdagen :) Varför gör man inte saker när man först tänker på dem??!! Åh va jag önskar att vi gjort detta för länge sen. Men men, nu är de köpta iaf o även uppsatta :)
 
 
 

Ögonkliniken

I tisdags åkte vi ju som sagt till ögonkliniken i Linköping för inläggning en natt. Upp tidigt igår morse för att undersöka ögonen under narkos. Detta var fjärde gången som vi var hos professorn sen Lucas fick sin infektion/skada på vänster ögat vid 8 månaders ålder. Han har ett ganska stort ärr på vä öga som syns tydligt när man tittar på honom och även på närbilderna jag tar. Det syns som en grumlighet.
 
För nästan exakt ett år sen så sättes det några suturer vid yttre ögonlockskanten på vä ögonlock för att minska exponeringen av ögat. Detta pga att han inte kan blinka och det innebär ju att hans ögon är extremt utsatta. Vi tyckte detta var extremt jobbigt. Jag har alltid älskat han stora ögon o sen syr de igen de ena lite vilket gör att han ser mycket tröttare ut. De har varit jobbigt att smälta o jag vet så klart att de är ett måste och inget jag skulle hindra. MEN vi måste ju också få sörja detta.
 
Igår vid undersökningen så såg man att hö öga börjat få torra fläckar (något man inte sett tidigare). Hugg i hjärtat. Detta var inget vi räknat med. Så nu har vi fått en ny tid för ingrepp, i mitten på augusti. Samma sak ska nu göras med hö öga. Känner mig jätteledsen över de :( MEN så klart är ju det ett måste. Jag måste bara få bearbeta de...få sörja lite... Hans vackra fina ögon!
 
 
 
 

Äntligen går Lucas

Här hemma har vi en kille som går och går och går.... :) Och en morsa som gråter, av lycka! Helt fantastiskt. 23 månader gammal. 1 år och 11 månader.
 
Tidigare ikväll så lät vi Lucas gå några steg mellan mig o Peter en stund. Sen går Peter in i duschen o jag fixar lite i  köket. Helt plötsligt när jag står där i köket; Vem kom gåendes då?? Jo älskade Lucas! Jag skrek; Han går, han går....!!!! Hahaha... Nu har han traskat runt här i lägenheten om och om igen. De är ingen tillfällighet längre, han går verkligen!
 
Framtiden får utvisa hur långt han kommer att orka gå. Troligt är att han ändå kommer att behöva ha ett hjälpmedel så som rullstol eller rullator för att kunna vila vissa sträckor. Men nu gläds vi åt dessa framsteg.
 
Han kommer att gå bättre med skor sen, hann bara inte ta på honom dem mitt i all uppståndelse :) Här kommer vi att gå o lägga oss med ett leende på läpparna. De är en sak som är säker!
 
 
 
 
 

Inläggning

Idag åker vi till Linköping o kommer hem imorgon igen. Lucas ska läggas in på ögonavdelningen från idag tills imorgon. Vi skrivs in idag o i morgon ska han sövas o sedan få sina ögon undersökta under narkos. Detta görs ju då o då för att ha koll på hans ögon, speciellt hans ärr som han fick efter infektionen i början av förra året.
 
 
Lite bilder från förra våren/försommaren, inlagd i Västervik o Linköping.
 
 

Fullspäckad dag!

Idag hade jag min lediga dag. Förmiddagen var fylld med möten. Först en första utvecklingssamtal för Lucas på förskolan :) Efter de så hade vi möte med barnomsorgen på habiliteringen.
 
Mamma kom i morse o hade Lucas medan jag o Peter hängde på dessa möten. På eftermiddagen så gick vi ner till ALV och hängde där några timmar. Jag tycker verkligen de är superroligt att gå omkring därinne.
 
Efter avslutad joggingrunda så sitter jag o Lucas nu i soffan. Jag hoppas ju på att den lille mannen snart ska slå igen sina blå så morsan här kan få lite egentid ;)
 
 

Kalas för mamma

Idag ska vi på kalas för min älskade mamma som fyllde år i fredags! :)
Drop-in från kl 14.
 
 
Jag har lärt Lucas att säga Grattis mormor nu på morgonen. Attis nolnol säger han :) Hihi.

Plant läge

Idag visar sig solen från sin bästa sida igen! De ska så klart avnjutas i horisontalt läge hos svärmor. Ja då vet ni vart ni har oss idag. De kommer inte gå någon nöd på oss.
 
 
Igår kväll kände jag av illamående o yrsel. Yrseln har kommit till o från även nu på morgonen. Troligtvis är det de där jäkla kristallerna som spökar. De kan ju komma o gå lite det där.

Sonden

Lucas har ju som ni vet en jejunostomisond som går rakt in i tunntarmen (jejunum). I denna får han all sin mat. Om dagarna sprutar vi in maten med hjälp av sprutor o när han sover eller sitter i vagnen så använder vi en matpump. De är inte meningen att man ska spruta in hela sprutor (20 ml) åt gången, de blir lite för högt tryck i sonden. Men vad gör man? Han kan ju inte gärna släpa runt på sin droppställning eller ryggsäck. Även om vissa tycker att han ska de!!
 
Nä vi har valt att när han vill vara rörlig så får han mat i sonden en gång i halvtimmen istället. Nu har vi en sond som verkligen inte pallar trycket. I förrgår bytte jag sonden på Lucas. När den gick sönder? Igår morse! Tror ni jag svor. Japp en jäkligt låååång ramsa! Nu är jag så otroligt trött på de här. Riktigt förbannad o arg.
 
Vi vill få tag i den typen av sond som han fick när den sattes första gången. Den sonden vi fått i Stockholm. I Västervik får de inte tag på samma sort. Helmärkligt men de har verkligen slitit sitt hår för att försöka hjälpa oss. Jag tycker att Sthlm faktiskt "bara" kan skicka denna sonden till oss. På med ett porto o så är den här hemma hos oss dagen därpå. Verkar vara mycket svårare än så.
 
ALLT PGA DESSA JÄKLA LANDSTINGSGRÄNSER O PENGAR! Vvik har erbjudit sig att betala sonderna om bara Sthlm kan beställa hem dem. Men så fungerar inte systemet! Nu är jag så arg så jag skulle kunna ringa o skälla rätt rejält på dem i Sthlm för att de ska vara så svårt att hjälpa oss med detta problemet. Lucas är ett väldigt rörligt barn. De flesta barnen med jejunostomi är sängliggandes/rullstolsburna och då får de aldrig detta problemet.
 
Jag är så otroligt glad över att Lucas är så rörlig som han är MEN detta problemet måste gå att lösas! Ev, ska vi få en tjockare sond, den klarar ju då av lite mer mat. Men detta är en vecka sen de kom upp på tapeten o jag har fortfarande inte sett röken av någon sond från Sthlm. Jag kan tycka att de just nu inte är de smidigaste i världen.
 
Denna grövre sonden vet vi ju inte ens om den kommer att passa än. De är ju redan problem vid sondsättningen. Lucas blir helt förtvivlad så fort man börjar pilla bort tejpen. Han har ont av de. När man sen drar ur sonden så börjar de blöda o nu ser man att han är lite irriterad vid öppningen. O de senaste dagarna har han klagat på att han har ajaj o pekat på sondöppningen.
 

SOL

Idag har vi haft helt fantastiskt väder! Först en löparrunda på en av favoritplatserna. Lite tråkig väg först men väl där väntar belöningen av vacker småländsk natur. Vi har hängt hos pappa o Lillemor i solen hela dagen. Bus, gnäll, grillning, sol... ja alla de där ingredienserna som ska vara med. Skönt att få detta väder på sin lediga dag. Imorgon väntar jobb igen. Skönt att helgen bara är ett stenkast bort.
 

Att fixa med skorna!

...ja de kan göras i evigheter... De gnälls, stånkas o stönas. De klappas händer o de ropas på maaaaamma!
 

Häng hos morfar

Efter klippningen hos mormor igår så åkte vi till morfar där jag o Lucas spenderade dagen. Inte så varmt i luften men jag trotsade de svala vindarna o körde outfit; bikini! Som jag sa till pappa, jag ska bli brun om jag så ska frysa mig brun!!! ;) Pappa påtade o fixade i trädgården o jag o Lucas hängde på altanen. Ganska bra fördelning kan tyckas. Men de är nog så ansträngande att stundvis frysa o stundvis vara varm.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen o även på den nyklippta stora killen :)
 
 
Satte även ungen i solen. Ja menar; ser ni hur blek han är!? De är ju så de bränner i ögonen.
Nä bättring där. Man vill ju inte skämmas för han på stranden i sommar! Cocosolja is da shit!

Nyklippt kille

Morgonen startade vi hos mormor som satte saxen i Lucas hår :) Han ser så mycket större ut nu när vi klippt honom igen :) Min lilla stora kille!! Han blev så fin!
 
 
Bilder på den nya frisyren kommer :)

Matleverans

Så här kan de se ut när Lucas får sin mat levererad på pall! Han är den bästa hjälpredan :)
 
 

Lugn söndag

Vaknade tidigt i morse av världens åskknall. Oj va rädd jag blev, o innan jag fattade va de var. De var ett ordentligt åskoväder ett tag innan man lyckades somna om igen.
 
Efter att ha städat lägenheten på förmiddagen så blev jag rätt rastlös. Vi åkte runt lite här i stan för att se om någon var hemma ;) Hamnade hos Emma o Sebastian en stund sen blev de middag hos pappa o Lillemor. Ja så mycket mer har vi inte gjort idag. Lucas har inte sovit någon middag o slocknade precis för natten. Inte är jag ledsen över de! Ska bli skönt med lite egentid. Har typ gått o väntat på regn hela dagen. Regnet som aldrig kom. Inte för att jag ville utan för att jag trodde de skulle komma. Hade ju annars varit perfekt ALV väder idag. Men tänkte att de var ingen idé eftersom de börjar nog o regna när som.
 
 
Lucas fixade lite med matpumpen i morse!

ALV

Här startade jag o Lucas dagen med en liten joggingrunda med springvagnen/cykelkärran. Sen blev de premiär för iaf min del på ALV :) Helt klart bästa lekparken o den ligger alldeles intill oss! Bättre kan de inte bli. När regnet smög sig på så smet vi in på en av restaurangerna för lite mat. Efter som de sedan fortsatte regna så blev de hemgång för vår del. Ikväll blir de film o häng i soffan, känns helt okej.
 
 
@evelinablixt på instagram

På små fötter

Tidigare i veckan hittade jag ett par sandaler till Lucas. Han har ju speciella från ortopedtekniska men tänkte att dessa kunde vara bra när man t.ex. är på stranden och ev i vattnet. Just för att de andra ska hålla lite längre och sen är de ju tunnare o mer öppna om de är riktigt varmt.
 EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0