En påminnelse - Välkommen till Holland

Läser detta inlägg då och då, som jag skrev straxt efter Lucas föddes. Den lilla berättelsen (känd i funkisvärlden) får mig att påminnas, förundras, glädjas och gråta en skvätt. Så mycket känslor som väller upp. Så mycket minnen. Så mycket tankar. Jag älskar texten. Den är värd att läggas upp här igen. Läs, njut, begrunda och få en liten förståelse om ni inte varit där ♥♥
När saker och ting är annorlunda;

Att vänta barn är som att planera en sagolik semesterresa till Italien. Du köper guideböcker och gör upp underbara planer. Colossseum, Michelangelo, gondolerna i Venedig. Du kanske lär dig några användbara fraser på Italienska. Allt är mycket spännande.

Efter månader av spänd förväntan är det äntligen dags. Du packer dina väskor och så far Du iväg. Flera timmar senare landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: "Välkommen till Holland".

"Holland!?!,
ropar Du. "Vad menar ni med Holland? Jag har beställt en resa till Italien! Det är dit jag ska. I hela mitt liv har jag drömt om att komma till Italien".

Men flygresan har ändrats. De har landat i Holland och där måste Du vara kvar. Det viktiga är att de inte fört dig till en hemsk, ful och smutsig plats full med pest, svält och sjukdomar. Den är bara annorlunda.

Så du måste gå ut och köpa nya guideböcker. Och Du måste lära dig ett nytt språk. Och Du kommer att möta helt nya människor som Du aldrig skulle ha mött annars.

Det är bara en annorlunda plats. Tempot är långsammare än i Italien; det är inte så tjusigt. Men när du varit där ett tag och återhämtat dig så ser Du dig omkring... och Du börjar lägga märke till att Holland har väderkvarnar... och att Holland har tulpaner... och i Holland finns till och med målningar av Rembrandt.

Men alla Du känner är upptagna med att resa till och från Italien... och de talar vitt och brett om hur underbart de har det där. Och under resten av ditt liv kommer Du att säga "Ja, det var dit jag skulle ha rest. Det var det jag hade planerat".

Och den smärtan kommmer aldrig, aldrig någonsin att försvinna... därför att förlusten av den drömmen är en mycket betydelsefull förlust.

Men... om Du ägnar ditt liv åt att sörja över att Du inte kom till Italien, så blir Du aldrig fri att uppskatta och njuta av allt det sällsamma, det underbara.... med Holland.

AV: Emily Pearl Kingsley
 
 
Vi älskar dig till månen och tillbaka igen och mycket mer än så ♥♥

Kommentarer
lillgarden.blogg.se

Så fin och sann text!!

2014-02-12 @ 11:35:36
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Sofiee

Väldigt vackert skrivet, och så sant!

2014-02-12 @ 12:44:48
Maria sjömansfru och mamma

Underbart skrivet och så sant för alla föräldrar. Inget barn är det andra likt och vi alla borde vara bättre på att uppskatta våra älsklingar

2014-02-12 @ 14:28:35
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Sama

Jättebra text! Sant, viktigt och träffande.

2014-02-12 @ 17:40:30
Jenny

Så sann o tänkvärd text !

2014-02-12 @ 21:52:45
Anna

Vilken vacker och fin text. ♥

2014-02-12 @ 22:08:27
URL: http://annala.blogg.se/
Jessica

Men alltså, åhhhh. Underbar text. Så sann.
Stor kram från J, Ella,Ville o Allies mamma :)

2014-02-13 @ 08:06:44
Anna

Så fint Evelina!
Så rörande och så klokt på något sätt
Lycka till med allt, bebis och flytt och mys m Lucas
Kramen från Anna, Mollis mamma

2014-02-13 @ 19:41:33
Johanna

💜

2014-02-13 @ 20:20:29

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0