Purépremiär

Idag hade vi purépremiär här hemma. Katrinplommonpuré för att vara exakt. JA precis, han är bara 3 månader och det är ju ALLDELES för tidigt. Vi fick tipset av vår BVC sköterska att vi kunde testa det eftersom han blir grinig och orolig (läs; hysterisk och gråter mer eller mindre hela dagen - morsans tålamod testas till max) när det går några dagar innan han får bajsa. Nu hoppas vi att detta ska sätta sprutt på magen. För här vill vi ha bajsresultat!
 
Det verkade iaf som att han gillade det. När han inte fick skeden i munnen så var han snabb med händerna och satt och suttade på haklappen. Underbart att se. Längtar tills vi kan börja med smakportioner på riktigt. Och längtar ännu mer tills han är 6 månader och det finns massor med delikatesser att välja mellan. För en ostbricka med lite starka ostar och dyr skinka skulle sitta som en smäck hälsar Elias!
 
 
Så till alla som har åsikter ang vad jag trycker i honom i förtid; Tur att de BARA är ett par burkar om dagen med katrinplommon då! HAHAHA. Om inte de får igång magen så fungerar nog inget ;)

Kommentarer
Katarina

Vilken härlig kille. Vilken blick. Haha.

2014-05-15 @ 17:56:19
Malin S

Jamen åh... ska han vara med i och vinna Sveriges yngsta mästerkock så är det helt klart på tiden att börja. Känns dock som att ni borde hoppa upp några nivåer snarast, alltså... Hoppas få se honom svänga ihop en egen bearnaise om ett par månader :D

Svar: Ja visst serru!! Ja de kommer han klara galant! Jag menar han kan ju redan stava till de!!!
Evelina

2014-05-15 @ 18:57:21
URL: http://www.malinstolt.com/
Sara

Ett tips (om du inte testat det). På apoteket kan man köpa receptfritt (men du måste fråga efter det) sempers bifidus ersättning som man kan ge vid trög mage. Funkade alltid på vår dotter. :)

Svar: Tack för tipset! De får jag testa om de skulle strula igen. Nu fixar vi de med messmör.
Evelina

2014-05-15 @ 20:43:32
Martina

Ja men här pumpar vi in katrinplommonpure varje dag. Ludde har börjat med mat och gröt. Mat är livet hälsar han men bajskorvarna blir lite småsega att skita ut 😂

Hoppas magen ordnar upp sig!!

Svar: Ja va kul! Jag längtar tills han verkligen börjar äta ordentligt! Tänk vilken stor ny grej för oss... något vi aldrig gjort med Lucas. Ska bli så häftigt!

De är ju inte så att han är hård i magen. Han är gasig samt att de tar ett tag innan han bajsar. Visst de är helt normalt att de kan gå tre dagar eller mer! MEN Elias passar de verkligen inte för. De bästa är om han kan bajsa varje dag. Messmör verkar vara da shit iaf!! :) pussen
Evelina

2014-05-15 @ 21:35:29
URL: http://martinaballerinas.blogspot.com
Pernilla

Ett tips:) Finns en flaska som heter Lactulos på apoteket, den är recepfri och man kan ge den varje dag om så är. Min kompis har gett sin dotter den i snart 5 månader för att hjälpa henne att bajsa, när det lätt går många dagar. Använde den på min son med då han bar mindre. Kolla upp det, vet att även bvc rekommenderar det.

Svar: ja lactulos är jag väl bekant med då Lucas hade de som "medicin" länge. De är ju en bra grej, dock väldigt kladdig och tråkig att hantera. Men nu verkar de som att messmöret sätter sprätt på magen och fungerar ypperligt. Annars har vi faktiskt pratat om att testa lactulos. Tack för tipset :)
Evelina

2014-05-15 @ 21:36:51
URL: http://bampifoton.blogg.se
Hanna

Läst din blogg ett tag nu men varit dålig på att kommentera ;) söta pojkar du har :) din minsta är faktiskt bara en dag yngre än vår lilla tjeja :) och i veckan såg jag att din mamma även verkar bo där min mamma bor. I Hultsfred och uppe i Ekeberg? Kände igen lekparken i "fyrkanten" :)

Tänkte tipsa om pysventil för onda magar om du inte redan testat? De finns på Apoteket .. Har hjälpt oss flera gånger vid ond mage, släppt på "bajsproppen" och fått igång Esters mage vid stopp. Och hellre testa och få igång magen med puré än en massa ledsamt. Min barnmorska sa en gång " lyckliga föräldrar resulterar i lycklig bebis" och så tänker jag alltid :) kram

Svar: Hej hej...! Ja precis, det är där mamma bor :) Hon bor i en av lägenheterna vid fyrkanten. Men vem är du då? Haha :) Bra tips där!
Ja håller verkligen med om lycklig bebis= lyckliga föräldrar. Mitt motto här också ;) hihi...
Evelina

2014-05-15 @ 21:39:34
Marie

Hej!
Blanda messmör i vällingen! Och köp en pysventil ELLER använd bara en vanlig termometer i rumpan på samma sätt!
Hälsningar från Marie

Svar: Tack för tipsen :)
Evelina

2014-05-16 @ 10:12:56
Carin

Känner igen mig väl i bekymmer med magen. Vi körde semper magdroppar, som jag tyckte var toppen! Kanske är han förliten, men kiwi är superbra vid trög mage! Blir inte alls de gaserna som kan uppstå med lactulos och katrinplommon
.

Svar: Kiwi kan vara bra att veta om när han blir lite större :) Semperdroppar hade jag till Lucas. De har vi inte använt denna gången. Har inte känts som att de varit riktigt de som varit problemet. :)
Evelina

2014-05-19 @ 21:56:59
Linda

Vet precis hur det är! Också haft problem med lillemans mage. Det som löste allt här var 2 dl/päronjuice per dag (de flaskor som finns på barnavdelningen). Jag hade provat mycket: katrinplommon, päronpure, dricka mer vatten, olja i ersättningen. Inget fungerade. Men det tog 1,5 år innan jag kom på det... Det är ju inte säkert att det fungerar på alla barn. Helt fantastiskt resultat blev det här! Han var så hård i magen så att han alltid blödde när han bajsade, var ledsen ca 1-2 dagar innan han fick ut det. Brukar öka päronjuicen om det är varmt ute... Ville bara dela med mig, kanske det kan hjälpa något annat barn...

Svar: jättebra med alla dessa tips, till oss eller någon annan :) Skönt att ni hittade en lösning...synd att de ska ta sån tid bara innan man kommer på mirakelkuren till ens barn.
Evelina

2014-05-30 @ 22:01:27
URL: http://lindamariehenriksson.blogg.se

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:EVELINA - MAMMA TILL LUCAS

JAG HETER EVELINA, ÄR 28 ÅR OCH BOR I VIMMERBY. MIN SAMBO HETER PETER OCH TILLSAMMANS HAR VI EN UNDERBAR SON, LUCAS, FÖDD 2011-07-16. HÄR KAN NI LÄSA OM VÅR NÅGOT ANNORLUNDA VARDAG, OM OVISSHET & KAMP OCH OM EN VARDAG SOM IBLAND BYTS UT MOT SJUKHUSMILJÖ.

bloglovin
bloglovin
RSS 2.0